Iranidnordid
Gold
başlık
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Şu an vücut kitle endeksim 19-20 falanunder
extrem zayiflik ve hafif obezlik arasinda obezligi secerdim egenlikte vucut gelisimi icin belli yag oranina besin degerlerine ihtiyac duyuor extrem zayıf kiside muhtemeln gerekli vitaminleri falan kesiktir ve gelisiminde etkili olur senin durumun biraz sinirda duzgun beslnediysen yaginda asira az depolamadiysan cok bir fark olacagini dusunmuyorum sadece dis gorunuste obez olmak berbat bir histir yokosa hafif kilolu olman bi ihtimal gelsiimini zayif olmandan daha iyi etkileybilrdiŞu an vücut kitle endeksim 19-20 falan
Ergenlikte 16-17 bişeydi herhalde görece zayıftım ve genel vücudum yağ depolamadı
Kafaya taktım merak ediyom bunun nasıl avantajları var ki
Zayıf lean olmak best obezlerin cogu boy atamiyor yagdan ostrojen pompaliyolarbaşlık
Amk onu biliyoz iki kötü ihtimal arasından hangisi iyi onu sordumNe zargana olucaksın nede obez, ikisinin arası yokmuş gibi davranmanız komik
Sağlıklı kalmak için çok yiyip çok yakıcaksın boşuna spora gidin demiyoruz
overweight cok fazla ise (benim ki gibi ) cok sıkıntı cıkıyor ayriyetten kas kutlende azsa ben olsam underwegiht secerdim ama sadece zargana olanindan secerdim oyle kemik olanlar gibiyse overweight i secerim . bu arada under iken en azindan face card genetiginiz varsa cok cok daha iyi overweight ken kimse yuzunuze bile bakmiyo ama zarganalarin hep sevgilisi var . ikiside over değil amabaşlık
bazal metabolizma ona gore ayarlaniyo hangi anlamda daha düsükmü oldugunu dusuyorsun bazal metabolizmanin obezlerdeergenlikle gelişim için obezlik daha iyi olur ama obez olursanda ergenlikte bazal metabolizman ona göre ayarlanıyor ergenlikten sonra obezlikten kurtulmak istesen bile çok zor oluyor seçmek zor
genetik agam ya obez 190 arkadaslarimda varZayıf lean olmak best obezlerin cogu boy atamiyor yagdan ostrojen pompaliyolar
bazal metabolizman bildiğim kadarıyla ergenlikteki kilona göre oluyor mesela ergenlikte obezsin bazal metabolizman yavaş oluyor bu sebeple normal bi insana göre daha az kalori yakıyor ve daha yatkın oluyorsun kilo almayabazal metabolizma ona gore ayarlaniyo hangi anlamda daha düsükmü oldugunu dusuyorsun bazal metabolizmanin obezlerde
kankam yanlis bilgi ne kadar obezsen o kadar fazla bazal metabolizman var ama hareket etmedikleri için obez kaliyorlar ve ayi gibi yiyorlar genelde azicik spor yapsalar hemen kilo verirler nerden biliyorsun dersen bende obezdim cok hizli kilo verdim yada mesela david goggins oda ayni olay bu arada zayiflarin herzaman obezlerden daha düşük bazal metabolizmasi vardirbazal metabolizman bildiğim kadarıyla ergenlikteki kilona göre oluyor mesela ergenlikte obezsin bazal metabolizman yavaş oluyor bu sebeple normal bi insana göre daha az kalori yakıyor ve daha yatkın oluyorsun kilo almaya
sadece cok fazla hareket ediyorlar cunku hafiflerkankam yanlis bilgi ne kadar obezsen o kadar fazla bazal metabolizman var ama hareket etmedikleri için obez kaliyorlar ve ayi gibi yiyorlar genelde azicik spor yapsalar hemen kilo verirler nerden biliyorsun dersen bende obezdim cok hizli kilo verdim yada mesela david goggins oda ayni olay bu arada zayiflarin herzaman obezlerden daha düşük bazal metabolizmasi vardir
dediğim doğru ama konuyu karıştırmışım bazal metabolik oranla alakalı değil ama yinede ergenlikte obez birinin ilerde kilo vermesi değilde kilo verdikten sonra kiloyu koruması zor çünkü ergenlikte vücut kilo alırken yağ hücrelerini çoğaltıyor bu yağ hücreleride sadece ergenlikte sayı olarak artabiliyor, ergenlik sonrası obez olsan dahi sadece yağ hücreleri genişliyor neyse bu yağ hücreleride bir kere oluştumu bir daha yok olamıyor zayıflasan dahi sadece içleri boşalıyor ama hücreler duruyor hücreler durduğu için sürekli tekrardan içinin dolmasasını istediğinden obez biri zayıflayabilir ama o kiloyu korumak çok zordur zaten bir çalışma vardı sonradan obezlikten kurtulanların %90mı ne geri obezliğe geri dönüyordu bi süre sonra oran yanlış olabilir ama bilgi doğrukankam yanlis bilgi ne kadar obezsen o kadar fazla bazal metabolizman var ama hareket etmedikleri için obez kaliyorlar ve ayi gibi yiyorlar genelde azicik spor yapsalar hemen kilo verirler nerden biliyorsun dersen bende obezdim cok hizli kilo verdim yada mesela david goggins oda ayni olay bu arada zayiflarin herzaman obezlerden daha düşük bazal metabolizmasi vardir
12-16 yaşlaeı arası textbook underweight idimGörece zayıf olmak en iyisi, çünkü obez olunca tamam büyümek için yapıtaşın oluyor ama hem alay konusu oluyorsun, hem de hareket kabiliyetin kısıtlandığı için büyümenin diğer tetikleyicisi hareketli olmayı sağlayamamış oluyorsun.
hee anladim agam evet haklisin cok zor oluyor o kiloyu korumak eğer spor yapmiyorsan spor yapiyorsan düzenli yağlanmiyorsun hatta kas ekliyorsun bide eğer %10 yag oranina gelip karin kaslarini gorursen (en az 1.5 2 yil surer ) bidaha obez olman cok zor evet haklisin o hurceler kaybolmuyor kuculuyor sadece ama karin kasi yapan bir adamin disiplini zaten cok iyidir bu sebeple obez olmaz ama obezlikden cikip hâlâ %22 yag oraninda birisi hemde spor yapmiyorsa yediklerinin hepsi yag olma eğliminde oraya katiliyorumdediğim doğru ama konuyu karıştırmışım bazal metabolik oranla alakalı değil ama yinede ergenlikte obez birinin ilerde kilo vermesi değilde kilo verdikten sonra kiloyu koruması zor çünkü ergenlikte vücut kilo alırken yağ hücrelerini çoğaltıyor bu yağ hücreleride sadece ergenlikte sayı olarak artabiliyor, ergenlik sonrası obez olsan dahi sadece yağ hücreleri genişliyor neyse bu yağ hücreleride bir kere oluştumu bir daha yok olamıyor zayıflasan dahi sadece içleri boşalıyor ama hücreler duruyor hücreler durduğu için sürekli tekrardan içinin dolmasasını istediğinden obez biri zayıflayabilir ama o kiloyu korumak çok zordur zaten bir çalışma vardı sonradan obezlikten kurtulanların %90mı ne geri obezliğe geri dönüyordu bi süre sonra oran yanlış olabilir ama bilgi doğru
Yani şimdi bir de olayı tersinden düşün çok obez olsaydın da gene hormonların kötü etkilenecekti, annen çok uzun değilse babandan 3 4 santim uzun olmak bayağı iyi bence.12-16 yaşlaeı arası textbook underweight idim
17-20 arası hala underweightim ama 18-20 arası git gel oluyo değişiyo kilom
Babamdan 3-4 cm uzunum ama ipince kemik yapım falan var çenem daha küçik sakallanmam daha geç oluyor falan hormonlarımı kötü etkiledi muhtemelen over
bilmiyom ya hep iştahsız birisi olmuşumdur niye bilmiyorum anksiyetem olabilir mi acabaYani şimdi bir de olayı tersinden düşün çok obez olsaydın da gene hormonların kötü etkilenecekti, annen çok uzun değilse babandan 3 4 santim uzun olmak bayağı iyi bence.
Olabilir veya yediğin şeyler seni rahatsız ediyor olabilirbilmiyom ya hep iştahsız birisi olmuşumdur niye bilmiyorum anksiyetem olabilir mi acaba