Jest ktoś w stanie pomóc z chodzeniem na siłke?

ezet

ezet

True quiet kid 🇵🇱
Od dłuższego czasu mam zamiar zacząć chodzić na siłownie ale nie wiem jak zacząć. NIe wiem jakie brać supple ani nie mam żadnego planu ćwiceń etc.
Pomocy pls nie chce być już grubasem :feelswah::feelswah::feelswah:

Nie bierz supli skup się na początku na diecie i planie treningowy dyscyplinie i systematności oraz trenuj ciężko do upadku, po każdym treningu musisz czuć że był to ciężki trening

Jeśli jesteś chudy to odrazu masa a jak zaczynasz jako otyły to jedz swoje zapotrzebowanie przez kilka miesięcy i jak zobaczysz efekty to masuj

Po roku dwa możesz zacząć rozważać sterydy bo powinieneś rozbudować wtedy solidną baze

Do planu powinieneś wybrać ile dni treningowych ci pasuje (ja mam 5 push pull legs i polecam) i jakoś 6-7 cwiczen na dzien żeby zaangażować każdą partie mięśniową

Skupiaj się na barkach i plecach ponieważ te mięśnie są najważniejsze do zbudowania estetycznej sylwetki a zapewne na tym ci zależy

Plan możesz łatwo samemu rozpisać i wybieraj ćwiczenia które lubisz ale też tak żeby były efektywne jak chcesz to moge ci na pv wyslac moj plan żebyś mógł se zobaczyć

Kreatyny i białka nie kupuj bo to nie ma sensu
Kreatyna jest przeceniana a białko lepiej uzupełniać jedzeniem

• +1
Reactions: iHateLove and ezet
Nie bierz supli skup się na początku na diecie i planie treningowy dyscyplinie i systematności oraz trenuj ciężko do upadku, po każdym treningu musisz czuć że był to ciężki trening

Jeśli jesteś chudy to odrazu masa a jak zaczynasz jako otyły to jedz swoje zapotrzebowanie przez kilka miesięcy i jak zobaczysz efekty to masuj

Po roku dwa możesz zacząć rozważać sterydy bo powinieneś rozbudować wtedy solidną baze

Do planu powinieneś wybrać ile dni treningowych ci pasuje (ja mam 5 push pull legs i polecam) i jakoś 6-7 cwiczen na dzien żeby zaangażować każdą partie mięśniową

Skupiaj się na barkach i plecach ponieważ te mięśnie są najważniejsze do zbudowania estetycznej sylwetki a zapewne na tym ci zależy

Plan możesz łatwo samemu rozpisać i wybieraj ćwiczenia które lubisz ale też tak żeby były efektywne jak chcesz to moge ci na pv wyslac moj plan żebyś mógł se zobaczyć

Kreatyny i białka nie kupuj bo to nie ma sensu
Kreatyna jest przeceniana a białko lepiej uzupełniać jedzeniem

To wyśli pls

Planu na plan jaki zrobiłem to wygląda on tak:
Dzień pierwszy (klatka, barki, triceps)
  1. Wyciskanie sztangi lub hantli na ławce – 3×6–10
  2. Wyciskanie hantli na skosie dodatnim – 3×8–12
  3. Wyciskanie hantli nad głowę siedząc – 3×8–12
  4. Unoszenie hantli bokiem – 3×12–15
  5. Prostowanie ramion na wyciągu – 3×10–15
  6. Plank – 3×30–60 s
Dzień drugi (plecy, biceps)
  1. Ściąganie drążka do klatki lub pDodciąganie z pomocą – 3×8–12
  2. Wiosłowanie na maszynie lub hantlą – 3×8–12
  3. Face pull – 3×12–15
  4. Odwrotne rozpiętki – 2–3×12–15
  5. Uginanie ramion z hantlami – 3×10–12
  6. Uginanie młotkowe – 2×10–12
Dzień trzeci (nogi)
  1. Przysiady (ze sztangą lub goblet squat) – 3×6–10
  2. Rumuński martwy ciąg – 3×8–10
  3. Wykroki – 3×10 na nogę
  4. Uginanie nóg na maszynie – 3×10–15
  5. Wspięcia na palce – 4×12–20
  6. Brzuch (unoszenie nóg lub crunch na wyciągu) – 3×12–15
i potem dzień odpoczynku i od nowa. Nie wiem czy nie jest za cięzki dla początkującego ale coś takiego ułozyłem i grokAI mówił mi że jest dobry.

Co do kreatynty do jednak chyba będa jakieś efekty jak będę brał cn?

• +1
Reactions: iHateLove
Ile lat?

Jak nigdy nie byłeś to rób FBW bez testa przez pierwsze pół roku

• +1
  • JFL
Reactions: gruca-looksmaxx223 and ezet
To wyśli pls

Planu na plan jaki zrobiłem to wygląda on tak:
Dzień pierwszy (klatka, barki, triceps)
  1. Wyciskanie sztangi lub hantli na ławce – 3×6–10
  2. Wyciskanie hantli na skosie dodatnim – 3×8–12
  3. Wyciskanie hantli nad głowę siedząc – 3×8–12
  4. Unoszenie hantli bokiem – 3×12–15
  5. Prostowanie ramion na wyciągu – 3×10–15
  6. Plank – 3×30–60 s
Dzień drugi (plecy, biceps)
  1. Ściąganie drążka do klatki lub pDodciąganie z pomocą – 3×8–12
  2. Wiosłowanie na maszynie lub hantlą – 3×8–12
  3. Face pull – 3×12–15
  4. Odwrotne rozpiętki – 2–3×12–15
  5. Uginanie ramion z hantlami – 3×10–12
  6. Uginanie młotkowe – 2×10–12
Dzień trzeci (nogi)
  1. Przysiady (ze sztangą lub goblet squat) – 3×6–10
  2. Rumuński martwy ciąg – 3×8–10
  3. Wykroki – 3×10 na nogę
  4. Uginanie nóg na maszynie – 3×10–15
  5. Wspięcia na palce – 4×12–20
  6. Brzuch (unoszenie nóg lub crunch na wyciągu) – 3×12–15
i potem dzień odpoczynku i od nowa. Nie wiem czy nie jest za cięzki dla początkującego ale coś takiego ułozyłem i grokAI mówił mi że jest dobry.

Co do kreatynty do jednak chyba będa jakieś efekty jak będę brał cn?
Zamiast wykrokow daj wyprosty na maszynie
W push dayu brakuje rozciagania klatki wiec dobrze by bylo gdybys dodal
Izolacje na triceps daj se na dluga glowe bo ona najmniej pracuje przy wyciskaniu np. Prostowanie ramion na wyciagu nad glowa
Rob se zakres 6-8 powtorzen przy izolqcjach 10-12
A przy wznosach bokiem staraj się 15-20 ponieważ da ci to więceje efektów niż 12-15
Usun planka z push daya ponieważ nic ci nie da brzuch lepiej cwiczyc w dzien nog i wystarczy ci sam crunch brzuch latwo sie buduje

Po co masz odwrotne rozpietki i face pull skoro to to samo
Biceps rob na modlitewniku lepsze efekty ci to da ja lubie robic hantlami modlitewnik jenda reka i druga pilnowac sytuacje zeby uniknac zerwania
Wybierz odwrotne rozpietki lepsze sa
Wisolowanie to tbar albo cable row wybierz

Dodaj se cwiczenia na przedramiona i pamieta ze do plecow musisz miec owijki

Pamietaj ze te dni musisz 2 razy na tydzien robic zeby miec widoczne efekty

I to by było na tyle co bym zmienił w tym twoim planie

We're all gonna make it brah

• +1
Reactions: ezet
16 i co to FBW?
Full body workout ale szczerze nie ma sensu lepiej żebyś się zakatował pierwsze tygodnie i adpatowal sie do ciezkich treningow niz zaczynal fbw ktory ci malo cwiczen umozliwia

Ile lat?

Jak nigdy nie byłeś to rób FBW bez testa przez pierwsze pół roku
Fbw to shit który tylko spowalnia twoj rozwoj

16 i co to FBW?

Full body workout, kurwa szczerze to najlepiej jakbyś z 2 tyg chociaż z trenerem porobił, bo na starcie najlepiej robić wielostawy by stabilizację, core i siłę zbudować, ale to też ćwiczenia na których najłatwiej się połamać jak źle robisz.

Ogólnie to jest popularny startowy plan, ale jak masz czas i energię to dodałbym trochę izolacji na łapy, plecy, barki

1782743502953

Fbw to shit który tylko spowalnia twoj rozwoj

Stary jak on ma 16 lat i nigdy na siłce nie był to pierwsze miesiące powinien stabilizację i konsekwencję wyrobić, lepiej żeby 3x w tyg chodził na krótki trening, niż miał robić 8 ćwiczeń 5x w tyg, a po drugim treningu zrezygnował bo zakwasy ma xd

• JFL
Reactions: gruca-looksmaxx223
Stary jak on ma 16 lat i nigdy na siłce nie był to pierwsze miesiące powinien stabilizację i konsekwencję wyrobić, lepiej żeby 3x w tyg chodził na krótki trening, niż miał robić 8 ćwiczeń 5x w tyg, a po drugim treningu zrezygnował bo zakwasy ma xd
Ja w wieku 16 lat zaczynalem push pull legs i pol roku juz regularnie chodze i widze zajebiste efekty z 55kg pulldown zaczal robic 90kg na serie albo triceps swoja waga,tutaj chodzi o mentalnosc a nie czy ktos zrezyvnuje przez zakwasy
TTo rozni ludzi ktorzy cos osiagaja od leni ktorzy ida na silke bo to jest modne

odwaznie zakladac ze przecietna osoba z orga jest zaprogramowana na sukces XD
jak bedzie chciala sie bardzo zmienic to wezmie sie do roboty i sie zmieni

jak nie to znow zostanie incellem co siedzi przed kompem i placze nad swoim losem

Od dłuższego czasu mam zamiar zacząć chodzić na siłownie ale nie wiem jak zacząć. NIe wiem jakie brać supple ani nie mam żadnego planu ćwiceń etc.
Pomocy pls nie chce być już grubasem :feelswah::feelswah::feelswah:
4 lata siłowni w kilku zdaniach (w prime ważyłem 96kg przy 177cm):
- walnij 500mg testosteronu enanthate tygodniowo (2x 250mg w np. Wtorek i Czwartek, lewy i prawy pośladek), jak jesteś odważny to załaduj oxandrolon 30-50mg dziennie, odpuść więcej środków reszta jest dla roidcelów co bedą potem chodzić z norwoodem 5 na łbie
- 2-3 serie do upadku mięśniowego, każde ćwiczenie do upadku ale nie dopierdalaj ciężaru jak nie umiesz dobrze zrobić ćwiczenia
- technika>ego
- Ładuj węgle po same jaja, i jedz 150g+ białka
- Push/Pull/Legs (klata tricek, plecy bicek, nogi barki)
- żadnego białka, kreatyny, innego gówna od cweli z KFD/SFD/WK dzik/olimp, i innego cwelowskiego pedalskiego gówna to wszystko cope