YURDIŞINA GÖÇMEN OLARAK GİDİLEBİLECEK EN İYİ ÜLKELER NELERDİR

kuzey dogu asyanın, sibiryanın karlı steplerinden çıkıp devlet kurup taa ebesının orekesındekı danimarkayı isveci fetih etmis ırk türk ırkıdır
Knk bak
IMG 1319

Siyah yer zaten tğrk yerleşkeleri

Kırmızı yerde toplam 5 kişi yaşıyor

Anadoluya geçerken de iraniler elden geçiriyor öyle adam olmuşsun zaten
gunumuzdeki turklerın salaklıgına bakıp o ırkla alakalı konusamazsın. bugun norvecliler ulkelerine afgan alıp karılarını kızlarını siktiriyor ama gecmiste adamlar vikingdi ingiltereyi istila edip yıllarca bela oldular. taa ispanyaya indiler. almanlar mesela gecmiste romayı yıktılar su an ibnelere fon saglayan bi ulke
DEDİĞİM ŞEYİN BUNLA NE ALAKASI VAR KANKA SİL HESABINI AMK

• +1
Reactions: Arisylva
Knk bak
View attachment 3809510
Siyah yer zaten tğrk yerleşkeleri

Kırmızı yerde toplam 5 kişi yaşıyor

DEDİĞİM ŞEYİN BUNLA NE ALAKASI VAR KANKA SİL HESABINI AMK
irandan gecmeyen peçenekler, avarlar, kumanlar, avrupa hunlarını niye konusmuyon? bunlar sizin karınızı kızınızı kole yaptı.

• JFL
Reactions: recai iskender
irandan gecmeyen peçenekler, avarlar, kumanlar, avrupa hunlarını niye konusmuyon? bunlar sizin karınızı kızınızı kole yaptı.
Bu adam harbi ayrı seviye

Knk saydıkların avrupaya giden devletler iranla ne alakası var

akpli avrupa gurbetcisi
ayrica akpnin en kaliteli parti oldugunu dusunuyorum ulkemizi 0.65 hdi'si (hindistan seviyesinde) olan bir 3. dunya ulkesinden neredeyse 0.9 hdi'si olan bagimsiz dis politikasi olan bolgesel guc haline getirdi ve turkiyedeki kisisel ozgurlugu en az sinirlayan yonetim oldular ve turkiyedeki sosyal sorunlari (etnik tansiyonlar gibi) en cok duzelten parti oldular
1749417523360
1749417591909

ama yemin ederim akpye oy vermicem cunku degerini bilmiyorsunuz chpye yada zafere oy verecem ulkenin agzina sicacaklar boktan yonetimiyle siz de goreceksiniz gorecegini

turklerin devlet yonetimi selcuk doneminde buyuk oranla iranli devlet yonetimi tarafindan etkilendigi dogru (nizamul mulkun siyasatnamesi ornegin selcuklularin anayasasi sayilir ve selcuklularin kraliyet mahkemesi farsca konusurdu) ama osmanlilarin devlet yonetimi orijinal ve ozeldi edebiyat ve mahkeme dili acisindan da turkce dili kullanirlardi
gunumuzdeki turklerın salaklıgına bakıp o ırkla alakalı konusamazsın. bugun norvecliler ulkelerine afgan alıp karılarını kızlarını siktiriyor ama gecmiste adamlar vikingdi ingiltereyi istila edip yıllarca bela oldular. taa ispanyaya indiler. almanlar mesela gecmiste romayı yıktılar su an ibnelere fon saglayan bi ulke
sen neden konusuyorsun anlamiyorum yani schizo oldugunu biliyorun cahil oldugunu biliyorsun fikrini dagitmaya devam ediyorsun neden
kuzey dogu asyanın, sibiryanın karlı steplerinden çıkıp devlet kurup taa ebesının orekesındekı danimarkayı isveci fetih etmis ırk türk ırkıdır
hangi devlet sibiryada baslayip isvecde bitti iyi misin sen ne bu hayal
turkler en yuce 3 ırktan biridir
digerleri ney

• JFL
  • +1
Reactions: maarda, cakdripa and recai iskender
japonlar italyanlar
proto turkler sibiryalı
avrupa hunları isvece kadar gitti
bir devletin sibiryada baslayıp isvece gittigini soylemedım
akpnin en kaliteli parti oldugunu dusunuyorum ulkemizi 0.65 hdi'si (hindistan seviyesinde) olan bir 3. dunya ulkesinden neredeyse 0.9 hdi'si olan bagimsiz dis politikasi olan bolgesel guc haline getirdi ve turkiyedeki kisisel ozgurlugu en az sinirlayan yonetim oldular ve turkiyedeki sosyal sorunlari (etnik tansiyonlar gibi) en cok duzelten parti oldular
View attachment 3809506 View attachment 3809511

ama yemin ederim akpye oy vermicem cunku degerini bilmiyorsunuz chpye yada zafere oy verecem ulkenin agzina sicacaklar boktan yonetimiyle siz de goreceksiniz gorecegini

turklerin devlet yonetimi selcuk doneminde buyuk oranla iranli devlet yonetimi tarafindan etkilendigi dogru (nizamul mulkun siyasatnamesi ornegin selcuklularin anayasasi sayilir ve selcuklularin kraliyet mahkemesi farsca konusurdu) ama osmanlilarin devlet yonetimi orijinal ve ozeldi edebiyat ve mahkeme dili acisindan da turkce dili kullanirlardi

sen neden konusuyorsun anlamiyorum yani schizo oldugunu biliyorun cahil oldugunu biliyorsun fikrini dagitmaya devam ediyorsun neden

digerleri ney

disari cik @recai iskender bak iste sosyal medyadaki irkcilar boyle oluyor adam disari cikmio kendi ulkesini eurovision reklamlarindan goruyor
boyle insanlar gercek hayatta cok nadir olur zamanlarini echo chamberlarda irkcilik yaymakla geciriyorlar

gerizekali salak

gerizekali orospu cocugu bir haftadan sonra fark etmiyorsun ne dion sen

ik exactly what u are on god ur not fooling anyone u retarded ass bot

oraya da gittim oraya da gittim ama tamam anlat bakalim farkini

deil

tmm yurt disina cikacaksin goreceksin bi bok degismicek

babam ateist ve gurbetci sayilmiyorum buyuk dedem kanadaya gitmisti 4. jenerasyonum ve psikologun bana yaptirdigi stanford-binett iq testinde 138 cikmisti margin of error ise 1 sd

paranoyak fantezi dunyada yasadigina dair kanit
hayir ediyorsun,
en iyi yerde otursan bile sehirin kendisi bile kotu
ekonomiyi saymiyorum trdede zengin olabilirsin, nijeryada zengin olma ihtimalin germanyden daha fazla
dedigim gibi, iqnun yuksekligi bir sey ifade etmez, cocukluktan itibaren tum wisc testlerinde agir adhd olmama ve drug kullanamama regmen iq olarak moggluyorum, psikologta adhd benim icin cok fark ettigini test sonucunun cok daha yuksek gelecegini soylemisti eger ilaclari kullansam. ama dedigim gibi high iq birsey ifade etmez o yuzden en son cocukken wisc testinde baktirmistim.

hadi objektif olarak datalardan ilerleyelim tr mi daha iyi usa mi? sizin tr sevdanizi anlamiyorum.
trde milyarder olmaktansa usada milyoner olmayi tercih ederim.

ayrica akpnin en kaliteli parti oldugunu dusunuyorum ulkemizi 0.65 hdi'si (hindistan seviyesinde) olan bir 3. dunya ulkesinden neredeyse 0.9 hdi'si olan bagimsiz dis politikasi olan bolgesel guc haline getirdi ve turkiyedeki kisisel ozgurlugu en az sinirlayan yonetim oldular ve turkiyedeki sosyal sorunlari (etnik tansiyonlar gibi) en cok duzelten parti oldular

digerleri ney
ayrıca schizo degil schizoid

japonlar italyar
kriter ne
proto turkler sibiryalı
tamam proto ingilizler ingiltereli buna ragmen avustralyaya ve kanadaya hakim kuran tek irklar bu ne ifade ediyo
avrupa hunları isvece kadar gitti
avrupa hunlarin etnik orijni belli degil ve isvece gitmediler
bir devletin sibiryada baslayıp isvece gittigini soylemedım
soyledin
hayir ediyorsun,
belki otistik olabilirsin ve sese hassiyetin olabilir eger oyleyse ses iptal eden kulaklik kulanabilirsin
en iyi yerde otursan bile sehirin kendisi bile kotu
otizmin vardir ve bu sebepten dolayi nyc istanbul vienna toronto gibi buyuk sosyal sehirler sana uymaz
nijeryada zengin olma ihtimalin germanyden daha fazla
??
dedigim gibi, iqnun yuksekligi bir sey ifade etmez, cocukluktan itibaren tum wisc testlerinde agir adhd olmama ve drug kullanamama regmen iq olarak moggluyorum, psikologta adhd benim icin cok fark ettigini test sonucunun cok daha yuksek gelecegini soylemisti eger ilaclari kullansam. ama dedigim gibi high iq birsey ifade etmez o yuzden en son cocukken wisc testinde baktirmistim.
zeka ozurlu oldugunu ogrendiler seni kirmamak icin deha oldugunu soylediler cok tatli kiyamam
hadi objektif olarak datalardan ilerleyelim tr mi daha iyi usa mi? .
hangi acidan
trde milyarder olmaktansa usada milyoner olmayi tercih ederim.
most retarded take I've witnessed in my 16 years of living
honestly I'm done wasting my time on this it's so obvious you're just trying to be a subversive contrarian
I totally get it though ur deprived of attention since your parents didn't give you any in your formative years
too bad so sad
trde milyarder olup abdye gitsene dostum
1749419652008

ayrıca schizo degil schizoid
schizo kisa hali
Ana dilin türkçe mi rusça mı
uyduruyor

kriter ne

tamam proto ingilizler ingiltereli buna ragmen avustralyaya ve kanadaya hakim kuran tek irklar bu ne ifade ediyo

soyledin

belki otistik olabilirsin ve sese hassiyetin olabilir eger oyleyse ses iptal eden kulaklik kulanabilirsin

otizmin vardir ve bu sebepten dolayi nyc istanbul vienna toronto gibi buyuk sosyal sehirler sana uymaz

??

zeka ozurlu oldugunu ogrendiler seni kirmamak icin deha oldugunu soylediler cok tatli kiyamam

hangi acidan

honestly I'm done wasting my time on this it's so obvious you're just trying to be a subversive contrarian
I totally get it though ur deprived of attention since your parents didn't give you any in your formative years
too bad so sad

View attachment 3809596

schizo kisa hali

uyduruyor
proto ingiliz ne amk salagi klasdmkasdksad angolo sakso onlar mal amg

• JFL
Reactions: cakdripa
kriter ne

soyledin

??

hangi acidan

too bad so sad

View attachment 3809596

schizo kisa hali

uyduruyor
türkler ve italyanlar bilinen dünyanın %70 ini kontrol etti

kriter ne

soyledin

??

hangi acidan

too bad so sad

View attachment 3809596

schizo kisa hali

uyduruyor
avrupa hunlarının bıraktıgı haplogruplar danimarka isvec ve norvecte var. huns in scandinavia diye makale var ac oku cok bilmis pic topitop

• +1

digerleri ney
cherry picking yapiyorsun, datalar dogru degil.
2001 yilinda akpnin degil ecevit doneminde kenan dervisin yaptigi potikalar sayesinde gdp artisi saglandi, ayrica gelismekte olan diger ulkelerle kiyaslandiginda yetersiz bir buyume goruyoruz,
sadece bir ornek
Makedonya$3 800*$23 600 (CIA 2023)+521 %
Türkiye$3 107$15 463 (2024)+397 %

turkiye bagimsizligin temellerini ecevit ile yeniledi, ATATURK ile atti, bugun bir cok savunma sanayi ecevit sayesinde bugun oldugu konuma gelmistir,
ayni sekilde ekonomi icinde bu boyledir, kenan dervis politikalari sayesinde buyume yakalandi, daha sonra bu buyumeyi devam ettirmek icin ( liberal politika adi altinda ) yesil sermayeye peskes cekildi ulkenin kaynaklari, ailenin bunlardan biri oldugunu dusunuyorum.

akp doneminde nden itibaren
Türkiye0,6750,853+0,178+26,4 %
Bangladeş, Nepal, Etiyopya, Mali (S. Asya/S. Sahra)düşükyüksek+40–50 %+
S. Asya (ortalama)~0,454~0,672+32 %
S. Sahra Afrika (ortalama)~0,405~0,568+40 %+
Orta Avrupa/Asya (bölge ort.)0,6740,818+0,144+21,3 %
Küresel ortalama0,6080,756+0,148+24,3 %

gelismekte olan ulkeler herzaman daha buyuk data verir, farkettigin uzere, yada umarim.
bunun sebebi turkiyenin osmanli zamaninda gelisememsi en azindan fatih sonrasi.

dis poltika bagimsiz demek aptaliktan baska birsey degildir, SENINLE REALPOLTIIK TARTISMAYCAGIM KEZA CAHILSIN, IKNA ETMEM MUMKUN DEGIL. DATA OLMADIGI SURECE.

HADI SIMDI BEN DATALARIMI PAYLASIYORUM CEVABINI MERAK EDIYORUM.

Freedom House: “Freedom in the World 2025”

ÜlkeÖzgürlük DurumuToplam Puan (100 üzerinden)Siyasal Haklar / Hukuk Özgürlükleri
TürkiyeNot Free33 /10017 /40 + 16 /60
FransaFree89 /10038 /40 + 51 /60
İsrailFree73 /10034 /40 + 39 /60

RSF – Basın Özgürlüğü Sıralaması (Press Freedom Index)

• Türkiye: 2024’te 158/180, basın özgürlüğünde “çok ciddi ihlaller” sınıfında .
  • Fransa: 2025’te 25/180 (7. sırada Dönem Statüsü – “Free/Good”) .
  • İsrail: 2025’te 112/180, 11 sıra gerileyerek “problematic/difficult” seviyeye düşmüş . ( savasta normal bu tarz seyler )
  • Türkiye: basın özgürlüğü hem sıralamada hem de ortamda büyük baskı altında.
  • Fransa: Avrupa’da üst sıralarda, güçlü medya ortamı ve bol hukuki koruma.

Gazeteci Tutuklamaları & Basın Baskısı

• Türkiye:
    • 2024 yılında 515 gazeteci yargılandı, 36’sı hapis/fine cezası aldı; yıl sonunda 18 tutuklu gazeteci vardı .
    • Protesto dönemlerinde yabancı gazeteciler de dahil olmak üzere ciddi gözaltı ve sınır dışı vakaları yaşandı.

+zeka ozurlu oldugunu ogrendiler seni kirmamak icin deha oldugunu soylediler cok tatli kiyamam
- hayir forumda public boyumu bile paylasmiyorum ama senin icin soyeleycegim, 135 civarinda ciktmisti tam hatirlamiyorum 15 yasinda wisc testi, en garanti testleden biri ama cok arastimamistim iq yuksekligine inanmadigim icin, calismalar adderall 5-10 puan aritrbailiyor adhd bireylerde, ben ilacin yan etkileri yuzunden kullanmamayi tecih etmistim.

+otizmin vardir ve bu sebepten dolayi nyc istanbul vienna toronto gibi buyuk sosyal sehirler sana uymaz,
-ayni zamanda otizm specturm icinde gitmisitm ayni doktor otisik specturmda olmayacagimi soylemisti yani yok, sadece gunde bes defa kulagima boktan bir melodinin tecavuz etmsini istemiyorum.

+
too bad so sad
-u obviously talk about nonsense for hours because all forums give you attention. You don’t know my family, and objectively, you seem more addicted to attention. I’m talking about data and facts, but you’re just coping with your low-IQ fanatic dad’s information, which has brainwashed your mind. stfu.

Last edited:
  • Woah
  • +1
Reactions: cakdripa and Arisylva
s
kriter ne

soyledin

??

hangi acidan

too bad so sad

View attachment 3809596

schizo kisa hali

uyduruyor
schizo şizofrenin kısaltılmıs hali schizoid şizoidin ingilizcesi bi boku da bil kanada da yasıyon. ha bu arada kanadadaki kürtlere dikkat et orda bir kürt 13 yasındaki bi cocugu öldürmüs

datalar yazmisim psikologa doktor demisitm filan sana cok fazla deger vermediigm icin yazim kurallari sikimde degil, bunlara takilirsan gerizekali oldugunu kanitlarsin

• +1
Reactions: Arisylva
schizo şizofrenin kısaltılmıs hali schizoid şizoidin ingilizcesi bi boku da bil kanada da yasıyon.
oyle dedim zaten
ha bu arada kanadadaki kürtlere dikkat et orda bir kürt 13 yasındaki bi cocugu öldürmüs
ne alaka boyle bireysel vakalar bir sey ifade etmiyor
boyle yapan turk de bulabilirim ama bu turklerden uzaklasmaliyim anlamina gelmiyor
- hayir forumda public boyumu bile paylasmiyorum ama senin icin soyeleycegim, 135 civarinda ciktmisti
oha boyun 135 mi cok kisasin
-ayni zamanda otizm specturm icinde gitmisitm ayni doktor otisik specturmda olmayacagimi soylemisti yani yok, sadece gunde bes defa kulagima boktan bir melodinin tecavuz etmsini istemiyorum.
autism screening al soylerler sana soyleyeceklerini
otizimli oldugun belli
normal insanlarin kulagina denk gelmiyor bosta oturmuyorlarsa farketmiyorlar
otizm utanacak bisey degilki sadece farklisin o kadar
sakin ol
-u obviously talk about nonsense for hours because all forums give you attention. You don’t know my family, and objectively, you seem more addicted to attention. I’m talking about data and facts, but you’re just coping with your low-IQ fanatic dad’s information, which has brainwashed your mind. stfu.
"talk about nonsense" ur so obvsly ESL lol what's the point in lying abt being an american and ok enlighten me then did your dad leave you or what and the data you sent either proves my point or vacuumizes broader social dynamics like what cherry picking are u talking abt I showed u a 1918-2023 graph do u want me to start at 1800 and add a 2100 projection u fucking retard and no kemalism professes economic statism which is the furthest thing from neoliberalism and turkey's hdi wasn't in the undeveloped category unlike ur examples so quit trying to misrepresent data and look at literally any scatter plot on this subject also it's pointless sending random ngo ratings without sending their methodology but regardless who gives a shit 40 years ago if you protested you'd get a bullet put in your skull 60 years before that you'd get executed you genuinely underestimate how undeveloped the infrastructure was 30 years ago just ask ur parents OH WAIT u don't have any bc they left u also my dad's not a "fanatic" he's an atheist and ataturkcu I'm the only person in my family who isn't one lol and he didn't teach me nothing almanci icin cok konusuyon gorebiliyorum wikipedianin almanca dilinde oldugunu jobless ass nigga lying about being american
avrupa hunlarının bıraktıgı haplogruplar danimarka isvec ve norvecte var. huns in scandinavia diye makale var ac oku cok bilmis pic topitop
haplogroup ne biliyor musun kendi kelimelerinle anlat
türkler ve italyanlar bilinen dünyanın %70 ini kontrol etti
hayir
proto ingiliz ne amk salagi klasdmkasdksad angolo sakso onlar mal amg
anladin iste

oyle dedim zaten

boyle yapan turk de bulabilirim ama bu turklerden uzaklasmaliyim anlamina gelmiyor

otizimli oldugun belli
sakin ol

"talk about nonsense" ur so obvsly ESL lol what's the point in lying abt being an american and ok enlighten me then did your dad leave you or what and the data you sent either proves my point or vacuumizes broader social dynamics like what cherry picking are u talking abt I showed u a 1918-2023 graph do u want me to start at 1800 and add a 2100 projection u fucking retard and no kemalism professes economic statism which is the furthest thing from neoliberalism and turkey's hdi wasn't in the undeveloped category unlike ur examples so quit trying to misrepresent data and look at literally any scatter plot on this subject also it's pointless sending random ngo ratings without sending their methodology but regardless who gives a shit 40 years ago if you protested you'd get a bullet put in your skull 60 years before that you'd get executed you genuinely underestimate how undeveloped the infrastructure was 30 years ago just ask ur parents OH WAIT u don't have any bc they left u also my dad's not a "fanatic" he's an atheist and ataturkcu I'm the only person in my family who isn't one lol and he didn't teach me nothing almanci icin cok konusuyon gorebiliyorum wikipedianin almanca dilinde oldugunu jobless ass nigga lying about being american

hayir

anladin iste
haplogrup babanın en uzak atasını öğrenmek için dna testiye öğrendiğin bir şey. mutasyona nerede uğradıysa oranın haplosunu verir mesela benim haplo n-m231

türkiyede de suç işleyenlerin büyük oranı kürt. hapishaneler kürt dolu. dızo terimi çıktı bunlar kürt meslea

• JFL
oyle dedim zaten

otizimli oldugun belli
sakin ol

hayir

anladin iste

LOL ARGUMANIN OLMADIGI ICIN MANIPULASYON YAPMAYA CALISIYORSUN COK ACINASI
aynen knk 135 boy :) daha cumleyi bile anlamiyorsun yada anliyorsun ama cevabin olmadigi icin manipule etmeye calisiyorsun.
yada iki psikolog ve tum bir psikiyatri kiliniginin koymadigi taniyi random lurker999 koyuyor vay canina.

sen bir gerizekalisin, lutfen argumanlarima tekrar cevap ver, datayi yalanmayi birak, dataya data ile cevap ver.
yazdigim argumanlara cevap vermezsin, cunku sana verdigin cevaplari ezberleten kisiler bile bu argumanlara cevap veremez.

dediklerimi carpitip manipulasyon yapmadan argumanlara cevap bekliyorum,
yada sikimde degil, sadece kendini kandiriyorsun.

• +1
türkiyede de suç işleyenlerin büyük oranı kürt. hapishaneler kürt dolu. dızo terimi çıktı bunlar kürt meslea
data verebilirsin ama anlami yok, cunku beyni yikanmis islamci bir gerizekali, veridigm datalara ve argumanlara cevap yazamaycak ve manipulasyon deneycek kadar acinasi biri.

• Love it
Reactions: cakdripa and turcoman
haplogrup babanın en uzak atasını öğrenmek için dna testiye öğrendiğin bir şey.
tamamda herhangi bir etnik grubun bir haplogroupa hakimiyeti yok sahipligi yok
bir turkun j1 de r1b de haplogroupu olabilir ama o bu tarih oncesi insanin turk oldugunu ifade etmiyor
yok gayet orantili yani sucun nufus ile orantisi esit cok bir dengesizlik yok
sadece medya buyutuyor
ornegin ucaklar en guvenli arac sayilir yakin bile degil
ama ucak kazalarinin medyada tepki yaratacagindan dolayi her ucak kazasi olunca medyada gosteriliyor
araba kazalari ise daha az gosteriliyor oranti olarak cunku o kadar tepki yaratmiyor
bu sebepten cogu insanin ucak korkusu varken araba korkusu yok
ayni sey etnik gruplarinin suc islemesiyle alakali
turkiyede turk de cinayet isler kurt de ve irkla alakasi yok
ama medyada daha karli oldugu icin out-group'un isledigi suclar gosterilir
medyanin gelisimiylede insanlar direkt deneyimle degil haberlerle dunyayi goruyorlar boyle de manipule ediliyorlar
al bak
1749422267285

eu referendumdan sonra multeci gelisi yukseldi fakat haberlerde gosterilmedi ve bu sebepten dolayi endise azaldi
koc universiteye guveniyorsundur bunu da oku istersen https://eaf.ku.edu.tr/wp-content/uploads/2021/08/erf_wp_2113.pdf

mogollar turk muydu ve romayla mogol imparatorlugu donemindeki bilinen dunya sandigindan fazla
mogollar turk demedim turkic-mongol empire dedim. bu imparatorlugu turkler ve mogollar beraber kurdular.

mogollar turk muydu ve romayla mogol imparatorlugu donemindeki bilinen dunya sandigindan fazla
Moğol İmparatorluğu: Büyüklüğü, 24 milyon kilometrekare. Roma İmparatorluğu: Büyüklüğü, 5 milyon sukar kilometre. Moğol İmparatorluğu, en güçlü döneminde Roma İmparatorluğu'nun yaklaşık beş katı büyüklüğündeydi.

Moğol İmparatorluğu: Büyüklüğü, 24 milyon kilometrekare. Roma İmparatorluğu: Büyüklüğü, 5 milyon sukar kilometre. Moğol İmparatorluğu, en güçlü döneminde Roma İmparatorluğu'nun yaklaşık beş katı büyüklüğündeydi.
1749422518128

mogollar turk demedim turkic-mongol empire dedim. bu imparatorlugu turkler ve mogollar beraber kurdular.
simdi de mogol tarihini caliyorsun
yok oyle bisey
turkler mogol imparatorluguna inkorpore edildi ama o kdr

• Hmm...
simdi de mogol tarihini caliyorsun
yok oyle bisey
turkler mogol imparatorluguna inkorpore edildi ama o kdr
yaw bi siktir git. senin mogol imp dedigin benim turkic-mongol empire dedigim ülkenin subaylarında generallerinde türkler, moğollardan fazla. uygurlar sayesinde cengizhan yasa yazıp koyuyor. cengiz yassası dediğimiz şey uygurların yaşam biçimi yani türklerin yaşam biçimi

• +1
ülkenin dili uygur türkçesi

• +1
yaw bi siktir git. senin mogol imp dedigin benim turkic-mongol empire dedigim ülkenin subaylarında generallerinde türkler, moğollardan fazla. uygurlar sayesinde cengizhan yasa yazıp koyuyor. cengiz yassası dediğimiz şey uygurların yaşam biçimi yani türklerin yaşam biçimi
knk, kendi ulkesinde ciddiye alinmayan turkiyede sadece parasi oldugu icin ciddiye alinan bir tip bu, ciddiye alinmadigi icin triggerliyo ve biz ona yazdikca mutlu oluyor, cunku kimsesi yok, siktir et.
sana cevap veremeyince manipulasyon yapmaya baslayacak. tartismaya degmez.

• +1
knk, kendi ulkesinde ciddiye alinmayan turkiyede sadece parasi oldugu icin ciddiye alinan bir tip bu, ciddiye alinmadigi icin triggerliyo ve biz ona yazdikca mutlu oluyor, cunku kimsesi yok, siktir et.
bu liberal yahu anladım ben şişko bir liberal

• +1
yaw bi siktir git. senin mogol imp dedigin benim turkic-mongol empire dedigim ülkenin subaylarında generallerinde türkler, moğollardan fazla.
turk subaylari olabilir dedigim gibi karluk ve kipchak turk nufuslerinin bazilari inkorpore edildi ama bu mogol imparatorlugunu mogol-turk imparatorlugu yapmaz romanin arap imparatoru vardi bi ara bu roma-arap imparatorlugu oldugu anlamina
ayrica senin dedigin subaylar kole olarak alinmisti mogollar tarafindan ornegin baybars
uygurlar sayesinde cengizhan yasa yazıp koyuyor. cengiz yassası dediğimiz şey uygurların yaşam biçimi yani türklerin yaşam biçimi
yasa kelimesi mogolcadan geliyor uygurlarla alakasi yok bu dedigine dair kanit da yok
ülkenin dili uygur türkçesi
degildi bunu sana kim soyluyor

bu liberal yahu anladım ben şişko bir liberal
liberal mi bilmiyorum, ekonomide liberal politikalar dogru yapilirsa basarili oluyor zaten ama konu bu degil.

yesil sermeyeden beslenen loser bir cemaatci orospu cocugu olduugnu biliyorum, babam ateist diye bir kilif uyduruyor ama olmadigini biliyoruz,

turk subaylari olabilir dedigim gibi karluk ve kipchak turk nufuslerinin bazilari inkorpore edildi ama bu mogol imparatorlugunu mogol-turk imparatorlugu yapmaz romanin arap imparatoru vardi bi ara bu roma-arap imparatorlugu oldugu anlamina
ayrica senin dedigin subaylar kole olarak alinmisti mogollar tarafindan ornegin baybars

yasa kelimesi mogolcadan geliyor uygurlarla alakasi yok bu dedigine dair kanit da yok

uygurlar o dönemin antik grekleri gibi. her sey var adamlarda. dillerini de mogollar kullanıyor. ayrıca mogolcada yassa turkcede yasa, yasal. benzer olmaları da binlerce yıl komsu seklinde yasamıs olmalarıdır.

never seen this much waffle in my life

köle alındı diyerek niye küçümsüyon ki? türkler en çok türkleri kırmıştır zaten. bu da yüce bir ırk olmanın verdiği zarardır.

• +1
Reactions: cakdripa and MogEater

roma impnin en kritik yerlerinde araplar oldu mu? bak sadece yöneten demiyorum. dogu bizansı ermeni bile yonetti.

mesela romada dil arapca oldumu? justinianus kanunlarını araplardan mı aldılar?

romalılar ve araplar binlerce yıl komsu olarak yasadılarmı? akraba ırkmılar? neler

köle alındı diyerek niye küçümsüyon ki?
kucumsemiyorum, o zamanki kolelikte oyle zencilere olan gibi sosyal esitsizlik yoktu ornegin osmanli doneminde mahkeme vakalarinin 70%sini kole kazanmisti memluk doneminde burokratlar komutanlar kole olunuyordu
kole kelimesi o zamanki kavrama uydugunu dusunmuyorum
türkler en çok türkleri kırmıştır zaten. bu da yüce bir ırk olmanın verdiği zarardır.
dogrudur ama bu yuce irk sohbetinin faydasi oldugunu dusunmuyorum
yani ornegin su avrupalilar irkciliga girince genellikle kendilerini daha iyi hissetirmek icin oluyor
o acidan bakiyorum en azindan
roma impnin en kritik yerlerinde araplar oldu mu? bak sadece yöneten demiyorum. dogu bizansı ermeni bile yonetti.
haklisinda bu mantigin mogollara uymadigini soyluyorum cunku en guvenilir pozisyonlara ancak mogol girerdi ve ozerklik yuzyil sonra olmustu ornegin altin ordunun ozbek han doneminde islamlasip turklesmesiyle
romalılar ve araplar binlerce yıl komsu olarak yasadılarmı? akraba ırkmılar? neler
evet ama ev komsusu gibi degil o zamanki insanlarin prensip ust kimligi kabileleri olurdu
ayrica mogollarla turkler akraba irki degilde benzerlikleri var cografya ve yasam tarzindan dolayi
ama bunu daha cok karluk ve kipchak turkler icin soylersin cunku oguz turkler 1000 yildiz yerlesik yasiyo
liberal mi bilmiyorum, ekonomide liberal politikalar dogru yapilirsa basarili oluyor zaten ama konu bu degil.

yesil sermeyeden beslenen loser bir cemaatci orospu cocugu olduugnu biliyorum, babam ateist diye bir kilif uyduruyor ama olmadigini biliyoruz,
tamamen yanlisda ne uyduruyon bayram tatili zamanimizi harciyoruz iste alinma
iste otizmin boyle belli oluyor
dillerini de mogollar kullanıyor.
karlukca konusan mogol vardir da evrensel degildi
bildigim kadariyla da uygur yazitlar mogol yada sogdian alfabesini kullaniyordu
ayrıca mogolcada yassa turkcede yasa, yasal.
kelime mogolcadan geliyo zaten
benzer olmaları da binlerce yıl komsu seklinde yasamıs olmalarıdır.
dogru
ama kimlik acisindan fark var
mongolic dil ailesiyle turkic dil ailesiyle akrabalik yok benzerlikte ayni cografyayi paylasmaktan
isvecle norvec neredeyse ayni cok acidan ama fark var yinede

kucumsemiyorum, o zamanki kolelikte oyle zencilere olan gibi sosyal esitsizlik yoktu ornegin osmanli doneminde mahkeme vakalarinin 70%sini kole kazanmisti memluk doneminde burokratlar komutanlar kole olunuyordu

yani ornegin su avrupalilar irkciliga girince genellikle kendilerini daha iyi hissetirmek icin oluyor

haklisinda bu mantigin mogollara uymadigini soyluyorum cunku en guvenilir pozisyonlara ancak mogol girerdi ve ozerklik yuzyil sonra olmustu ornegin altin ordunun ozbek han doneminde islamlasip turklesmesiyle

evet ama ev komsusu gibi degil o zamanki insanlarin prensip ust kimligi kabileleri olurdu
ayrica mogollarla turkler akraba irki degilde benzerlikleri var cografya ve yasam tarzindan dolayi
ama bunu daha cok karluk ve kipchak turkler icin soylersin cunku oguz turkler 1000 yildiz yerlesik yasiyo

dogru
mongolic dil ailesiyle turkic dil ailesiyle akrabalik yok benzerlikte ayni cografyayi paylasmaktan

cherry picking yapiyorsun, datalar dogru degil.
2001 yilinda akpnin degil ecevit doneminde kenan dervisin yaptigi potikalar sayesinde gdp artisi saglandi, ayrica gelismekte olan diger ulkelerle kiyaslandiginda yetersiz bir buyume goruyoruz,
sadece bir ornek
Makedonya$3 800*$23 600 (CIA 2023)+521 %
Türkiye$3 107$15 463 (2024)+397 %

turkiye bagimsizligin temellerini ecevit ile yeniledi, ATATURK ile atti, bugun bir cok savunma sanayi ecevit sayesinde bugun oldugu konuma gelmistir,
ayni sekilde ekonomi icinde bu boyledir, kenan dervis politikalari sayesinde buyume yakalandi, daha sonra bu buyumeyi devam ettirmek icin ( liberal politika adi altinda ) yesil sermayeye peskes cekildi ulkenin kaynaklari, ailenin bunlardan biri oldugunu dusunuyorum.

akp doneminde nden itibaren
Türkiye0,6750,853+0,178+26,4 %
Bangladeş, Nepal, Etiyopya, Mali (S. Asya/S. Sahra)düşükyüksek+40–50 %+
S. Asya (ortalama)~0,454~0,672+32 %
S. Sahra Afrika (ortalama)~0,405~0,568+40 %+
Orta Avrupa/Asya (bölge ort.)0,6740,818+0,144+21,3 %
Küresel ortalama0,6080,756+0,148+24,3 %

gelismekte olan ulkeler herzaman daha buyuk data verir, farkettigin uzere, yada umarim.
bunun sebebi turkiyenin osmanli zamaninda gelisememsi en azindan fatih sonrasi.

dis poltika bagimsiz demek aptaliktan baska birsey degildir, SENINLE REALPOLTIIK TARTISMAYCAGIM KEZA CAHILSIN, IKNA ETMEM MUMKUN DEGIL. DATA OLMADIGI SURECE.

HADI SIMDI BEN DATALARIMI PAYLASIYORUM CEVABINI MERAK EDIYORUM.

Freedom House: “Freedom in the World 2025”

ÜlkeÖzgürlük DurumuToplam Puan (100 üzerinden)Siyasal Haklar / Hukuk Özgürlükleri
TürkiyeNot Free33 /10017 /40 + 16 /60
FransaFree89 /10038 /40 + 51 /60
İsrailFree73 /10034 /40 + 39 /60

RSF – Basın Özgürlüğü Sıralaması (Press Freedom Index)

• Türkiye: 2024’te 158/180, basın özgürlüğünde “çok ciddi ihlaller” sınıfında .
  • Fransa: 2025’te 25/180 (7. sırada Dönem Statüsü – “Free/Good”) .
  • İsrail: 2025’te 112/180, 11 sıra gerileyerek “problematic/difficult” seviyeye düşmüş . ( savasta normal bu tarz seyler )
  • Türkiye: basın özgürlüğü hem sıralamada hem de ortamda büyük baskı altında.
  • Fransa: Avrupa’da üst sıralarda, güçlü medya ortamı ve bol hukuki koruma.

Gazeteci Tutuklamaları & Basın Baskısı

• Türkiye:
    • 2024 yılında 515 gazeteci yargılandı, 36’sı hapis/fine cezası aldı; yıl sonunda 18 tutuklu gazeteci vardı .
    • Protesto dönemlerinde yabancı gazeteciler de dahil olmak üzere ciddi gözaltı ve sınır dışı vakaları yaşandı.

+zeka ozurlu oldugunu ogrendiler seni kirmamak icin deha oldugunu soylediler cok tatli kiyamam
- hayir forumda public boyumu bile paylasmiyorum ama senin icin soyeleycegim, 135 civarinda ciktmisti tam hatirlamiyorum 15 yasinda wisc testi, en garanti testleden biri ama cok arastimamistim iq yuksekligine inanmadigim icin, calismalar adderall 5-10 puan aritrbailiyor adhd bireylerde, ben ilacin yan etkileri yuzunden kullanmamayi tecih etmistim.

+otizmin vardir ve bu sebepten dolayi nyc istanbul vienna toronto gibi buyuk sosyal sehirler sana uymaz,

+
too bad so sad

...

:unsure:

• +1
Reactions: Arisylva and cakdripa

dogru
cok kıvırıyon la. ben zaten türk tarihini seviyorum yoksa suanki türkler iğrenç amk.

• +1
  • Love it
Reactions: cakdripa and MogEater
cok kıvırıyon la.
ne demek o turkcem yetmedi
ben zaten türk tarihini seviyorum
ben de islam oncesi tarihi de cok guzel sonrasi da
ilginc yani (xiongnularun turk oldugunu red etmiyorum sadece kesinlik yok) ama bakarsak gokturklerle ortaya ciktik o donemin en buyuk imparatorluguydu bolunduk dagildik heryerde de bisey kurduk
"biz" diyorum ama bizim anadolu turk olarak gokturklerle baglantimiz o kadar yok kipchaklarla karluklarin kadar ama anladin ne demek istedigimi
gunpowder empire donemi ilgimi cok cekiyor ozellikle
bu konuda haklisin yani cok ilginc
boyle olan aklima gelen tek millet macarlar ama onlarin gecmisi bizimki kadar zengin ve genis degil gibi
yoksa suanki türkler iğrenç amk.
hanki acidan ama toparlaniliyor sanki en azindan
20. yuzyil bizim century of humiliation'di gecmisle ve bugunle karsilarsan
sosyal medya yuzunden tabi en buyuk sacmaliklar goz onune gelir ve turkiyede politikal spektrumun her yerinde egitimsiz insanlarin oldugunu dusunuyorum ama zamanla gecen biseydir bu

ne demek o turkcem yetmedi

ben de islam oncesi tarihi de cok guzel sonrasi da
ilginc yani (xiongnularun turk oldugunu red etmiyorum sadece kesinlik yok) ama bakarsak gokturklerle ortaya ciktik o donemin en buyuk imparatorluguydu bolunduk dagildik heryerde de bisey kurduk
"biz" diyorum ama bizim anadolu turk olarak gokturklerle baglantimiz o kadar yok kipchaklarla karluklarin kadar ama anladin ne demek istedigimi
gunpowder empire donemi ilgimi cok cekiyor ozellikle
bu konuda haklisin yani cok ilginc
boyle olan aklima gelen tek millet macarlar ama onlarin gecmisi bizimki kadar zengin ve genis degil gibi

hanki acidan ama toparlaniliyor sanki en azindan
20. yuzyil bizim century of humiliation'di gecmisle ve bugunle karsilarsan
sosyal medya yuzunden tabi en buyuk sacmaliklar goz onune gelir ve turkiyede politikal spektrumun her yerinde egitimsiz insanlarin oldugunu dusunuyorum ama zamanla gecen biseydir bu
xiongnular türk değil diyenler ağlak yunan ve bölücü pkklı tipler