uyku apnesi ve tounge tie cutting için hangi bölüme gitmeliyim

yav siktir git ne anlatıyosun aq
ya ananın amına gitcen sence nereye gidicen bu işlemler için 2 dk searchelesen öğrenicen
daha önce bu konu hakkında konu açıldığını görürsün
ve hiç bi işlem yaptırmicaksın

• +1
Reactions: pashanimair and Duck Eats Bagel
ya ananın amına gitcen sence nereye gidicen bu işlemler için 2 dk searchelesen öğrenicen
tamam kanka sen lurke devam

• +1
Reactions: pashanimair
Niye yapamasın kanka devlette yapılıyor 1 2 de tanıdığın olsa

• +1
  • Hmm...
Reactions: Auchelius, pashanimair, Duck Eats Bagel and 1 other person
kendinizi çok kandırıyosunuz
Kanka bilmeden çok konuşma öyle herkes hakkında kimin ne yapacağını nerden bileceksin?

• +1
Reactions: Auchelius, pashanimair and Duck Eats Bagel
Kanka bilmeden çok konuşma öyle herkes hakkında kimin ne yapacağını nerden bileceksin?
1761666023195

• +1
Belli kanka sen yapmamışsın diye öyle diyon
lefort 3de yaptıyolar devlette çenen geriyse
burnun büyükse gergedanlama da yaparlar
trde looksmax için marpe bile yaptırabilmen neredeyse imkansız

• +1
  • So Sad
Belli kanka sen yapmamışsın diye öyle diyon bimax olmasada sarpe /marpe vs. Yapıyorlar
mse+bimax olabilirim şuan ağır narrow palate ve deformed face

• +1
Reactions: pashanimair
lefort 3de yaptıyolar devlette çenen geriyse
burnun büyükse gergedanlama da yaparlar
trde looksmax için marpe bile yaptırabilmen neredeyse imkansız
Kanka damağın darsa yapıyorlar güzel bi hastaneye gidersen bide tanıdığın varsa sen anlamıyon mu anlamak mı istemiyorsun? Arkadaşım var onun damağı baya dardı sarpe çakacaktı damağı çok çok dar diye sığmaz dediler ameliyat olmalıymış oda istememiş şimdilik

• +1
  • Woah
Reactions: Auchelius, pashanimair, Duck Eats Bagel and 1 other person
Kanka damağın darsa yapıyorlar güzel bi hastaneye gidersen bide tanıdığın varsa sen anlamıyon mu anlamak mı istemiyorsun? Arkadaşım var onun damağı baya dardı sarpe çakacaktı damağı çok çok dar diye sığmaz dediler ameliyat olmalıymış oda istememiş şimdilik
damağının baya dar olması lazım işte kanka looksmax için diyoz ya aq

• +1
Reactions: Duck Eats Bagel
damağının baya dar olması lazım işte kanka looksmax için diyoz ya aq
Tamam amk damağın darsa dişler az da olsa birbirine girmişse veya herhangi bir bite sorunu varsa yaparlar öyle durduk yere niye yapsınlar sana amk

• +1
Tamam amk damağın darsa dişler az da olsa birbirine girmişse veya herhangi bir bite sorunu varsa yaparlar öyle durduk yere niye yapsınlar sana amk
1761666598146

şöyle değilse unut

• +1
mse+bimax olabilirim şuan ağır narrow palate ve deformed face
SARPE MSE'den çok daha iyi bir tercih. Eğer expander yaptırabilmek gibi bir imkanın "olursa" kesinlikle SARPE istemelisin çünkü asimetri oluşturma ihtimali MSE'ye göre daha az, MSE'den daha fazla genişleme sağlıyor ve transversal genişlemenin yanı sıra forward growth da sağlıyor
sarpe daha fazla forwood groth sagliyor ayrica disletin rotasyonunu baya fixliyor
mse daha konservatif genelde 6-8 mm civarında kalabiliyor vakaya göre bazen 10mm ye yaklasblıyor sarpe ise cerrahiyle oldugu icin 10mm üstüne cıkabiliyor yani genisletme kapasitesi cok daha yüksek ve garantili.

• +1
Reactions: Auchelius, hightestuser, pashanimair and 2 others
SARPE MSE'den çok daha iyi bir tercih. Eğer expander yaptırabilmek gibi bir imkanın "olursa" kesinlikle SARPE istemelisin çünkü asimetri oluşturma ihtimali MSE'ye göre daha az, MSE'den daha fazla genişleme sağlıyor ve transversal genişlemenin yanı sıra forward growth da sağlıyor
knk marpe neden hate atiyorsunuz, yanlis anlama bilmedigimden soruyorum

marpe is gormez mi 18 yasta falan?

• +1
knk marpe neden hate atiyorsunuz, yanlis anlama bilmedigimden soruyorum

marpe is gormez mi 18 yasta falan?
marpe anlamlı bir forward growth sağlamıyor ve 18 yaşından önce yapılması gerekli daha doğrusu süturların tam kaynaşmamış olması lazım, onun haricinde bir bilgim yok @MogEater @hightestuser

• +1
Reactions: Auchelius, pashanimair, why not me? and 1 other person
transversal kelimesini yeni ogrendigim icin kendimden nefret ediyorum.

• +1
  • So Sad
Reactions: pashanimair, Duck Eats Bagel and why not me?
marpe anlamlı bir forward growth sağlamıyor ve 18 yaşından önce yapılması gerekli daha doğrusu süturların tam kaynaşmamış olması lazım, onun haricinde bir bilgim yok @MogEater @hightestuser
forumda suan olmayan ama instada ekli olan bir birader marpe oldu, tad veya maxilla cut olmadi, ise yaradigini zannetmiyorum, sormam lazim.

@Duck Eats Bagel 9.25mm kaldim, doktorum daha fazla gerek yok diyor, 12mm istiyorum, sence? gercekten buyuk degisiklik var yuzumde.

• +1
  • Love it
Reactions: Auchelius, pashanimair, Trenmaxx1 and 1 other person
forumda suan olmayan ama instada ekli olan bir birader marpe oldu, tad veya maxilla cut olmadi, ise yaradigini zannetmiyorum, sormam lazim.

@Duck Eats Bagel 9.25mm kaldim, doktorum daha fazla gerek yok diyor, 12mm istiyorum, sence? gercekten buyuk degisiklik var yuzumde.
sadece merak ettiğimden soruyorum, yüzünde ne gibi değişiklikler var? mesela ogee eğrisini belirginleştirdi mi veya elmacık kemiklerine bir etkisi oldu mu ya da olumsuz olarak burun kanatlarını çok genişletti mi veya iki göz arası mesafeyi belirgin bir şekilde artırdı mı gibi.

eğer o bahsettiğim burun kanatlarını ve ipd yi çok etkilemeyecekse ve telescopic bite'a neden olmayacaksa bence 16mm'e kadar çıkabilirsin.

• +1
Reactions: Auchelius, pashanimair and Trenmaxx1
Peki verdiği forward growth cidden anlamlı bir değişiklik yapıyor mu sana palatemi ve diş yapımı atmıştım onlara bakarak sarpe beni ascendletir mi bi yorum yapar mısın

• +1
Reactions: Auchelius and pashanimair
Şehir ve üniversite hastanesinde uyku apnesi testi için sıra aldım ve 1 yıl sonra anca gelir dediler. Teste girdikten sonra sonuçlar çıktığında eğer apne değerlerin orta ve yüksekse sgk CBAP diye bir cihazı karşılıyor ve sana takıp seni o şekilde uyutuyorlar ve zamanla oksijen değerinin artıp artmadığını raporluyorlar. Direkt ameliyat almak imkansız, çenenin çok geride olması lazım ama bimax alabilsen bile fonksiyonel amaçlı olur ve sıra beklersin devlette.

• +1
Reactions: why not me? and Auchelius