Science Based Upper Odaklı Full İzole Gym Programı

psikozbagimlisi

psikozbagimlisi

Iron
Gün Aşırı Full Body, öncesinde sağlam ısınıyorsun. Sete girmeden önce gireceğin ağırlıkla bir tekrar yapıp ısınmanı tamamlıyorsun. Ardından ufak nefeslenip sete girebilirsin. Uzun sürmesi dışında eksisi yok. PPLR ve ULR denedikten sonra bu ürettiğim antrenmanın ağırlıklarımı daha hızlı arttırdığını ve beni daha çok eğlendirdiğini farkettim.

FBEOD;

-Unilateral Pec Deck

-Seated Low To High Fly/Incline Press Elbows Tucked

-Machine Preacher Curl

-Unilateral Carter Extension

-Overhead Tricep Extension

-Unilateral Machine Row(Overhand Grip)

-Kelso Shrug

-Geniş Tutuş Ağırlıklı Barfiks

-Weighted Hyperextension

-Shoulder Press

-Cable Lateral Raise

-Rear Delt Fly

-Weighted Crunch

-Hanging Leg Raise

-Wrist Curl

-Hip Adductor

-Leg Extension

-Lying Leg Curl

-Calf Raise

Günde maksimum 2 bölge odağa göre 2x set olabilir. Kalanlar 1 Set.

5-8 Tekrar Aralığı

0-1 Rir

• +1
Reactions: swaggy, temelyeterliliktest, Kayra139 and 4 others
dnr.

• +1
  • JFL
Reactions: Zodiac, xlegend, swaggy and 2 others
1000006693

• +1
  • JFL
  • Love it
Reactions: Thief, Zodiac, recai iskender and 9 others
dnr ne piçler meal verin

• +1
  • JFL
  • So Sad
Reactions: Zodiac, recai iskender, xlegend and 3 others
Gün Aşırı Full Body, öncesinde sağlam ısınıyorsun. Sete girmeden önce gireceğin ağırlıkla bir tekrar yapıp ısınmanı tamamlıyorsun. Ardından ufak nefeslenip sete girebilirsin. Uzun sürmesi dışında eksisi yok. PPLR ve ULR denedikten sonra bu ürettiğim antrenmanın ağırlıklarımı daha hızlı arttırdığını ve beni daha çok eğlendirdiğini farkettim.

FBEOD;

-Unilateral Pec Deck

-Machine Preacher Curl

-Kelso Shrug

-Weighted Hyperextension

-Shoulder Press

-Cable Lateral Raise

-Rear Delt Fly

-Weighted Crunch

-Hanging Leg Raise

-Wrist Curl

-Hip Adductor

-Leg Extension

-Lying Leg Curl

-Calf Raise

5-8 Tekrar Aralığı

0-1 Rir
gpt gibime geldi ama rep

• +1
Reactions: swaggy, pashanimair and psikozbagimlisi
"Didn't read" sanırım, siklemedim diyo yani okumadım
ya bende iyi bi şey sanıyodum amk
ne yazsam dnr yazıyolar allah kahretsin

• JFL
  • +1
Reactions: Zodiac, wsdem, xlegend and 4 others
  • JFL
  • So Sad
  • +1
Reactions: recai iskender, temelyeterliliktest, Serialsuicide and 1 other person
Didnt read dnrd herhalde. Dnr farklı bi şey. Ben yabancı forumda dnrd anlamında dnr kullandım dalga geçtiler
olm bunun meaningii bilmeden diye kullanıyouz o zaman amk

• +1
Reactions: Arisylva and pashanimair
ya bende iyi bi şey sanıyodum amk
ne yazsam dnr yazıyolar allah kahretsin
yarraktan kurekten biseyley yazsak 30 gun sohbetını cevırırler, dnri gotlerinizden iceri iteklemenizi rica ediyorum

• +1
Reactions: pashanimair, Serialsuicide and swaggy
  • JFL
  • So Sad
Reactions: pashanimair, temelyeterliliktest and psikozbagimlisi
yarraktan kurekten biseyley yazsak 30 gun sohbetını cevırırler, dnri gotlerinizden iceri iteklemenizi rica ediyorum
forum kulturu kanka
cok iyi bisey yazsanda dnr yersin ciddiye alma ag

• +1
Reactions: Zodiac, temelyeterliliktest, Auchelius and 2 others
knk gymdekiler fb yapma artık gelisemen diyo niye aq sunu yabıom seninkine gecim mi 1 ay oldu baslayalı

leg press
leg extension
chest press
chest fly
lat pulldown
seated row machine
shoulder press
dumbell lateral raise
hammer curl
preacher curl machine
kablo triceps pushdown

bunu da burdan biri attıydı gun asırı yapıyorum

knk gymdekiler fb yapma artık gelisemen diyo niye aq sunu yabıom seninkine gecim mi 1 ay oldu baslayalı

leg press
leg extension
chest press
chest fly
lat pulldown
seated row machine
shoulder press
dumbell lateral raise
hammer curl
preacher curl machine
kablo triceps pushdown

kankam denemeden bilemezsin ise yarayıp yaramayacagını, teorik olarak en iyi gelisim saglayacagın split fbeod. bide yeni başladıysan zaten fullbody yapman lazım hamlıgını atmak icin. kesinlikle tavsiye ediyorum, gittikçe daha optimal hale getirirsin ama bu yazdıgın programda baya eksik var bilgine

• +1
Reactions: temelyeterliliktest and pashanimair
kankam denemeden bilemezsin ise yarayıp yaramayacagını, teorik olarak en iyi gelisim saglayacagın split fbeod. bide yeni başladıysan zaten fullbody yapman lazım hamlıgını atmak icin. kesinlikle tavsiye ediyorum, gittikçe daha optimal hale getirirsin ama bu yazdıgın programda baya eksik var bilgine
tamamdır deneyeyim bakalım eyvallah

• +1
Reactions: psikozbagimlisi
fbeod vaulted upper lower clears

• +1
Reactions: wsdem and Auchelius
Upper lower split programı yazsana kanka bi ara
Knk
Kaslarini 48 saat dinlendiriyorsan
Omuz 2 hareket 3 set
Biceps 1 hareket 2 set
Triceps 1 hareket 2 set
Gogus 2 hareket 3 set
Sirt 2 hareket 3 set
Alt vucut icinde ayni karin kasi icin 2 hareket 4 set

Gymmaxxingciler yorumlasin

• +1
Reactions: Auchelius
Upper lower split programı yazsana kanka bi ara
chest 1x incline smith machine
1x pec fly

lats 1x wide grip lat pulldown
1x single arm suppinated row

upper back 1x tbar row machine
front/side delt 1x shoulder press
1x lateral raise
biceps 1x descending preacher curl
1x reverse curl
triceps 1x pushdown
1x overhead extension
rear delt 1x rear delt flys

quads 1x leg extension
1x leg press
hamstring 1x hyperexetesion
1x hamstring curl
add/abductor 1x adduction/1x abduction

glutes 1x hip trust

calfs 2x calf raise machine

abs 1x crunch

• +1
Reactions: pashanimair and Auchelius
1x pec fly

1x lateral raise
1x reverse curl
triceps 1x pushdown
1x overhead extension

quads 1x leg extension
1x leg press
1x hamstring curl

glutes 1x hip trust

abs 1x crunch
yoruma açık gymaxxer kingler

• +1
Reactions: pashanimair
1x pec fly

1x lateral raise
1x reverse curl
triceps 1x pushdown
1x overhead extension

quads 1x leg extension
1x leg press
1x hamstring curl

glutes 1x hip trust

abs 1x crunch
1x single arm suppinated row cöp hareket secimi
1x overhead extension inanilmaz kotu hareket secimi
hyperextension yerine rdl daha iyi
glutes calismaya gerek yok bence
set sayilari baslangic seviyesi icin az

• +1
Reactions: Auchelius and kullancı1998572619
supinates yerine low row olabilir
overhead yerine carter extension yada bar pushdown
olabilir

FBEOD;

-Unilateral Pec Deck

-Machine Preacher Curl

-Kelso Shrug

-Weighted Hyperextension

-Shoulder Press

-Cable Lateral Raise

-Rear Delt Fly

-Weighted Crunch

-Hanging Leg Raise

-Wrist Curl

-Hip Adductor

-Leg Extension

-Lying Leg Curl

-Calf Raise

5-8 Tekrar Aralığı

0-1 Rir
güzel ama bence izole olarak bilek çalışmaya gerek yok eğer eğlenceli gelmiyorsa, bir de şu amk hareketlerini bilateral yapın tükenince kalan tekrarları unilateral yapın makinede 5 saat bekliyoz yoksa aminiza koycam sayns beyzıd liftırlar

olum çok dal yarak bir programmış bu aq kendiminkini mi paylaşsam

• +1
  • JFL
Reactions: Auchelius and Arisylva
şimdi tatildeyim ama eve dönünce çok kral iki program atarım buraya upper lower ve fbeod olarak ben gyme sürekli gitmeyi sevmediğim için fbeod yapıyom ama uzun sürüyo bir de bazı hareketler goofy biraz

• +1
Reactions: Auchelius, psikozbagimlisi and temelyeterliliktest

leg press
leg extension
chest press
chest fly
lat pulldown
seated row machine
shoulder press
dumbell lateral raise
hammer curl
preacher curl machine
kablo triceps pushdown

programin iyi fakat chest fly yapman yetiyo presse gerek yok

ust gogusu cidden aktiflestirmek icin shoulder flexion hareketini yapman gerekiyor onu da low to high cable ile veya dar neutral grip press ile calistirabilirsin

• +1
Reactions: psikozbagimlisi and temelyeterliliktest
programin iyi fakat chest fly yapman yetiyo presse gerek yok

ust gogusu cidden aktiflestirmek icin shoulder flexion hareketini yapman gerekiyor onu da low to high cable ile veya dar neutral grip press ile calistirabilirsin
bacak olarak eksik fakat senin cok sorun yapmayacagini varsayiyorum

• +1
Reactions: psikozbagimlisi and temelyeterliliktest
güzel ama bence izole olarak bilek çalışmaya gerek yok eğer eğlenceli gelmiyorsa, bir de şu amk hareketlerini bilateral yapın tükenince kalan tekrarları unilateral yapın makinede 5 saat bekliyoz yoksa aminiza koycam sayns beyzıd liftırlar
kankam tüm çekiş hareketlerinde strap kullanıyorum bileğim zerre çalışmıyor nerdeyse. o yüzden ayrı çalışıyorum. tükenince kalan tekrarları unilateral yapın ne mk holy cns fatigue. bi bok bilmiyon konuşuyosun

• +1
Reactions: pashanimair
  • +1
Reactions: temelyeterliliktest
kankam tüm çekiş hareketlerinde strap kullanıyorum bileğim zerre çalışmıyor nerdeyse. o yüzden ayrı çalışıyorum. tükenince kalan tekrarları unilateral yapın ne mk holy cns fatigue. bi bok bilmiyon konuşuyosun
bilateral deficit ne bilir misin sayın amına koyduğum

• +1
Reactions: temelyeterliliktest and psikozbagimlisi
bilateral deficit ne bilir misin sayın amına koyduğum
oglum sen sıkıntılı mısın? unilateral çalışmak daha çok motor ünite katılımı sağlıyor ve daha ağır girebiliyorsun özellikle sırt hareketlerinde. her boku unilateral yap demiyorum sana programı kendine göre çekiştirip düzenleyebilirsin. bilateral yapıp failure geldikten sonra unilateral geçmek ne AMK? zaten science based çalışmanın amacı yeterli stimulusu verdikten sonra abartmamak. şurda yaptığım 1 maks 2 set senin dediğinlemi uğraşcam on numara program yazmışım. vücutta eksik kısım yok programda

oglum sen sıkıntılı mısın? unilateral çalışmak daha çok motor ünite katılımı sağlıyor ve daha ağır girebiliyorsun özellikle sırt hareketlerinde. her boku unilateral yap demiyorum sana programı kendine göre çekiştirip düzenleyebilirsin. bilateral yapıp failure geldikten sonra unilateral geçmek ne AMK? zaten science based çalışmanın amacı yeterli stimulusu verdikten sonra abartmamak. şurda yaptığım 1 maks 2 set senin dediğinlemi uğraşcam on numara program yazmışım. vücutta eksik kısım yok programda
unilateral daha çok motor ünite katılımı sağlıyor zaten sağlamıyor demedim amk 5 saat makine sırası bekliyoruz bilateral sonrası kalan tekrarları unilateral yapmak daha mantıklı diyorum ve cns fatigue falan olmuyor amk ayrıca stimulusu sikime taşşağıma sürdüm daha kesin araştırmalar yok elimizde amk. sol göğüs 100 sağ göğüs 100 fly gücün olabilir ama makinenin maxı 100 ise bilateral deficit olacak ve iki kolla tükensen bile tek tek en az 6 tekrsr civarı çıkarabilecek durumda oluyorsun eğer salonda yeterli ağırlık varsa bilateral yapmak daha mantıklı ama yoksa unilateral düşünülebilir

• +1
set sayilari baslangic icin az buna katılıyorum
''glutes calısmaya gerek yok'' baya sacma geldi, baska harekette aktive etmiyorsan herhangi bir bolgeyi skipliyorsan bodybuilding yapmıyorsun demek gibi birşey bence. hiçbişey es geçilmemeli, biraz antrenmanların şiddeti ve seviyesi arttıkça biryeri skiplemenin ne büyük bi dert olduğunu farkediyorsun.

• +1
Reactions: stasniw
unilateral daha çok motor ünite katılımı sağlıyor zaten sağlamıyor demedim amk 5 saat makine sırası bekliyoruz bilateral sonrası kalan tekrarları unilateral yapmak daha mantıklı diyorum ve cns fatigue falan olmuyor amk ayrıca stimulusu sikime taşşağıma sürdüm daha kesin araştırmalar yok elimizde amk. sol göğüs 100 sağ göğüs 100 fly gücün olabilir ama makinenin maxı 100 ise bilateral deficit olacak ve iki kolla tükensen bile tek tek en az 6 tekrsr civarı çıkarabilecek durumda oluyorsun eğer salonda yeterli ağırlık varsa bilateral yapmak daha mantıklı ama yoksa unilateral düşünülebilir
tam olarak bu yüzden gympin alıyoruz ve yolumuza devam ediyoruz kanka. şu kalan tekrarlardan neyi kastediyosun hala bi sik anlamadım ben 6-8 tekrarda failure gidiyorum zaten, bilateral failure gittikten sonra tek kol denersem yapabileceğimi mi savunuyon sen şimdi. eğer öyle ise bilaterali güzel yapmamışım demektir. az ve öz çalışmak lazım. ve dediğim gibi her boku unilateral yapmıyorum zaten. triceps ve göğsüme odak verdiğim için onlar unilateral, hatta ve hatta 2 set yapacak günümde isem birini bilateral birini unilateral yapıyorum bazen dengeyi sağlayamayıp omuz aktivasyonu yaptığım için. threadın başında da söyledim. bu programda eksik yok, tek yapman gereken sana uymayan kısımlarını törpülemek

tam olarak bu yüzden gympin alıyoruz ve yolumuza devam ediyoruz kanka. şu kalan tekrarlardan neyi kastediyosun hala bi sik anlamadım ben 6-8 tekrarda failure gidiyorum zaten, bilateral failure gittikten sonra tek kol denersem yapabileceğimi mi savunuyon sen şimdi. eğer öyle ise bilaterali güzel yapmamışım demektir. az ve öz çalışmak lazım. ve dediğim gibi her boku unilateral yapmıyorum zaten. triceps ve göğsüme odak verdiğim için onlar unilateral, hatta ve hatta 2 set yapacak günümde isem birini bilateral birini unilateral yapıyorum bazen dengeyi sağlayamayıp omuz aktivasyonu yaptığım için. threadın başında da söyledim. bu programda eksik yok, tek yapman gereken sana uymayan kısımlarını törpülemek
benim salonda gympin izin vermiyolar biri kullanıp makineyi kırdı diye o yüzden bahsettiğim şekilde yapıyorum

benim hızlıca gördüğüm eksikleri falan söyleyip düzelteyim
wrist curlu ben olsam çıkarırdım gereksiz volume
lying leg curl çıkartıp seated eklerdim hamstringler stretch mediated hipertrofiye tepki veren kaslardan olduğu için ama ikisini de yapmak gibi bir seçenek de var

oblik için woodchopper eklerdim ve hayır oblik çalışmak bel kalınlaştırmıyor

lower için bir tane compound eklerdim o da leg press olurdu

sırt dengesiz olmuş biraz ondan chest supported row eklerdim

deltoid volümünün amına koymuşsun bir günde recovery zor bence ben olsam laterali ve rear flyı çıkarıp cable y raise eklerdim
programa tam bakamadım şu an ama ortalama böyle daha iyi hale getirilebilir bence

• +1
benim salonda gympin izin vermiyolar biri kullanıp makineyi kırdı diye o yüzden bahsettiğim şekilde yapıyorum

benim hızlıca gördüğüm eksikleri falan söyleyip düzelteyim
wrist curlu ben olsam çıkarırdım gereksiz volume
lying leg curl çıkartıp seated eklerdim hamstringler stretch mediated hipertrofiye tepki veren kaslardan olduğu için ama ikisini de yapmak gibi bir seçenek de var

oblik için woodchopper eklerdim ve hayır oblik çalışmak bel kalınlaştırmıyor

lower için bir tane compound eklerdim o da leg press olurdu

sırt dengesiz olmuş biraz ondan chest supported row eklerdim

deltoid volümünün amına koymuşsun bir günde recovery zor bence ben olsam laterali ve rear flyı çıkarıp cable y raise eklerdim
programa tam bakamadım şu an ama ortalama böyle daha iyi hale getirilebilir bence
wrist curl tercih, ben memnunum çünkü strap kullanıyorum bileğim çalışmıyor
lying leg curl daha iyi hissettirdiği için yapıyorum bu konuda okey olabilir dediklerin
oblik için hyperextensionu kettlebell ile yan durarak çalışıyorum
machine row chest supported zaten
deltoid konusunda bi problem yaşamadım 2şer set çaktığımda bile,düşürmek istersen incline press yapılan günlerde shoulder press yapmazsın, rear fly düzenli olarak yapmıyorum ve cable lateral fazla önemli y raise absürt geliyor bana.

başında şöyle adam gibi yorum yapsaydın keşke

• +1
Reactions: ZerefDragnee1l
set sayilari baslangic icin az buna katılıyorum
''glutes calısmaya gerek yok'' baya sacma geldi, baska harekette aktive etmiyorsan herhangi bir bolgeyi skipliyorsan bodybuilding yapmıyorsun demek gibi birşey bence. hiçbişey es geçilmemeli, biraz antrenmanların şiddeti ve seviyesi arttıkça biryeri skiplemenin ne büyük bi dert olduğunu farkediyorsun.
bodybuilding forumu degil burasi o yuzden glutes calismaya gerek yok bence ayrica rdl yaparken aktive oluyo, forumda bilgili gymceller olmasi gozumu yasartti

Last edited:
  • +1
bodybuilding forumu degil burasi glutes calismaya gerek yok dedigim gibi o yuzden tekrardan ayrica rdl yaparken aktive oluyo ayrica forumda bilgili gymceller olmasi gozumu yasartti
benide bu kisma kattiysan seni o dudaklarindan opuyorum

• Love it
Reactions: stasniw
wrist curl tercih, ben memnunum çünkü strap kullanıyorum bileğim çalışmıyor
lying leg curl daha iyi hissettirdiği için yapıyorum bu konuda okey olabilir dediklerin
oblik için hyperextensionu kettlebell ile yan durarak çalışıyorum
machine row chest supported zaten
deltoid konusunda bi problem yaşamadım 2şer set çaktığımda bile,düşürmek istersen incline press yapılan günlerde shoulder press yapmazsın, rear fly düzenli olarak yapmıyorum ve cable lateral fazla önemli y raise absürt geliyor bana.

başında şöyle adam gibi yorum yapsaydın keşke
bence seated daha iyi hissettiriyor bu arada ama zevk manasında diyorsan tercih edilebilir tabii ama hissiyatın kas gelişimine etkisi olmadığını biliyoruz, ben olsam reverse curl de eklerdim strap kullanıyosan ben kullanmıyom, machine row chest supportedsa güzel rear ve lateralı bir güne sıkıştırmak saçma zaten ayrı günlerde yapıp y raise de eklemeyebilirsin bir de hip abductor yoktu sanırım press eklenmeyecekse eklenebilir bir de vaulted ama cable hammer curl eklenebilir

• +1
bence seated daha iyi hissettiriyor bu arada ama zevk manasında diyorsan tercih edilebilir tabii ama hissiyatın kas gelişimine etkisi olmadığını biliyoruz, ben olsam reverse curl de eklerdim strap kullanıyosan ben kullanmıyom, machine row chest supportedsa güzel rear ve lateralı bir güne sıkıştırmak saçma zaten ayrı günlerde yapıp y raise de eklemeyebilirsin bir de hip abductor yoktu sanırım press eklenmeyecekse eklenebilir bir de vaulted ama cable hammer curl eklenebilir
şuan çok deneysel çalışıyorum aslında reverse curl ekledim niye yazmamışım aq. hyperextensionda kalça çalışıyor diye abductoru çok takmadım sanırım, hammer curlden nefret ediyom ag... bi tık daha detaylandırıp tekrar yazıcam bu spliti müsait olayım

• Love it
şuan çok deneysel çalışıyorum aslında reverse curl ekledim niye yazmamışım aq. hyperextensionda kalça çalışıyor diye abductoru çok takmadım sanırım, hammer curlden nefret ediyom ag... bi tık daha detaylandırıp tekrar yazıcam bu spliti müsait olayım
hammer bence cok zevklı hareket la nıye sevmıyonuz

• +1
hammer bence cok zevklı hareket la nıye sevmıyonuz
yarak gibi dedigin icin acayip ayar oldum sana ama akilli adammıssın deneyecem hammeri, yine begenmeyecem buyuk ihtimal

• +1