simetri rehberi

tmj

tmj

Iron
Yüz simetrisi = vücut simetrisi

Bir gözünüz diğerinden daha yüksekse veya mandibulanız bir tarafa kayıyorsa veya burnunuz yamuksa sphenoidiniz hizada değildir

Pelvic tiltiniz var mı diye bakın ya anterior pelvic tilt ya da lateral pelvic tilt olur genelde bunlara sahipseniz illa rib flare inizde vardır bunun için diyafram egzersizleri yapabilirsiniz genelde yüzde 60 pelvis sorununu çözer gerisini esnetme ve güçlendirmeyle tamamlarsınız.

Kalçadan sonra sırt asimetrinize bakın genelde scapular winging olur onuda serratus kasını güçlendirerek veya wall slides yaparak ya da aynı şekilde diyafram egzersizleriyle düzeltebilirsiniz bunları düzelttikten sonra boyuna geçmelisiniz

En kritik yer suboccipitali hizalamak olucak onun içinde boynunuzu eşitleyin bir scmniz diğerinden daha güçlüyse öbür tarafa neck curl yapın sürekli esnetin boyunda tamamlanınca suboccipital release yapın 6-8 ayda her gün adam akıllı uğraşırsanız simetriyi düzeltirsiniz.

TMJ varsada izometriklerle düzeliyor ama başka dental sorunlarınız varsa ortodontiye gidin başka çare yok

simetri genelde cope ama şart

• +1
Reactions: Resistance., jsbera, adam213t and 2 others
Siktir git lan bu forumdan

• JFL
  • +1
Reactions: Zodiac, BugraSA, Deleted member 287008 and 6 others
Doğuştan kayık sphenoidim var. İstediğin kadar siktimin salak hareketlerini yapın skolyozsanız vs başka etkenler varsa kayıyor vücudunuz. Yapabileceğiniz bir şey yok.
Düz taban elemana düz yürü demek gibi bişi bu. Nası yürüsün amınakoyayım adamın kemiği düz.

Toplulukta herkesin belirli bir asimetrisi var. Güzellik de simetriden bağımsız bir şey.

• +1
Reactions: Fridx, Zodiac, jsbera and 3 others
Allah denilen varlık yamuk yaratmış kaç hareket yapıyorum neler yapıyorum bir bilsen bisik değişmedi. Dişlerimin ortası kayık yüzüm kayık hep dedim sorun bendeydi postürdür vs hayır aslında hiçbir sorun yoktu ben sadece
Piç genetikli elemanın tekiyim.

Tek çare ameliyat onda da ne yapacaklar vilmiyorum çenemin sağı solu farklı amk doktor görse der bunr yarrram sg diye

• So Sad
  • +1
Reactions: Fridx, jsbera, stacyworshipper and 1 other person
bu masseter botoxu nasıl tmj için? bruxism var. stresli yattıktan sonra ertesi gün click ediyor. yanak içlerini de ısırmış oluyorum

• +1
Reactions: Thrill
Doğuştan kayık sphenoidim var. İstediğin kadar siktimin salak hareketlerini yapın skolyozsanız vs başka etkenler varsa kayıyor vücudunuz. Yapabileceğiniz bir şey yok.
Düz taban elemana düz yürü demek gibi bişi bu. Nası yürüsün amınakoyayım adamın kemiği düz.

Toplulukta herkesin belirli bir asimetrisi var. Güzellik de simetriden bağımsız bir şey.
Kanka ayaklar önemli duz tabansan fixle sonra parça parça düzeltirsin düzeliyor öyle bi derece

• +1
@dogida ağla lan dogida ağla

• +1
  • JFL
Reactions: Zodiac and Thrill
Allah denilen varlık yamuk yaratmış kaç hareket yapıyorum neler yapıyorum bir bilsen bisik değişmedi. Dişlerimin ortası kayık yüzüm kayık hep dedim sorun bendeydi postürdür vs hayır aslında hiçbir sorun yoktu ben sadece
Piç genetikli elemanın tekiyim.

Tek çare ameliyat onda da ne yapacaklar vilmiyorum çenemin sağı solu farklı amk doktor görse der bunr yarrram sg diye
düz tabanlar yamuk mu yürüyo amk
ben de yamuk yürüyom

• +1
düz tabanlar yamuk mu yürüyo amk
ben de yamuk yürüyom
Hayır ayakkabısını giyersin vs ama duruşunu çok etkiliyor mesela.

• +1
Kanka ayaklar önemli duz tabansan fixle sonra parça parça düzeltirsin düzeliyor öyle bi derece
Aga ben sanırsam esnek düz tabanım kemiksel değil de yürüyüşümü düzelttim zaten. Yine de olan oluyor biz bunları fark edene kadar hani pelvic de bi tık düzelttim fivi ama asla tamamen gitmez

• +1
Aga ben sanırsam esnek düz tabanım kemiksel değil de yürüyüşümü düzelttim zaten. Yine de olan oluyor biz bunları fark edene kadar hani pelvic de bi tık düzelttim fivi ama asla tamamen gitmez
kanka düz tabanı nasıl anlıyon?
ben yere koyunca sol taraf havada yani kavisli

• +1
kanka düz tabanı nasıl anlıyon?
ben yere koyunca sol taraf havada yani kavisli
Evde yapabileceğin ıslak kağıt veya ıslak havlu testi var ama en net cevabı ortopedi randevusu alıp giderek anlarsın. Ben gittiğimde kemiksel düz taban değilsin ağır ağırlık vs kaldırmada sorun yaşamazsın dedi. Esnekmiş bileklerim de öyke de dedi ama benim çok kötü pelvic tiltim vardı hareketler yapıyorum kıç karın çalışıyorum belki biraz azaltabilmişimdir

• +1
  • Love it
Reactions: Thrill and Jahrein
Evde yapabileceğin ıslak kağıt veya ıslak havlu testi var ama en net cevabı ortopedi randevusu alıp giderek anlarsın. Ben gittiğimde kemiksel düz taban değilsin ağır ağırlık vs kaldırmada sorun yaşamazsın dedi. Esnekmiş bileklerim de öyke de dedi ama benim çok kötü pelvic tiltim vardı hareketler yapıyorum kıç karın çalışıyorum belki biraz azaltabilmişimdir
ONLARI NASI YAPIYOZ

• +1
Reactions: Thrill and Ameliyat Masası
TAMAMDIR BULDUM SAĞOL

• +1
Reactions: Thrill and Ameliyat Masası
TAMAMDIR BULDUM SAĞOL
ne demek brom ama en iyisi ortopedi ve fizyoterapi uzmanlarına görünmek. özelde falan gitmek lazım devlette sakatlanmadıysan iyi ilgilenmiyorlar

• +1
Reactions: Thrill and Jahrein
SKOLYOZ

• +1