Size danışıyorum

yılmaz_04

yılmaz_04

Iron
Beyler şimdi bana izotret ve tretinoin ne işe yarar kullanmalı mıyım sizce burnuma hydrokortizon krem sürüyorum+zoretonin kullanıyorum 10 mg sizce retinol izotret tretinoin kullanayım mı ekstra olarak yardım ederseniz sevinirim 🖤

• +1
Reactions: Thrill, Resistance. and Deleted member 307488
zoretanin isotretinoin zaten

• +1
Reactions: growthplatessss111, kurdistan, Thrill and 4 others
izotret örneğin accutane gibi ilaçlarda kullanılıyor vücuduna içten etki ettiği için ve sistemik olduğu için daha etkili oluyor. topikal hali de direkt tretinoin olarak satılıyor, daha az emilim olduğundan yan etkileri izotretinoin kullanılan ilaçlar kadar olmuyor

• JFL
Reactions: Deleted member 307488
Beyler şimdi bana izotret ve tretinoin ne işe yarar kullanmalı mıyım sizce burnuma hydrokortizon krem sürüyorum+zoretonin kullanıyorum 10 mg sizce retinol izotret tretinoin kullanayım mı ekstra olarak yardım ederseniz sevinirim 🖤
Isotret sebum üretimini kalıcıya yakın şekilde azaltır, genellikle akne için kullanılır, yağ bezleri hacmini küçültür, inflamasyonu baskılar.

Bunlar da yağ dolmadığı için gözeneklerin küçülmesine sebep olur ve cilt belirgin bir şekilde kurur. Bu da işte tertemiz cam gibi cilt verir. Hafif aknen varsa mükemmellik için 20mg 5-6 ay kullan.

-------------------------------------------------
Tret de kısaca kollajen sentezini uyarır ve pigment dağılımını düzenler.

Siyah Beyaz noktalar azalır, yüzündeki çok hafif ince çizgiler daha iyi duruma gelir, cildin daha da pürüzsüzleşir. Aynı zamanda yüzünde bazı yerlerde pigmentasyon sorunları varsa (cilt rengi farklılığı vs) bunu daha iyi hale getirir (bunu yapıcam diye de salak gibi mor göz altlarına vs sürmeye kalkma, bölgedeki cildin incelemesine yol açarak daha kötü bir duruma getirir.).

Çok az aknen bile varsa ve anladığım kadarıyla burnundaki inflamasyon'u atmaya çalışıyorsun, 6 ay 20mg accutane sonrasında da tretinoin 0.05 ile 3 ay devam edip 0.1'e geçerek stabilize edebilirsin.

• +1
Reactions: anathema, kurdistan, Thrill and 6 others
topikal hali de direkt tretinoin olarak satılıyor
Alaka seviyesi ne amk, yanlış bilgi verme bilmiyorsan da cevap vercem diye bir şeyler sallama

• +1
Reactions: ascendantwill, kurdistan, Thrill and 5 others
Alaka seviyesi ne amk, yanlış bilgi verme bilmiyorsan da cevap vercem diye bir şeyler sallama
neresi yanlış isotretinoin oral tretinoin de topikal

• JFL
Reactions: susisesi
zoretanin ergenlık cagında buyumeyı sekteye ugratıyor

• Ugh..
  • JFL
Reactions: kurdistan, susisesi and Deleted member 307488
neresi yanlış isotretinoin oral tretinoin de topikal
"Topikal hali" neyin topikal olan hali ?

Accutane dediğin ilacın topikal olan hali tretinoin değildir. Tretinoin topikal değildir diye bir şey dememişim fark ettiysen

• +1
Reactions: ascendantwill, kurdistan, Thrill and 1 other person
"Topikal hali" neyin topikal olan hali ?

Accutane dediğin ilacın topikal olan hali tretinoin değildir. Tretinoin topikal değildir diye bir şey dememişim fark ettiysen
Doğru ikisi aynı şeymiş gibi anlaşılıyor

• +1
Reactions: kurdistan, Thrill and Deleted member 307488

ylmz18 testosteron bonemass teorisi
1768395457398

Last edited:
  • JFL
  • +1
Reactions: growthplatessss111, susisesi, maarda and 8 others
  • JFL
Reactions: kurdistan, jsbera and Serialsuicide
Isotret sebum üretimini kalıcıya yakın şekilde azaltır, genellikle akne için kullanılır, yağ bezleri hacmini küçültür, inflamasyonu baskılar.

Bunlar da yağ dolmadığı için gözeneklerin küçülmesine sebep olur ve cilt belirgin bir şekilde kurur. Bu da işte tertemiz cam gibi cilt verir. Hafif aknen varsa mükemmellik için 20mg 5-6 ay kullan.

-------------------------------------------------
Tret de kısaca kollajen sentezini uyarır ve pigment dağılımını düzenler.

Siyah Beyaz noktalar azalır, yüzündeki çok hafif ince çizgiler daha iyi duruma gelir, cildin daha da pürüzsüzleşir. Aynı zamanda yüzünde bazı yerlerde pigmentasyon sorunları varsa (cilt rengi farklılığı vs) bunu daha iyi hale getirir (bunu yapıcam diye de salak gibi mor göz altlarına vs sürmeye kalkma, bölgedeki cildin incelemesine yol açarak daha kötü bir duruma getirir.).

Çok az aknen bile varsa ve anladığım kadarıyla burnundaki inflamasyon'u atmaya çalışıyorsun, 6 ay 20mg accutane sonrasında da tretinoin 0.05 ile 3 ay devam edip 0.1'e geçerek stabilize edebilirsin.
Teşekkür ederim ben zoretonini 20 mg a çıkarayım hydrokortizonla beraber kullanim

bu 2 si dışında tret kullansam sorun olur mu 6 aylık süreçte tret ve retinol kullanayım mi yan etki yaşar mıyım

zoretanin ergenlık cagında buyumeyı sekteye ugratıyor
1 ay sonra 19 um plaklarım kapandı cildi maxlamaya çalışıyorum yardımcı olun aktif sivilcem yok cildimin kolojen seviyesi düşük hafif ince çizgiler var zoretonin ve hyrokortizon kullanıyorum burnuma ekstra önerebilceğiniz bişey varsa açığım tavsiyelerinize