MogEater
sub0 to true adam - Delete Turkish Subforum.
1. BP mainstream oluyor mu?
BP mainstream oluyor mu, bilmiyorum, sanmıyorum. Yani TikTok veya sosyal medyanın sizin için yarattığı bubble’da 90 milyon nüfusu olan ve genç nüfusu fazla olan bir ülkede en fazla 20k like almış videolar çok önemli değil. Ama BP yanlış şekilde mainstream oluyor gibi görünüyor. BPill’in ne demek olduğunu anlayan insanların iki yolu var ve BPill herkes için. Yani kızların BPill öğrenmesi çok normal, ama garip olan kısım, BPill’i tam tersi anlıyorlar gibi. BPill sadece erkekler için olan bir şey değil. 21 videoları biraz böyle bir algı yaratmış.2. Kadınlar ve topluluk dinamikleri ( Tiktok Feed )
Kadınlar topluluk şeklinde yaşarlar, bu evrimsel olarak çok normal ve sağlıklı bir durum. Sürekli verdiğim bir örneği vereceğim:Bir kız olsun, ismi Aleyna olsun. Aleyna’nın 175 boyunda ortalama biriyle toksik bir ilişkisi vardı. Keko, Aleyna ile olan ilişkisine yeterli ilgiyi vermedi veya aldattı. Aleyna bunu yediremeyip çevresine “Ben zaten önceden bırakmıştım, terk etmiştim” gibi bir imaj vermek için ex’inin bazı özellikleriyle ilgili Twitter, TikTok, Reels’ta paylaşımlar yapmaya başladı: “185 altı erkek değildir” gibi, veya renkli gözlü, hafif Pontid-Slavic fenotipte birisiyse esmer erkek çekiciliği konseptli postlar paylaşmaya başladı.
Aleyna’yı takip eden arkadaşları veya takipçileri, ya da paylaşımları feed’ine düşen insanlar, doğaları gereği Aleyna’nın paylaşımlarını gerçekmiş gibi algıladılar. “Hemcinsim bir şey diyorsa bu doğru olmasa bile toplumda bir norm olabilir ve toplumda oluşan normların bilinçaltında bir sebebi vardır” diye düşündüler. Bu sürecin sonunda bir toplumsal histeri başlar.
Şimdi benzer durum BPill için olabilir. Tek sorun, bunların bildiği BPill şu an farklı ve daha sonra Nevşin Mengü veya klasik Türk Twitter “tip enjoyer” ekibi, “Asıl BPill bu, siz ne yapıyorsunuz?” gibisinden saçma bir şekilde BPill aleyhinde propaganda yapacaklar.
Şu an TikTok’taki BPill durumu umarım daha da ileri gitmez ama bu olay her an 2 haber başlığı veya Twitter postuyla patlayabilir.
3. Kötü senaryo: Cadı avı
Kötü senaryo oldu: Twitter’da Haskoloğlu, Mengü falan paylaştı, belki bir iki ufak haber çıktı. Klasik cadı avı başlayacak. Subforum keşfedilmesi ve yanlış servis edilmesi çok olası, veya cherry-picking yapanlar olacak. Burada Maarda gibi kişilerin postlarını umursamayacaklar, random “ehe ehe shooting yapacağım ehe ehe cihatçıyız ehe ehe” gibi aptal rolplay yapanları veya başka şekillerde sorun çıkaran kişileri servis edecekler. (Bu arada bu geçmişte denendi ama tweet 200 like filan aldı ve çok yetersiz bir tweetti, 70 IQ birisi olduğu belliydi.) Burada Furkan birader gibi sadece gelişmek isteyen biraderlerin yüzlerini servis edecekler ya da Kerem’i filan servis edebilirler.(Disclaimer: Subforum silinmeden önce yüzünü paylaşmış kullanıcıları etiketleyin ve herkes yüzünün gözüktüğü postları silsin.)
4.Subforumun kapanması ve etkileri
Only Subforumun kapanması, BPill’in mainstream olmasını engellemez ama saçma bir witch hunting’in önüne geçebilir ve bizler gelişimlerine odaklanmış kişiler olarak ascendlemeye devam edebiliriz.5. Subforum kapatılırsa ne olur?
Subforum kapandı. Bu sürecin sonunda subforum kapatılacak gibi. Yani illa ne olması lazım anlamıyorum ama kapatılacak. Kapatılırsa geçmiş postlar siliniyor mu bilmiyorum. Silinmiyorsa tüm bilgi paylaştığınız postları silin, birbirinize follow atın. Offtopic’te veya custom conv’larda biraderlerle takılırız. Türklerin altyapısı olan bir yerde topluluk oluşturmaması gerektiğini bir kez daha anladım.6. En iyi çözüm
Subforumun kapanması ve 21 hesabının kapatılması, daha sonrasında Instagram, Discord, Telegram gruplarının dağıtılması Best Way To Go.Edited by GPT''
Last edited: