14–15 yaşında izotretinoin kullanmak güvenli mi, başlamadan önce ne bilmeliyim?

Demirs

Demirs

Nicemaxxer.(Hello Mello). David Laid
14–15 yaşındayım ve annemin tanıdığı bir doktor aknem için izotretinoin yazabilir. Başlamadan önce nasıl kullanıldığını ve normalde sürecin nasıl ilerlediğini öğrenmek istiyorum.

Doz nasıl belirleniyor, kiloya göre mi yoksa aknenin şiddetine göre mi? Hangi kan testleri veya kontroller gerekiyor, tedavi genelde ne kadar sürüyor ve hangi yan etkilere dikkat etmeliyim?

Başkasının dozunu kopyalamak istemiyorum, sadece başlamadan önce ne beklemem gerektiğini ve doktora neleri sormam gerektiğini bilmek istiyorum.

• +1
Reactions: Aven
b

• +1
bump

• +1
Lan alo

• +1
Annenin tandigi doktora sorsana bro

• +1
kullanırsan plakların kapanır ona göre

• +1
Ben 10mg kullaniyorum 10mg da plak kapatmaz heralde

• +1
Reactions: Aven and Demirs
Ben 10mg kullaniyorum 10mg da plak kapatmaz heralde
Kapanmasi icin 70-80 mg gibi asiri yuksek doz alman lazim diye okumustum
10mg diye growth plate closure imkansiz olmuyor, bunun icin bilinen 70-80mg gibi bir threshold yok. olay baya nadir ama normal acne tedavisi alanlarda bile case reportlar var. yuksek doz ve uzun sure kullanmak riski daha cok arttiriyor gibi gorunuyor

• +1
Reactions: veneficus and Aven
10mg diye growth plate closure imkansiz olmuyor, bunun icin bilinen 70-80mg gibi bir threshold yok. olay baya nadir ama normal acne tedavisi alanlarda bile case reportlar var. yuksek doz ve uzun sure kullanmak riski daha cok arttiriyor gibi gorunuyor
Tanıdığım eskiden subda olan biri accutane yüzünden 168 kaldım diyodu

• So Sad
Reactions: -BayHarbourButcher
Tanıdığım eskiden subda olan biri accutane yüzünden 168 kaldım diyodu
tek birinin 168de kalması accutane yüzünden kaldığını kanıtlamaz ki. 2026da 379 bin kişiyle yapılan baya büyük bi çalışmada ergenlikte isotretinoin kullananlarda yetişkin boyunun daha kısa olduğu bulunmamış. 15 yaşından önce başlayanları inceleyen başka bi çalışmada da final boyda anlamlı fark yoktu. nadir growth plate vakaları bildirilmiş ama bu olay çok daha karmaşık.

• +1
Reactions: Trenmaxx1