subforumda islampill'i arttırmalıyız

hz isanın tanrı olduğunu kabul edenlerden mi yoksa sadece peygamber olduğunu savunanlardan mı
isa hz değil isanın peygamber olduğunu kabul eden bir hristiyan yok ortodoks ile katolikte tanrının isa olduğunu kabul eder

• +1
Reactions: Zodiac
isa hz değil isanın peygamber olduğunu kabul eden bir hristiyan yok ortodoks ile katolikte tanrının isa olduğunu kabul eder
kaç tanrı var sizde

• +1
Reactions: Kayra139 and Zodiac
  • +1
Reactions: Zodiac and Deleted member 133325
dogru ayrica cok az kisinin mensup oldugu tek bir mezhep var onlar bile sadece trinity e inanmiyolar

• +1
Kuran'ın bütünsel mesajıyla uyumlu sahih hadisleri kabul edebilirsin, hadis ilmi metodolojisine göre zaten hadisler kategorize edilmişler güvenilirlik açısından.. peygamberin hayatını örnek almak için güvenirliği yüksek olan hadisler bakılmalı bence.. İmam Mâtürîdî Te'vîlâtü'l Kur'ân Tercümesi'ni okumanı öneririm eğer Kur'an'ı daha iyi anlamak istiyorsan, islam devrinde yaşamış en zeki alimin yazdığı eser. Tarikatçilerin okumadığı kitaplardan..
cerh tadil metodu malca baya hadisler kesinlikle güvenilir değil

• JFL
  • +1
Reactions: harundogruyol and Zodiac
Kaç raviden rivayet edildiğine göre ravilerin dürüstlüğüne göre güvenilirliği kategorize edilmiş zaten. %100 garantisi olmasa da Kuran'ın bütünsel mesajıyla uyumlu olanları fikir verebilir

• +1
gelmiş kesinlikten konuşuyorsun konu din olunca, seni harbi sikmek lazım,

Last edited:
  • JFL
Reactions: TrustMeBro
amin

ben öyle bilmiyordum bir kısmın isayı tanrı olarak görmediğini sanıyordum. nasıl hristiyan oldun peki sen
hristiyanlıkta şartlarından biri isanın trinitnin parçası olarak görme. senin dediğin isa dan sonra olan bir inanç adı farklı, konferanslarla sonra olan o inanç grubu hristiyan sayılmıyor, ilk Nicaea konseyi olcaktı sanırım

Last edited:
  • +1
Kaç raviden rivayet edildiğine göre ravilerin dürüstlüğüne göre güvenilirliği kategorize edilmiş zaten. %100 garantisi olmasa da Kuran'ın bütünsel mesajıyla uyumlu olanları fikir verebilir
dediğin yöntemler güvenilir değil ki zaten olay o. ravilerin güvenilirliği çok subjektif bişey

• +1
Konu uzun geldi de allah yok onu bi bilin

• +1
  • JFL
Reactions: Deleted member 107180 and Zodiac
dogru ayrica cok az kisinin mensup oldugu tek bir mezhep var onlar bile sadece trinity e inanmiyolar
prostetan mı ne onları mı diyon

• Hmm...
chad de olsan truecel de olsan o sikik hayatına bir anlam katmalısın ahiret inancı dışındaki tüm amaçlar cope

@iblameallah yaşına veriyorum kardeşim umarım en kısa sürede bu saçma kafadan çıkarsın unutma hala gençsin hala ihtimal var zira böyle devam edersen allah tarafından çarpılıp malarda gibi bir aptal olmamanın garantisi yok
İnancli ve cahil olmayi cok isterdim.ama 2 yil arasdirmadan sonra neyin ne oldugunu anlayinca istesem bile artik inanamam. Keske efe aydal isimli o kanala denk gelmeseydim. Hersey ordan sonra islam arasdirmakla basladi

• JFL
İnancli ve cahil olmayi cok isterdim.ama 2 yil arasdirmadan sonra neyin ne oldugunu anlayinca istesem bile artik inanamam. Keske efe aydal isimli o kanala denk gelmeseydim. Hersey ordan sonra islam arasdirmakla basladi
IMG 20250313 WA0000 :blackpill:

• Hmm...
modern akademide yapılan şuan
sen modern akademiden ne anlarsın am tek göz yumurtası, konu din olunca subjektif oluyor her tarihi kaynak doğal olarak, buna rağmen değerlendirebilirsin yinede

küçükken baya bu videoyu izlemistim ordan merakım başladı

reis incilde güzel ayetler var o konuda bir şüphem yok ama değiştirilmiş tahrip edilmiş kısımları da çok var

reis incilde güzel ayetler var o konuda bir şüphem yok ama değiştirilmiş tahrip edilmiş kısımları da çok var
kuranın 20 farklı çeşidi de var anlatılısı vs ama herkesin kabul ettiği tek bir kitap var incilde aynı şekil tevrat ile normal incil

kuranın 20 farklı çeşidi de var anlatılısı vs ama herkesin kabul ettiği tek bir kitap var incilde aynı şekil tevrat ile normal incil
senin dediğin tevsir. kuranın 20 farklı çeşidi yok

senin dediğin tevsir. kuranın 20 farklı çeşidi yok
hayır yanılıyorsun kuranın bi çok türü var gösterebilirim

• +1
kuranın 3 versiyonu var, 2 si peygamberin ölümünden sorna yakılıyor ve ya tekrar kağıtları kulanılıyor(günümüzde sadece parçaları var), bunlar sonradan halifeler tarafından yanlış kabul ediliyor çünkü yazanlar kaynakları kendileri, diğeri de yani bildiğin halifeler toplatıyor kuranda zamanla sadece dil devriminden geçiyor, noktalama işaretleri konuluyor,

• JFL
  • +1
Reactions: Zodiac and Deleted member 107180
sen modern akademiden ne anlarsın am tek göz yumurtası, konu din olunca subjektif oluyor her tarihi kaynak doğal olarak, buna rağmen değerlendirebilirsin yinede
vay amk oyle miymis allah allah

• +1
Reactions: maarda
hayır yanılıyorsun kuranın bi çok türü var gösterebilirim
yani dil devrimindeki farklılıklar değişik versiyon sayılmaz bence

• +1
kuranın 3 versiyonu var, 2 si peygamberin ölümünden sorna yakılıyor ve ya tekrar kağıtları kulanılıyor(günümüzde sadece parçaları var), bunlar sonradan halifeler tarafından yanlış kabul ediliyor çünkü yazanlar kaynakları kendileri, diğeri de yani bildiğin halifeler toplatıyor kuranda zamanla sadece dil devriminden geçiyor, noktalama işaretleri konuluyor,
toplanıp yakılma olayını ben de biliyorum bir parçası müzede tutuluyor orijinal mushafın

• +1
Reactions: TrustMeBro
  • +1
roidi bas :blackpill: looksmax ile ascendle :blackpill: ortamdan ortama gir:redpill:karıdan karıya atla:redpill: götünde ki kıllar beyazlayana kadar kişisel gelişim peşinde koş :redpill: ölüm anı geldiğinde hepsi boşa gitsin :feelswhy:
iyi serüven :feelshah:

• Hmm...
  • +1
Reactions: Deleted member 133325 and Zodiac
Hepsi cope tipipine boyuna genlerine din yok

YN gangbanger zenciler gibi olun her hazı yaşayın zaten herkez sonu toprak

tamam o boyla yaptıysa sende yap kanka
e işte yapıyorum zaten. daha zor tabikide ama imkansız değil. genetik çopluk olduğum için hergün 5 kez domalıp afrikaalra fidye vermeme gerek yok.

şeriat olmadığı sürece islama geçmem öbür türlü zina sıkıntı. şeriat olsa 4 tane kadın al bak keyfine

• +1
Reactions: Zodiac and Aviator