E
Efiska
Iron
Beş yıldır düzgün bir uyku çekmedim göz altlarım morluklar içinde nasıl uykumu düzeltirim?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
infraların recessed uykuyla alaksı yok duzelmicekBeş yıldır düzgün bir uyku çekmedim göz altlarım morluklar içinde nasıl uykumu düzeltirim?
Nasıl yani çok anlamadım açıklar mısın?Göz altındaki problem uyku ya da kremle çözülebilecek bir durum değil. Asıl sebep infraorbital rim ve maksilla bölgesindeki kemik desteğinin geride ve yetersiz olması. Bu kemik altyapısı zayıf olunca göz altı çökük, yorgun ve koyu görünür.
Dolgu, fat graft ya da infraorbital implant gibi işlemler tercih edebilirsin.
Sadece ameliyat ile düzeltebilirsinNasıl yani çok anlamadım açıklar mısın?
Tabii, Göz altı bölgesi sadece cilt ve yağdan oluşmuyor; altında onu taşıyan bir kemik yapı var. Bu kemik (infraorbital rim ve üst çene bölgesi [upper maxilla]) yeterince önde ve güçlü değilse, üzerindeki doku aşağı doğru çöker. Bu da “göz altı çukuru”, “yorgun bakış” ya da koyuluk olarak görünür.Nasıl yani çok anlamadım açıklar mısın?
maymunun göz altında yeterli kemik olmamakNasıl yani çok anlamadım açıklar mısın?
ya chatgptye neden göz altı morluk oluşur yazmış bide adam bilgili diyip inanıyonuz amkTabii, Göz altı bölgesi sadece cilt ve yağdan oluşmuyor; altında onu taşıyan bir kemik yapı var. Bu kemik (infraorbital rim ve üst çene bölgesi [upper maxilla]) yeterince önde ve güçlü değilse, üzerindeki doku aşağı doğru çöker. Bu da “göz altı çukuru”, “yorgun bakış” ya da koyuluk olarak görünür.
O yüzden mesele uykusuzluk değil. Altyapı zayıf olduğu için üstü de kötü duruyor. Dolgu, fat graft veya implant gibi işlemler bu kemik desteğini taklit edip bölgeyi öne taşıdığı için etkili oluyor.
Bu kemik desteği yetersiz olduğunda sadece çöküklük oluşmaz; alt göz kapağı da aşağı doğru eğilmeye başlar (droppy lower eyelid). Bu da bakışın sürekli yorgun ve bitkin olarak tanımlanmasına sebep olur. Halk arasında da yorgunluk ve bitkinlik uyku ile ilişkilendirildiği için bunun sebebine "uyku" demek gibi bir eğilim vardır.