Yarın Büyük Gün, Fikir Ve Eleştirilerinizi Bekliyorum.

MogEater

MogEater

sub1 to true adam.
Yarın MSE yapan bir doktorla randevum var. Eğer MSE yapacaksa, Herbst de isteyeceğim. Ayrıca, kesin olarak BSSO ve genio gerekiyorsa LeFort 1 ameliyat planlaması da yapacağız.

Instagram hesabına baktım, MSE ve ameliyatlarda mükemmel çalışmalar göremedim ama birkaç iyi vakası var.

Ne söylemem gerektiğinden emin değilim. Morph’ları göstereceğim, düşük başarı ihtimalini önemsediğimi belirteceğim ve kendi planlarımı anlatacağım.

Üst damağım ölçümlere göre dar değil diyecek ama high arch yapısı, zygo ve orbital asimetri, dudakların genişlemesi ve 10–12 dişlik bir gülüş benim için önemli yan etkiler. Bu noktaları özellikle vurgulayacağım.

Riskleri kabul ettiğimi, bunun klasik bir tedavi değil; bazı yan etkilerden fayda sağlama amacıyla düşündüğüm bir yaklaşım olduğunu söyleyeceğim.

Herbst’in benim yaş grubumda başarı oranı düşük ama yine de denemekte zarar olmadığını düşünüyorum.

Son olarak, ücretini düşürmesini ya da uzun vadeli taksit yapmasını rica edeceğim. Zaten başka bir ortodontiste para ödedim. Daha fazla para vermek istemiyorum artık. Acsend olduğu icin yapacak bir şey yok ama bu bütçemi ciddi şekilde zorlayacak.

MSE benim için önemli; çünkü dudak genişliği, bir ihtimal asimetrik zygomaların düzeltilmesi ve canthal tilt gibi estetik açılardan etkili olabilir. Canthal tilt’te 20 dereceye kadar fark yaratabilirse çok iyi olur. Eğer orbital asimetriyi de bu süreçte düzeltebilirsek, sonuç benim için oldukça tatmin edici olur.

:feelsshh::feelsmage:

Last edited:
  • +1
Reactions: Ashoimex, Furkan Sarıkaya, lopaks41 and 3 others
Yarın MSE yapan bir doktorla randevum var. Eğer MSE yapacaksa, Herbst de isteyeceğim. Ayrıca, kesin olarak BSSO ve genio gerekiyorsa LeFort 1 ameliyat planlaması da yapacağız.

Instagram hesabına baktım, MSE ve ameliyatlarda mükemmel çalışmalar göremedim ama birkaç iyi vakası var.

Ne söylemem gerektiğinden emin değilim. Morph’ları göstereceğim, düşük başarı ihtimalini önemsediğimi belirteceğim ve kendi planlarımı anlatacağım.

Üst damağım ölçümlere göre dar değil diyecek ama high arch yapısı, zygo ve orbital asimetri, dudakların genişlemesi ve 10–12 dişlik bir gülüş benim için önemli yan etkiler. Bu noktaları özellikle vurgulayacağım.

Riskleri kabul ettiğimi, bunun klasik bir tedavi değil; bazı yan etkilerden fayda sağlama amacıyla düşündüğüm bir yaklaşım olduğunu söyleyeceğim.

Herbst’in benim yaş grubumda başarı oranı düşük ama yine de denemekte zarar olmadığını düşünüyorum.

Son olarak, ücretini düşürmesini ya da uzun vadeli taksit yapmasını rica edeceğim. Zaten başka bir ortodontiste para ödedim. Daha fazla para vermek istemiyorum artık. Acsend olduğu icin yapacak bir şey yok ama bu bütçemi ciddi şekilde zorlayacak.

MSE benim için önemli; çünkü dudak genişliği, bir ihtimal asimetrik zygomaların düzeltilmesi ve canthal tilt gibi estetik açılardan etkili olabilir. Canthal tilt’te 20 dereceye kadar fark yaratabilirse çok iyi olur. Eğer orbital asimetriyi de bu süreçte düzeltebilirsek, sonuç benim için oldukça tatmin edici olur.

yaş 15di di mi senin

Düşündüğün farkı yaratacağını sanmıyorum. MSE asimetriyi daha da arttırabilir. Dudaklara etkisi, eğer deformite düzeyinde dar bir maxillan yoksa farkedilmeyecektir. Canthal tilt'e de faydası olacağını sanmıyorum çünkü o yumuşak dokuyla ilgili bir mesele kemiklerle pek değil.

• +1
Reactions: szolliontaraelis and MogEater
Düşündüğün farkı yaratacağını sanmıyorum. MSE asimetriyi daha da arttırabilir. Dudaklara etkisi, eğer deformite düzeyinde dar bir maxillan yoksa farkedilmeyecektir. Canthal tilt'e de faydası olacağını sanmıyorum çünkü o yumuşak dokuyla ilgili bir mesele kemiklerle pek değil.
hakli olabilirsin, asimetriyi artirmamasi icin bir kac ufak hack buldum onlari yapacagim, dudaklarda emin degilim dar palateim yok ama ise yarayan durumlar oluyor, xray veya 3D Scanlerde orbtialleri dolayli yoldan etkiliyo sadece yumusak doku degil

• +1
Reactions: Neroem
hakli olabilirsin, asimetriyi artirmamasi icin bir kac ufak hack buldum onlari yapacagim, dudaklarda emin degilim dar palateim yok ama ise yarayan durumlar oluyor, xray veya 3D Scanlerde orbtialleri dolayli yoldan etkiliyo sadece yumusak doku degil
orbital şeklinin canthal tilte çok bir etkisi yok bildiğim kadarıyla. burada scanlerini atanlar olmuştu, orbitalleri bok gibiydi ama yumuşak dokuları sıkı ve positive tilted idi. bende de öyle canthal tilt pozitif ama zigolar düşük. deri ve altındaki kasların sıkılığıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. ha keza philtrum da öyle, maxillanın downward growth olmasıyla çok bir alakası yok, philtrum kaslarla alakalı bir şey kas genetiğin iyi olmalı. yumuşak dokusu iyi olanlar bimaxtan sonra ascentliyor zaten bu yüzden.

Last edited:
  • +1
Reactions: IlI

takipteyim

• JFL
Reactions: IlI
Herbst Apareyinin Sonuçları:
resmim.net

resmim.net

resmim.net

resmim.net

resmim.net

resmim.net

Herbst Apareyinin Sonuçları:
resmim.net

resmim.net

resmim.net

resmim.net

resmim.net

resmim.net
iyi güzel de hepsi çocuk. çocuksanız kafatasını istediğiniz gibi şekillendirirsiniz zaten

ilkinin biraz zigoları çıkmış onun dışında değişim göremedim 2. elemanda ya gonial implant var yada lateral torklu bsso olmuş alt çeneyi değiştirmez bu kadar

çeneniz çok darsa yaptırın gülüş güzelleşir onun dışında riski getirisinden fazla bence

onun dışında riski getirisinden fazla bence
riski neredeyse olmayan bir uygulama,asimetri konusunu halletiğin sürece problem yasamazsın

kanka senin yerinde olsam simdiden hghye para biriktirirdim,birden aklıma geldi yazayım dedim kücüktün baya sen
13 ys 175 boyu var o konuda sikintisi yok

1. MSE ve Herbst baslayacagini soyler ameliyat planlamasini icin scanlere yonlendirir lefort 1 estetik amacla olabilir der ve bahsettigim indiirmi yapar ( lifefuel )
2. mse olabilir herbst ise yaramz der lefort 1 gerek yok bsso ve genio yapilabilir der biraz indirim yapar ( bekledigim sey )
3. mse ve herbst olmaz istersen bsso ve genio yapabiliriz der ( erfuel )

13 ys 175 boyu var o konuda sikintisi yok
Bonelss bir durum mu yoksa bazen soft tissuelar fazla olunca bonelss gibi mi duruyo emindegilim.

orbital şeklinin canthal tilte çok bir etkisi yok bildiğim kadarıyla. burada scanlerini atanlar olmuştu, orbitalleri bok gibiydi ama yumuşak dokuları sıkı ve positive tilted idi. bende de öyle canthal tilt pozitif ama zigolar düşük. deri ve altındaki kasların sıkılığıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. ha keza philtrum da öyle, maxillanın downward growth olmasıyla çok bir alakası yok, philtrum kaslarla alakalı bir şey kas genetiğin iyi olmalı. yumuşak dokusu iyi olanlar bimaxtan sonra ascentliyor zaten bu yüzden.
orbitallerin yok ama zygoalara etkisi var onunda dolayli olarak canthal tilte etkisi var

fat ve skin cook onemli, aslinda sadece canthoplasty ve fat transfer bile yeterli olur cogu duurmda

• +1
Reactions: orbitalover
LETS GOOOOOO AGLIYORUM AMK DUNYANIN EN IYI DOTKOEUNA GENK GELDIM BAYILCAM

• +1
  • Love it
Reactions: Arisylva, Dathomirian Zabrak, Ashoimex and 2 others
ADAM BENDEN BIN KAT BILGILI CIKTI DIREK BIMAX VE MSE YAPALIM DEDI DETAYLI ANLATTI BRACESLER DEGISECEK DEDI AGLICAM AMK

• +1
Reactions: Arisylva, Dathomirian Zabrak and maarda
Treatment Plan:
  1. Bracket Removal (Braket sökülecek)
  2. Damon Bracket Placement (Damon bracket takılacak)
  3. Occlusion Alignment (Oklüzyon sıralanacak)
  4. Maxillary Protrusion Correction (Üst dişler ileri protezisyon)
  5. Mandibular Incisors Impaction and Prosthodontic Restoration
    (Alt keserler gömülecek ve protez yapılacak)
  6. SARPE (Surgically Assisted Rapid Palatal Expansion) ( ek olarak istersem herbst yapacak )
  7. Le Fort I Osteotomy Adjustment
  8. Segmental Split Ramus Osteotomy (SSRO)
  9. Genioplasty

sfs mandibular ve maxilla asymettry var dedi onlari halledicez ameliyatta dedi
kesileri yukardan yapicaz dedi maxilla cok daha iyi gozukecek dedi

ADAM DEDIGINE BAK AMK AGLICAM

• +1
Reactions: Arisylva, Neroem and maarda
ve suregery olarakta hacettepede 90k dedi 2K USD AMK KAFAYI YICEM OZELDE 200K DEDI AMA ZATEN HECETTEPE DAHA IYI OLUR PLANLAMAYI DOKTORUM KENDIM VE FORUMLA YAPARIM ZATEN HEPSI MM OLARAK HESAPLANIYO

• +1
Reactions: Neroem and maarda
AYRICA BERBER COK IYI KESTI SACIMI AMK BUGUN BENIM GUNUM LAN

• +1
Reactions: Arisylva and maarda
UMARIM ZEHRA KINIK HAPE GIRMISTIR RANDOM ARABA CARPMASI ILE OLMEK ISTEMIYORUM BUGUN.

• JFL
Reactions: Arisylva, Ashoimex, yenesy and 3 others
SAKODKSODKASPODKSAKDSAKDOPSAKDSADMSAPODKSAPKDSAOK

Vay aq.doktorun ismi ne bide nasi ikna ettin
BEN DEMEDEN HEPSINI DEDI MARPE LAZIM HATTA SARPE CIFT CENE CERRAHISI LAZIM ASIMETRI ICIN AYARLAMA LAZIM AMELIYAT ONCESI HERBST VEYA BENZERINI KULLANICAZ DEDI AGLICAKTIM AMK

HERSEY COK IYI GIDIYOR, TEK SORUN PARA, COK BORCLANIYORUM BIR AYDIR ISLER DURGUN AMK ACIL MONEYMAXXING

BEN DEMEDEN HEPSINI DEDI MARPE LAZIM HATTA SARPE CIFT CENE CERRAHISI LAZIM ASIMETRI ICIN AYARLAMA LAZIM AMELIYAT ONCESI HERBST VEYA BENZERINI KULLANICAZ DEDI AGLICAKTIM AMK
Senin yerine benim içim neşe doldu aq. Before after atarsin artık yolunda başarılar diliyorum

son olarak fiyatta indirim bekliyorum, yarin o konuyuda konusacagim, eger oda olursa ve diger ortho iadenin yarisini yaparsa sonunda kendimi biraz sansli sayarim

bu arada doktor istersen lefort 2 yapabilriiz ama sehirdisina gitmen lazim dedi estetik amacli yapabiliriz dedi SAKA GIBI AMK TRDE BUNLAR VARMIYMIS AMK

• Woah
Reactions: Ashoimex
lefort 1 icinde high cut dedi way amk suanki doktorum mse ne onu bilmiyor

SUERGERYE KADAR 24 INCH BIDELT 16 INCH BICEPS 5BF 26 BMI OLMAM LAZIM 1.5 SENEM VAR NE YAPACAGIM IMDAT ( no roid recommendations pls )

SUERGERYE KADAR 24 INCH BIDELT 16 INCH BICEPS 5BF 26 BMI OLMAM LAZIM 1.5 SENEM VAR NE YAPACAGIM IMDAT ( no roid recommendations pls )
24 inch bidelt roidsiz olmaz

bu arada doktor istersen lefort 2 yapabilriiz ama sehirdisina gitmen lazim dedi estetik amacli yapabiliriz dedi SAKA GIBI AMK TRDE BUNLAR VARMIYMIS AMK
valla sevindim adina haberdar et bizi de

• +1
Reactions: Ashoimex
5 bf ne amk,8 de bile aşırı enerjisiz gün boyunca bok gibi oluyorsun

• +1
Reactions: orhanhic
Doktor ismini söyleyecek misin

5 bf ne amk,8 de bile aşırı enerjisiz gün boyunca bok gibi oluyorsun
%6 olmustum prime zamanda %5 %4 yakalarim belki ama yani %10 bile cook iyi su an %15 filanim

pre surgery
MSE with small sarpe
24 inch bidelt 16 inch biceps
bir sekilde ufak bir ameliyat olmaliyim ( genel anesteziyi merak ediyorum ilk anestezimi agir bir ameliyatla olmak istemiyorum )
rhinoyuda ekleyeceksem oncesinde 6-9 ay tret veya hala fatty nosesa co2 laser 2 seans
baska neler ekleyebilirim bilmiyorum, bunlar sadece looksmax onecesi hazirlik baska seylerde var hayatin baska alanlarinda.