Polska jest sens zamawiac izotek/accutane z indii/ innego zrodla czy lepiej isc do dermatologa ?

gofer

gofer

gofr
Bylem juz raz u dermatologa i kazal mi przestac brac kreatyne i mowila ze to od tego mam trądzik😭

• JFL
  • +1
Reactions: fi93, 000fifi, KIVVV and 4 others
Bylem juz raz u dermatologa i kazal mi przestac brac kreatyne i mowila ze to od tego mam trądzik😭
No to na początku sobie spróbuj przestań brać tą kreatyne albo zmniejsz dafke (przez np tydzień) jak nie zadziała pójdz jeszcze raz do dermatologa powiedz że przestałeś brać ale nic się nie zmieniło. Może da ci izotek ale z tego co mi wiadomo izotek pogarsza stan psychiczny.

• +1
Reactions: fantamaxxer and Divineincel
Zobacz czy ci coś dojdzie z indiamartu

• +1
Reactions: brootaldude
Nie bo zapierdolą ci leki i stracisz kasę

• +1
Reactions: sadgoy23, 000fifi, gofer and 1 other person
Bardzo łatwo jest uzyskać receptę na izotek. Niektórzy dermatolodzy przepiszą go w zasadzie od razu, inni bawią się w inne pigułki i maści. Polecam ci iść do nowego dermatologa i powiedzieć, że nic nie pomaga od dłuższego czasu, próbowałeś tego i owego, a rezultatów brak. Mają izotek za ostateczność. Tylko przemyśl czy nie przeszkadza Ci lekki/umiarkowany ból kręgosłupa (gwarantowane) albo potencjalny obniżony nastrój i inne skutki uboczne. Nie baw się w zamawianie niesprawdzonych leków bo Cię zmiecie z planszy lub tak jak kolega powyżej napisał zajebią kasę.
Edit: Nie zapomnij o regularnym badaniu krwi, dermatolog powinien to powiedzieć, lecz różnie to jest. Jedz produkty o niskim indeksie glikemicznym. Kreatyna, choć pośrednio, może przyczynić się do trądziku. Jak chcesz pokonać trądzik rozważ zrezygnowanie z niej. Odstaw również nabiał.

Last edited:
  • +1
Reactions: fi93, gofer and Divineincel
Zobacz czy ci coś dojdzie z indiamartu
nigdy nie zamawiajcie z indii do polski ja zamowilem tretyonine i tazatorene i list od celnika przyszedl

• +1
Reactions: gofer
nie bierz kreatyny to toksyczny proszek wmówiono ci że to ci pomoże w regenracji czy inne gówno że nawet niećwicząca osoba powinna brać 1g dziennie czy coś takiego nie wiem ale wiem że to toksyczne gówno z labolatoriów i gdybyś nie miał 2iq to byś tego nie brał, ale najprawdopodobniej nie masz trądzik przez kreatyne poprostu jesteś debilem i jesz gówno

• +1
Reactions: infrainfra
nie bierz kreatyny to toksyczny proszek wmówiono ci że to ci pomoże w regenracji czy inne gówno że nawet niećwicząca osoba powinna brać 1g dziennie czy coś takiego nie wiem ale wiem że to toksyczne gówno z labolatoriów i gdybyś nie miał 2iq to byś tego nie brał, ale najprawdopodobniej nie masz trądzik przez kreatyne poprostu jesteś debilem i jesz gówno
jem surowe mieso i popijam surowym mlekiem bo goatis i tiktok tak mowią mowi ze tak jest dobre

Last edited:
  • JFL
Reactions: fi93
Bardzo łatwo jest uzyskać receptę na izotek. Niektórzy dermatolodzy przepiszą go w zasadzie od razu, inni bawią się w inne pigułki i maści. Polecam ci iść do nowego dermatologa i powiedzieć, że nic nie pomaga od dłuższego czasu, próbowałeś tego i owego, a rezultatów brak. Mają izotek za ostateczność. Tylko przemyśl czy nie przeszkadza Ci lekki/umiarkowany ból kręgosłupa (gwarantowane) albo potencjalny obniżony nastrój i inne skutki uboczne. Nie baw się w zamawianie niesprawdzonych leków bo Cię zmiecie z planszy lub tak jak kolega powyżej napisał zajebią kasę.
Edit: Nie zapomnij o regularnym badaniu krwi, dermatolog powinien to powiedzieć, lecz różnie to jest. Jedz produkty o niskim indeksie glikemicznym. Kreatyna, choć pośrednio, może przyczynić się do trądziku. Jak chcesz pokonać trądzik rozważ zrezygnowanie z niej. Odstaw również nabiał.
No raczej tak zrobie i skupie sie bardziej na diecie

jem surowe mieso i popijam surowym mlekiem bo goatis i tiktok tak mowią mowi ze tak jest dobre
''joined feb 22 2026''

nie pisalem tego na serio :p
oglądałem sv3rige na rok przed tym jak stał się popularny, jak zaczynałem go olgądać to miał na kanale goatis 20k subskrybcji więc nie jestem newgenem z tiktoka tylko true primal, a pozatym każdy kto se robi jaja z primal jest jebanym idiotą

• +1
  • JFL
Reactions: infrainfra, Canthus23 and 000fifi
Stary ja zamowilem sobie 560 kapsulek 20mg z indii. I fajnie mi teraz schodzi. Juz przez prawie polowe przeszedlem. Jak chcesz to ci powiem gdzie

oglądałem sv3rige na rok przed tym jak stał się popularny, jak zaczynałem go olgądać to miał na kanale goatis 20k subskrybcji więc nie jestem newgenem z tiktoka tylko true primal, a pozatym każdy kto se robi jaja z primal jest jebanym idiotą
czy przy diecie primal mozna wychodowac 42% upper thirda?

wiekszosc ludzi nie robi sobie jaj z samej diety a z jej dogmatycznych "wyznawców"

• +1
wiekszosc ludzi nie robi sobie jaj z samej diety a z jej dogmatycznych "wyznawców"
no rozumiem ale ja staram się naprawdę być normalny w podejściu do tej sprawy i żeby nie wyjść na dziwaka, wiem że jestem lowiq retarded ale czaisz o co mi chodzi

• +1
Reactions: gofer and Canthus23
no rozumiem ale ja staram się naprawdę być normalny w podejściu do tej sprawy i żeby nie wyjść na dziwaka, wiem że jestem lowiq retarded ale czaisz o co mi chodzi
Jasne czaje, u mnie w rodzinie od setek lat pito niepasteryzowane mleko (i nigdy nikomu nic się nie stało) ale aktualnie nie mam pojęcia gdzie znaleźć dobre źródło.
Każdy farmer dookoła mnie jest brudasem więc wole nie ryzykować. Jeśli nie umieją zadbać o siebie to co dopiero o krowy

• +1
Reactions: MulletM1chas
Jasne czaje, u mnie w rodzinie od setek lat pito niepasteryzowane mleko (i nigdy nikomu nic się nie stało) ale aktualnie nie mam pojęcia gdzie znaleźć dobre źródło.
Każdy farmer dookoła mnie jest brudasem więc wole nie ryzykować. Jeśli nie umieją zadbać o siebie to co dopiero o krowy
no czaje ja też nie mam source ale mam takie szczęście że moje miasto jest dosłownie tak daleko od cywilizaji że najbliższe miasto to wwa albo białystok więc rolnicy walą tu jak ruskie na berlin i mam dobrą rzeźnie z której kupuje organy za grosze

• Love it
Reactions: Canthus23
no czaje ja też nie mam source ale mam takie szczęście że moje miasto jest dosłownie tak daleko od cywilizaji że najbliższe miasto to wwa albo białystok więc rolnicy walą tu jak ruskie na berlin i mam dobrą rzeźnie z której kupuje organy za grosze
mirinuje

• +1
mam dobrą rzeźnie z której kupuje organy za grosze
o tym juz nawet nie wspominam bo chciałbym zjeść wreszcie cos innego niz kurczaka albo swinie na sterydach ale pomimo tego ze mieszkam na wsi to i tak huja tu mam

• +1
goatis tak mówi ale on zawsze bazuje te swoje opinie na tym że jeżeli coś ma ld50 value to jest toksyczne nie ważne w jakich ilosciach co jest bezsensowne

czy przy diecie primal mozna wychodowac 42% upper thirda?
a po co ci taka zaburzona proporcja? Jeśli nie masz reszty twarzy dobrej to taka dolna wielka szczena bedzie wygladac groźnie, nie atrakcyjnie. Ma być złoty podział jedna trzecia-szczęka. A dieta pierwotna to scam, nie ma żadnego modela, looksmaxxera(poza kilkoma, ale są niezbyt looksmaxxed) który to stosuje, nie ma sensu się ograniczać, swój progres na siłowni zżerajać tylko surowe mięso.
Jak chcesz koniecznie debloating to po prostu keto.

• +1
niebkupuj z indi nie da sie xddd

• +1
Bardziej chodzilo mi o wyznacow tej diety tak jak kolega napisal. Ja sam nie mam nic do tego nie mam i niech kazdy je to co uwaza za sensowne.

a po co ci taka zaburzona proporcja? Jeśli nie masz reszty twarzy dobrej to taka dolna wielka szczena bedzie wygladac groźnie, nie atrakcyjnie. Ma być złoty podział jedna trzecia-szczęka. A dieta pierwotna to scam, nie ma żadnego modela, looksmaxxera(poza kilkoma, ale są niezbyt looksmaxxed) który to stosuje, nie ma sensu się ograniczać, swój progres na siłowni zżerajać tylko surowe mięso.
1 to byl zart
2 upper to czolo
3 idealny podzial to 36 32 32
4 primal nie przeszkadza w budowaniu miesni
5 debloat to nie to samo co zrzucanie tluszczu

• +1
Reactions: MaksBobi
1 to byl zart
2 upper to czolo
3 idealny podzial to 36 32 32
4 primal nie przeszkadza w budowaniu miesni
5 debloat to nie to samo co zrzucanie tluszczu
1. Patrząc na niektórych looksmaxxerów nie koniecznie oczywsite że to żart.
2. No pomyliłem się
3. idealny podział to 1:1:1
4. Przeszkadza, bo nie mając glikogenu w miesniach bedziesz miał gorszą energie podczas treningu, regenracjie i mniejszy wyrzut insuliny ktora jest anaboliczna
5. Własnie mowilem, keto pomaga w chudej twarzy bo sprawia ze nie masz tyle glikogenu, co sprawia ze twarzj est szczuplejsza, tak samo jak zrzuca tłuszcz, oczywiście musi być deficyt, ale moze pomagac bo grelina i leptyna lepiej dzialaja

faceiq se obejrzyj goatis zbyt bardzo religijnie podchodzi do wszystkiego. “bo przodkowie tak robili” faceiq tez je surowe mieso jbc

1. Patrząc na niektórych looksmaxxerów nie koniecznie oczywsite że to żart.
3. idealny podział to 1:1:1
oczywiste i nie

• +1
Reactions: MaksBobi
Larpuj ze niby przestałeś i jest i tak źle

• +1
po pierwsze upper third to czolo takze gratulacje
po drugie jednym z modeli ktory jadl primal byl cameron alborzian ktory wpierdalal za mlodu jajka surowe i mieso ale i tak primal diet to sciek tylko daje ci przyklad ze faktycznie byl model ktory tak jadl
jak ktos chce debloat to napewno musi dociac do digital number bf, i przejsc dojrzewanie czego nie zrobilo 70% tego forum, jak to da slabe efekty to wtedy aqualyx

jeszcze dodam ze to co napisalem to byl inside joke mozna powiedziec takze tak