itsoverandthatsokey
Bronze
title
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
tm
hiç birini yaptırmicağini ikimizde biliyoztitle
tm knkhiç birini yaptırmicağini ikimizde biliyoz
kendini kandırıyon olm hiç bi işlem yaptırmican aqtm knk
yav siktir git ne anlatıyosun aqkendini kandırıyon olm hiç bi işlem yaptırmican aq
ya ananın amına gitcen sence nereye gidicen bu işlemler için 2 dk searchelesen öğrenicenyav siktir git ne anlatıyosun aq
tamam kanka sen lurke devamya ananın amına gitcen sence nereye gidicen bu işlemler için 2 dk searchelesen öğrenicen
daha önce bu konu hakkında konu açıldığını görürsün
ve hiç bi işlem yaptırmicaksın
Uyku apnesini fakeleyip bimax mi yaptırcantamam kanka sen lurke devam
tamam kanka sen lurke devam
copeeeeUyku apnesini fakeleyip bimax mi yaptırcan
var zaten apnemUyku apnesini fakeleyip bimax mi yaptırcan
Ztncopeeee
I don't speak that language saartitle
okI don't speak that language saar
Niye yapamasın kanka devlette yapılıyor 1 2 de tanıdığın olsaya ananın amına gitcen sence nereye gidicen bu işlemler için 2 dk searchelesen öğrenicen
daha önce bu konu hakkında konu açıldığını görürsün
ve hiç bi işlem yaptırmicaksın
kendinizi çok kandırıyosunuzNiye yapamasın kanka devlette yapılıyor 1 2 de tanıdığın olsa
Kanka bilmeden çok konuşma öyle herkes hakkında kimin ne yapacağını nerden bileceksin?kendinizi çok kandırıyosunuz
Kanka bilmeden çok konuşma öyle herkes hakkında kimin ne yapacağını nerden bileceksin?
Belli kanka sen yapmamışsın diye öyle diyon bimax olmasada sarpe /marpe vs. Yapıyorlar
lefort 3de yaptıyolar devlette çenen geriyseBelli kanka sen yapmamışsın diye öyle diyon
mse+bimax olabilirim şuan ağır narrow palate ve deformed faceBelli kanka sen yapmamışsın diye öyle diyon bimax olmasada sarpe /marpe vs. Yapıyorlar
Kanka damağın darsa yapıyorlar güzel bi hastaneye gidersen bide tanıdığın varsa sen anlamıyon mu anlamak mı istemiyorsun? Arkadaşım var onun damağı baya dardı sarpe çakacaktı damağı çok çok dar diye sığmaz dediler ameliyat olmalıymış oda istememiş şimdiliklefort 3de yaptıyolar devlette çenen geriyse
burnun büyükse gergedanlama da yaparlar
trde looksmax için marpe bile yaptırabilmen neredeyse imkansız
damağının baya dar olması lazım işte kanka looksmax için diyoz ya aqKanka damağın darsa yapıyorlar güzel bi hastaneye gidersen bide tanıdığın varsa sen anlamıyon mu anlamak mı istemiyorsun? Arkadaşım var onun damağı baya dardı sarpe çakacaktı damağı çok çok dar diye sığmaz dediler ameliyat olmalıymış oda istememiş şimdilik
Tamam amk damağın darsa dişler az da olsa birbirine girmişse veya herhangi bir bite sorunu varsa yaparlar öyle durduk yere niye yapsınlar sana amkdamağının baya dar olması lazım işte kanka looksmax için diyoz ya aq
Tamam amk damağın darsa dişler az da olsa birbirine girmişse veya herhangi bir bite sorunu varsa yaparlar öyle durduk yere niye yapsınlar sana amk
Kanka ben gittim crowded dişler yapıyorlar adamlar bu kadar dar felan değilView attachment 4257763
şöyle değilse unut
SARPE MSE'den çok daha iyi bir tercih. Eğer expander yaptırabilmek gibi bir imkanın "olursa" kesinlikle SARPE istemelisin çünkü asimetri oluşturma ihtimali MSE'ye göre daha az, MSE'den daha fazla genişleme sağlıyor ve transversal genişlemenin yanı sıra forward growth da sağlıyormse+bimax olabilirim şuan ağır narrow palate ve deformed face
sarpe daha fazla forwood groth sagliyor ayrica disletin rotasyonunu baya fixliyor
mse daha konservatif genelde 6-8 mm civarında kalabiliyor vakaya göre bazen 10mm ye yaklasblıyor sarpe ise cerrahiyle oldugu icin 10mm üstüne cıkabiliyor yani genisletme kapasitesi cok daha yüksek ve garantili.
knk marpe neden hate atiyorsunuz, yanlis anlama bilmedigimden soruyorumSARPE MSE'den çok daha iyi bir tercih. Eğer expander yaptırabilmek gibi bir imkanın "olursa" kesinlikle SARPE istemelisin çünkü asimetri oluşturma ihtimali MSE'ye göre daha az, MSE'den daha fazla genişleme sağlıyor ve transversal genişlemenin yanı sıra forward growth da sağlıyor
![]()
Ekşi Sözlük'ten Expander Kullanan Bir Kişinin Entrysi
Entrynin linki: https://eksisozluk.com/entry/31883390 Kullandığı expander türü sarpe olmalı çünkü burnunun düzelmesinin transversal genişletmeyle olmasının imkanı yok, vertikal genişletme olmalı ki maksilla ileriye doğru büyüdüğünde dudaklar daha da kalınlaşır. Keşke böyle ortodontistlere...looksmax.org
marpe anlamlı bir forward growth sağlamıyor ve 18 yaşından önce yapılması gerekli daha doğrusu süturların tam kaynaşmamış olması lazım, onun haricinde bir bilgim yok @MogEater @hightestuserknk marpe neden hate atiyorsunuz, yanlis anlama bilmedigimden soruyorum
marpe is gormez mi 18 yasta falan?
transversal kelimesini yeni ogrendigim icin kendimden nefret ediyorum.SARPE MSE'den çok daha iyi bir tercih. Eğer expander yaptırabilmek gibi bir imkanın "olursa" kesinlikle SARPE istemelisin çünkü asimetri oluşturma ihtimali MSE'ye göre daha az, MSE'den daha fazla genişleme sağlıyor ve transversal genişlemenin yanı sıra forward growth da sağlıyor
![]()
Entrynin linki: https://eksisozluk.com/entry/31883390 Kullandığı expander türü sarpe olmalı çünkü burnunun düzelmesinin transversal genişletmeyle olmasının imkanı yok, vertikal genişletme olmalı ki maksilla ileriye doğru büyüdüğünde dudaklar daha da kalınlaşır. Keşke böyle ortodontistlere...looksmax.org
forumda suan olmayan ama instada ekli olan bir birader marpe oldu, tad veya maxilla cut olmadi, ise yaradigini zannetmiyorum, sormam lazim.marpe anlamlı bir forward growth sağlamıyor ve 18 yaşından önce yapılması gerekli daha doğrusu süturların tam kaynaşmamış olması lazım, onun haricinde bir bilgim yok @MogEater @hightestuser
sadece merak ettiğimden soruyorum, yüzünde ne gibi değişiklikler var? mesela ogee eğrisini belirginleştirdi mi veya elmacık kemiklerine bir etkisi oldu mu ya da olumsuz olarak burun kanatlarını çok genişletti mi veya iki göz arası mesafeyi belirgin bir şekilde artırdı mı gibi.forumda suan olmayan ama instada ekli olan bir birader marpe oldu, tad veya maxilla cut olmadi, ise yaradigini zannetmiyorum, sormam lazim.
@Duck Eats Bagel 9.25mm kaldim, doktorum daha fazla gerek yok diyor, 12mm istiyorum, sence? gercekten buyuk degisiklik var yuzumde.
fmltransversal kelimesini yeni ogrendigim icin kendimden nefret ediyorum.
Peki verdiği forward growth cidden anlamlı bir değişiklik yapıyor mu sana palatemi ve diş yapımı atmıştım onlara bakarak sarpe beni ascendletir mi bi yorum yapar mısınSARPE MSE'den çok daha iyi bir tercih. Eğer expander yaptırabilmek gibi bir imkanın "olursa" kesinlikle SARPE istemelisin çünkü asimetri oluşturma ihtimali MSE'ye göre daha az, MSE'den daha fazla genişleme sağlıyor ve transversal genişlemenin yanı sıra forward growth da sağlıyor
![]()
Bunlar ne saçma salak sorular ne biçim genetiğiniz var amınakoyayımtitle