Spor hk.

2 tane working setini attıktan sonra birini spota çağır 100kg tak bara ve 4-5 tekrar negatif çalış.
?
Sol tricepsin sağdakine göre küçükse önce sol tricepsle cable extension yap 8 tekrar çıktıysa soldakinde de aynı ağırlıkta 8 tekrar yap. Ama bana kalırsa bilateral her zaman daha eğlenceli.
kasların tekrar değil uyarı bazlı çalışıyor eğer ikisine de aynı yoğunlukta çalışıyorsan boş yere diğerinin gelişimini baltalamaya gerek yok yoğunluk miktarı yaklaşık olduğu sürece zaten güçsüz/hacimsiz kastaki önceden hipertrofiye maruz kalmamış fiberler çok daha hızlı gelişecek ve diğerini yakalayacak bu aynı tekrarı yap olayı bayağı konuşuluyor yanlış bise dogru degil

free weighti ben de destekliyorum ilk ay herkes free weight yapmalı bence çünkü makineler eşit ittirildiği yani sağdan ittiğinde sol makine kolu da öne gittiği için sen ikisi de eşit sansan da doğal olarak güçlü olan kolun daha çok basıp daha çok mur olcak bunun en basit örneği leg extensionda sağ bacağın sola göre daha çok gelişmesidir ya da solaksan solun çok daha fazla gelişmesidir ilk ay free weight okeydir bence hatta belki ikinci ay da olabilir
İsteyen istedigi gibi yapar aq hiçbir sorun olmaz leg extension yapar kolunun gelişeceği yok ya

Haftalık kas grubu başına 10 setle başla 2-3 ay devam et baktın bazı hareketlerde ağırlıklar artmıyor düşür, baktın bazılarında artıyor bi tık daha arttır.
tamamen 0 olan birinin fiberleri daha hızlı adapte olacağından dolayı 15 sete kayılabileceğini düşünüyorum ama tabii frekansa bağlı

bu arada çok haklı yazı proteinin okadar önemli olmadigi hakkinda çoğu araştirma var şuan fazla protein fazla kas gelişimiyle orantılı değil hatta düşük kabul edilecek protein yiyenler bile safe zoneda
1 pound için 0.7 gram protein hiç kimsede sıkıntı çıkarmayacak yeterlilikte diyolardı
buda 160 pound biri icin 110 gram civarı yapar (160 pound =72 kilo)
yüksek proteinin en büyük artısı cut döneminde
Oda kaslarin kaybından ziyade proteinin high saturationından (yüksek doyuruculuk) daha geç acıkmayı sağlaması
View attachment 4287264
antrene ve antrene olmayan bireylerde protein işi değişiyor genel tanı koymak saçma 1.6 iyidir üstü de boş değildir 3+ yıl antrene bireylerde 2.2 bile daha fazla kas gelişimine neden olduğuna dair araştımalar var

beginner territoryden çıkana kadar buna devam edicem gibi oda nerden baksan minimum 1-2 sene arası
(100 bench-140squat-180deadlift atana kadar)
baba kim veriyor size bu sayıları amınakoyim ya hönkürdetme ya

• JFL
Reactions: Resistance.
İsteyen istedigi gibi yapar aq hiçbir sorun olmaz leg extension yapar kolunun gelişeceği yok ya
ne alaka amınakoyim kas asimetrisini tartışıyoz ne anlatiyon

• +1
Reactions: Auchelius and Deleted member 69834
çok mu yüksek olduğunu düşünüyosun
body weighte göre bir sınırın var ya kanka 40kg bi adam için beginner territoryden çıkmak 100kg bench ile değil 60 ile falan olur muhtemelen 40kg ise kas kütlesi çok düşük olabileceğinden dolayı

• +1
Reactions: Auchelius
İlk ay free weight yapmayınca kasın asimetrikmi oluyo amk?
ne alaka amınakoyim her zaman oluyor ya da direkt asimetrik oluyor demedim ilk ay asimetriyi önlemek için free weight yapılmasını destekliyorum dedim götünle mi okuyon

• +1
zeref sik şunları cok egleniyorum

ne alaka amınakoyim her zaman oluyor ya da direkt asimetrik oluyor demedim ilk ay asimetriyi önlemek için free weight yapılmasını destekliyorum dedim götünle mi okuyon
Kaynağın ne bunun için amk hayatımda ilk defa senden duydum

body weighte göre bir sınırın var ya kanka 40kg bi adam için beginner territoryden çıkmak 100kg bench ile değil 60 ile falan olur muhtemelen 40kg ise kas kütlesi çok düşük olabileceğinden dolayı
kilo sınırlayıcı değil boy sınırlayıcı, 40 kilo birisi çubuklu makarna gibidir adam akıllı bulkunu yapsın zaten 60ı çok rahat basar herhangi bi erkek 40kilo öylesine dedin biliyomda 165 olsun diyelim boyu bunun 100 basması çok daha uzun sürecek 190 birine göre bunda 90da kafi diyelim mesela ki herkesin buildi farklı wingspan, bacak uzunluğu vs
dediğim aşağı yukarı rakamlar bide 60 basınca beginnerdan çıkmak diye bişey olamaz amk 60 çooook düşük bi kriter 40kilo birisi bile en kötü 3 ayda 60 bench basar
sizin aklınızdaki beginner formları yeni öğrenen vs formları bilmeyen kişi
benim aklımdaki beginner artık antrenmanı diyeti öğrenmiş, gelişmesine başlamış o rapid gainleri almış kişi
yani beginnerdan çıkması için birinin 1-2 sene antrenman geçmişi olması gerektiğini düşünüyorum ki adı üstünde beginner gains ilk 2 sene olur
2 senedede dediğim rakamlara ulaşamayan birisi illa bişeyi yanlış yapıyodur

• +1
Reactions: szolliontaraelis
Kaynağın ne bunun için amk hayatımda ilk defa senden duydum
kaynak ile ne alakası var birader mal mısın amınakoyim smithde sadece sağ kolunla itince tüm bar havaya aynı anda kalkıyor başlangıçta doğal olarak sağlak ya da solaksan nöral adaptasyonların hep o kolun ve bölgen için gelişmiş olduğundan dolayı o bölgendeki motor üniteleri daha iyi aktive edecek ve o tarafını daha eforlu kullanmış olacaksın iki elinle aynı anda basarken önce sağ sonra sol gelecek mesela arkadan

• +1
Reactions: szolliontaraelis and Yagiz8928
kilo sınırlayıcı değil boy sınırlayıcı, 40 kilo birisi çubuklu makarna gibidir adam akıllı bulkunu yapsın zaten 60ı çok rahat basar herhangi bi erkek 40kilo öylesine dedin biliyomda 165 olsun diyelim boyu bunun 100 basması çok daha uzun sürecek 190 birine göre bunda 90da kafi diyelim mesela ki herkesin buildi farklı wingspan, bacak uzunluğu vs
dediğim aşağı yukarı rakamlar bide 60 basınca beginnerdan çıkmak diye bişey olamaz amk 60 çooook düşük bi kriter 40kilo birisi bile en kötü 3 ayda 60 bench basar
sizin aklınızdaki beginner formları yeni öğrenen vs formları bilmeyen kişi
benim aklımdaki beginner artık antrenmanı diyeti öğrenmiş, gelişmesine başlamış o rapid gainleri almış kişi
yani beginnerdan çıkması için birinin 1-2 sene antrenman geçmişi olması gerektiğini düşünüyorum ki adı üstünde beginner gains ilk 2 sene olur
2 senedede dediğim rakamlara ulaşamayan birisi illa bişeyi yanlış yapıyodur
40 kilo birisi yarrak 3ayda 60 bench basar öyle bir şey olması için %10 yağ oranı 4kg ordan gitti 4kg kemik 12kg su 3kg organ ve bağ doku falan olup 18kg kas kütlesi olması lazım yan ağırlığının neredeyse yarısının kas kütlesi olması lazım 40*1.5=60 gel 70kg biri için hesaplayalım 70*1.5=105 sence 70kg birisi 3 ay içinde 105 bench atabilir mi? kilo ve boy ile karıştırma bunu body weight*1.5 gibi değerleri baz al

kaynak ile ne alakası var birader mal mısın amınakoyim smithde sadece sağ kolunla itince tüm bar havaya aynı anda kalkıyor başlangıçta doğal olarak sağlak ya da solaksan nöral adaptasyonların hep o kolun ve bölgen için gelişmiş olduğundan dolayı o bölgendeki motor üniteleri daha iyi aktive edecek ve o tarafını daha eforlu kullanmış olacaksın iki elinle aynı anda basarken önce sağ sonra sol gelecek mesela arkadan
önce sağ sonra sol???
Nöral adaptasyon farkı kısa vadede dengesizlik yaratabilir fakat formu oturttukca daha düzgün yapınca düzelir yani asimetri abartı bir kelime

önce sağ sonra sol???
Nöral adaptasyon farkı kısa vadede dengesizlik yaratabilir fakat formu oturttukca daha düzgün yapınca düzelir yani asimetri abartı bir kelime
tmm

40 kilo birisi yarrak 3ayda 60 bench basar öyle bir şey olması için %10 yağ oranı 4kg ordan gitti 4kg kemik 12kg su 3kg organ ve bağ doku falan olup 18kg kas kütlesi olması lazım yan ağırlığının neredeyse yarısının kas kütlesi olması lazım 40*1.5=60 gel 70kg biri için hesaplayalım 70*1.5=105 sence 70kg birisi 3 ay içinde 105 bench atabilir mi? kilo ve boy ile karıştırma bunu body weight*1.5 gibi değerleri baz al
aynı şey değil 70kg biri ile 40kg birinin yağ oranları çok farklı olcak boy farkına rağmen
40kg biri makinist filmindeki gibidir amk 3 ay bulk yapsa 60 kiloya çıkacak zaten onun vücudu herhangi bi yemeğe okadar açtırki
40 kilo ne bide amk afrikalı çocuk falan mı bu

aynı şey değil 70kg biri ile 40kg birinin yağ oranları çok farklı olcak boy farkına rağmen
ee ben ne diyorum amınakoyim işte götünüzden neymiş benchte 2 squatta 3 deadliftte 4 plaka atınca beginner aşılıyor falan mal mal sayılar koymayın herkesin vücut ağırlığına göre değişen bir şey bu zaten 120kg obez olan biri rahatlıkla 120kg deadlift atabilir bağ dokusu zaten 120 kgyu sürekli taşıdığı için ya da ağır bench atabilir bu adam oyuna intermediate olarak mı giriyo amk

ee ben ne diyorum amınakoyim işte götünüzden neymiş benchte 2 squatta 3 deadliftte 4 plaka atınca beginner aşılıyor falan mal mal sayılar koymayın herkesin vücut ağırlığına göre değişen bir şey bu zaten 120kg obez olan biri rahatlıkla 120kg deadlift atabilir bağ dokusu zaten 120 kgyu sürekli taşıdığı için ya da ağır bench atabilir bu adam oyuna intermediate olarak mı giriyo amk
120kg obez kolunu zor kaldırıyor amınakoyim 3ünüde yapamaz o liftlerin hele squatta ölür amk

120kg obez kolunu zor kaldırıyor amınakoyim 3ünüde yapamaz o liftlerin hele squatta ölür amk
ki ekstrem örnekler vermeye gerek yok, averaj bireyler için konuşuyorum ben

yarrak ölür var mısın iddiasına aq

yarrak ölür var mısın iddiasına aq
hem kendi obez götünü hem 140 kiloyu nereye kaldırıyor kanka öyle bi insan düz obez spor yapmamış birisi olamazzzzzz
obez birisi spor yapmadan nasıl okadar güçlü olsun amınakoyim strongman mi averaj insan sanıyon
120 kg averaj insan evinde oturup lol discord + 2.5l kola kombosu çekiyodur her gün

Güç genetik amınakoyayim boş beleş şeyler için kavga etmeyin benim boyum 186 kilom 69 80-85 kilo adamlarla ayni agirliklara giriyorum veya benden uzun suredir yapanlarla ayni agirliklara giriyorum cogu kisidende kutleliyim kilo onemli degil iskelet yapisi mogs

• +1
Reactions: Serialsuicide, szolliontaraelis and jauscope
62-66kg araliginda 75kg kisilerle ayni agirligi yapabiliyordum easy, agir kaldirmada cok fazla etken var agir kaldirmayla ovunmek cok sacma ayrica
Agir girmekle ovunmek zaten sacma guc cogunluk olarak genetik oldugu icin kendini zorlayan agirlikla gircen ha 20 girmissin ha 40 bisey farketmiyor

62-66kg araliginda 75kg kisilerle ayni agirligi yapabiliyordum easy, agir kaldirmada cok fazla etken var agir kaldirmayla ovunmek cok sacma ayrica
ben:naber

Mogboy:iyim sen

ben:iyim bende

MogEatboy:l4d oynuyonmu

ben:evet

Mog:tamam oynayakmı

tamam

m:sahte kurs satakmı

ben:bilmem biraz crazy

goM:hadi ya nolcak

ben:tamam

• JFL
Reactions: why not me?, Serialsuicide, Trenmaxx1 and 1 other person
Güç genetik amınakoyayim boş beleş şeyler için kavga etmeyin benim boyum 186 kilom 69 80-85 kilo adamlarla ayni agirliklara giriyorum veya benden uzun suredir yapanlarla ayni agirliklara giriyorum cogu kisidende kutleliyim kilo onemli degil iskelet yapisi mogs
güç ile alakalı konusmuyorum ki ben başından beri aımınakoyim 2 plaka bench 3 plaka squat 4 plaka dl olmadan beginner çıkılmaz olayı hakkında konuşuyorum arkadaş başka yere çekiyor yoksa 178 67 kiloyum liftlerimi bilen bilir ozellikle @psikozbagimlisi GARDAŞIM bilir 90kg adamlarla aynı hatta bazı kas gruplarında daha ağır atıyorum

• +1
Reactions: psikozbagimlisi
hem kendi obez götünü hem 140 kiloyu nereye kaldırıyor kanka öyle bi insan düz obez spor yapmamış birisi olamazzzzzz
obez birisi spor yapmadan nasıl okadar güçlü olsun amınakoyim strongman mi averaj insan sanıyon
120 kg averaj insan evinde oturup lol discord + 2.5l kola kombosu çekiyodur her gün
140 squat atıcak demedim zaten deadlift dedim gotunle mı okuyon

Benim kara çok karıştı galiba akp ye bascam

• JFL
Reactions: why not me? and kurdistan
yani bende pek keyif almıyorum çok zor geliyor full body ama beginner territoryden çıkana kadar buna devam edicem gibi oda nerden baksan minimum 1-2 sene arası
bence bu rakamlara ulaşan birisi beginnerdan terfi almıştır artık sen ne düşünüyosun (herkes bu rakamlara ulaşamayabilir boy kilo önemli faktörler ama aşağı yukarı %80 erkekler buna ulaşabilir)
Full body sadece başlangıçta haftada 2-3 kere geliyosan yapılması gerekiyor onun dışında daha fazla gelebiliyosan günlere böl.
bence bu rakamlara ulaşan birisi beginnerdan terfi almıştır artık sen ne düşünüyosun (herkes bu rakamlara ulaşamayabilir boy kilo önemli faktörler ama aşağı yukarı %80 erkekler buna ulaşabilir)
Katılmıyorum. Ben arkadaşıma 5 ayda 100kg bench attırdım ama çocuk ne latpulldown da sırtını, ne lateral de omuzlarını hissedebiliyodu. Güç≠seviye.

• +1
Reactions: ZerefDragnee1l
140kg benchten 155kgya bu şekil çıktım
kasların tekrar değil uyarı bazlı çalışıyor eğer ikisine de aynı yoğunlukta çalışıyorsan boş yere diğerinin gelişimini baltalamaya gerek yok yoğunluk miktarı yaklaşık olduğu sürece zaten güçsüz/hacimsiz kastaki önceden hipertrofiye maruz kalmamış fiberler çok daha hızlı gelişecek ve diğerini yakalayacak bu aynı tekrarı yap olayı bayağı konuşuluyor yanlış bise dogru degil
adam çözüm istedi sundum ama yapmasını önermediğimi de açıkladım ne anlatıyon kanka

• +1
Reactions: ZerefDragnee1l
güç ile alakalı konusmuyorum ki ben başından beri aımınakoyim 2 plaka bench 3 plaka squat 4 plaka dl olmadan beginner çıkılmaz olayı hakkında konuşuyorum arkadaş başka yere çekiyor yoksa 178 67 kiloyum liftlerimi bilen bilir ozellikle @psikozbagimlisi GARDAŞIM bilir 90kg adamlarla aynı hatta bazı kas gruplarında daha ağır atıyorum
onaylandı baba

BigJoy

Tr de peptit yok. Yüksek frekanslı çalışıp ağır gireceksin. Haftada 3 kere üst vücut çalışıyosan sallıyorum biceps için haftalık hacmin 12 ise her salona gittiğinde 4 set biceps yapacaksın. 48 saat sonrakas yıkımı çok minimal olsa da başlıyor maksimize edebileceğin her şeyi maksimize ederek en kısa sürede gelişebilirsin gerisi allahın taktakdiri

Peki bu 48 saat yıkım dediğin için.
Hafta da ben 3 gün gidiyorum. Bu günlerin arasına dinlenme koyayım mı?
Pazartesi çarşamba cuma tarzı

• +1
Reactions: szolliontaraelis
elbette koyman lazım

140kg benchten 155kgya bu şekil çıktım
tendonlarla ve normal antrenmanınla alakalıdır eccentric eğer çok çok çok yeni değilsen hipertrofiye neden olan bir şey değil
adam çözüm istedi sundum ama yapmasını önermediğimi de açıkladım ne anlatıyon kanka
Kas simetrisi zamanla oturacak. Kaldırdığın ağırlıklar zaten çalıştığın bölgedeki en güçsüz adeleye göre belirlenir. Çok kafana takıyosan unilateral çalış. Sol tricepsin sağdakine göre küçükse önce sol tricepsle cable extension yap 8 tekrar çıktıysa soldakinde de aynı ağırlıkta 8 tekrar yap. Ama bana kalırsa bilateral her zaman daha eğlenceli.
önermediğini söylememişin kanka ve anlattığın yanlış çözüm ondan dolayı ek açıklama yaptım tekrar eşitleme olayı saçma

pazar günü salonun açıksa:
fbeod yap yani her diğer gün spora git örneğin bir hafta pazartesi çarşamba cuma pazar diğer hafta salı perşembe cumartesi daha sonra pazartesi çarşamba cuma pazar şeklinde devam ediyor bir hafta 4 diğer hafta 3 gün gitmiş oluyorsun

• +1
TRENDYOL FİTNESS SETİ 68 KİLO'yla fizik inşa edilir mi
@psikozbagimlisi @szolliontaraelis

• +1
Reactions: reanrao
oha amk napıyon onunla zerefi siksene

• JFL
Reactions: Serialsuicide and kurdistan
tendonlarla ve normal antrenmanınla alakalıdır eccentric eğer çok çok çok yeni değilsen hipertrofiye neden olan bir şey değil
asil amac hipertrofi degil zaten daha agir bir kiloyla girip kas-sinir baglantisini daha efektif yapmak… agirliklarim artiyodu zaten ama bununla beraber hem tamamen tukenise gidiliyor hem de daha hizli gucleniyosun. denemeden yargilama.

• +1
Reactions: Auchelius and ZerefDragnee1l
agırlıklar bi sure sonra yetmicek kalistenik yap daa iyi

• +1
Reactions: kurdistan
  • +1
Reactions: psikozbagimlisi
asil amac hipertrofi degil zaten daha agir bir kiloyla girip kas-sinir baglantisini daha efektif yapmak… agirliklarim artiyodu zaten ama bununla beraber hem tamamen tukenise gidiliyor hem de daha hizli gucleniyosun. denemeden yargilama.
bununla gittiğin tükenişin hiçbir anlamı olacağını sanmıyorum zaten asıl amaç hipertrofi değilse tükenişe gitmenin de bir anlamı yok tendon ve bağ doku tükeniş ne bilmiyor her türlü gelişiyor zaten haftada 3 gün civarı bench yapıyorsan bu eccentric odaklı hareketlerin hiçbir şey katmaması lazım muhtemelen ağırlıkların zaten arttığı şekilde arttı ve bunu eccentricten dolayı sanıyorsun

• +1
bununla gittiğin tükenişin hiçbir anlamı olacağını sanmıyorum zaten asıl amaç hipertrofi değilse tükenişe gitmenin de bir anlamı yok tendon ve bağ doku tükeniş ne bilmiyor her türlü gelişiyor zaten haftada 3 gün civarı bench yapıyorsan bu eccentric odaklı hareketlerin hiçbir şey katmaması lazım muhtemelen ağırlıkların zaten arttığı şekilde arttı ve bunu eccentricten dolayı sanıyorsun
2-3 haftada bir 2.5kg artıyodu bu sekilde tek haftada 7.5kg koydum. sen kaslarını efektif şekilde uyaramayıp kas fiberlerini kullanamadıktan sonra ronnie coleman olsan da boş. hipertrofi zaten her zaman norolojik adaptasyondan sonra gelir...

• +1