YURDIŞINA GÖÇMEN OLARAK GİDİLEBİLECEK EN İYİ ÜLKELER NELERDİR

"biz" diyorum ama bizim anadolu turk olarak gokturklerle baglantimiz o kadar yok kipchaklarla karluklarin kadar ama anladin ne demek istedigimi
ona bakarsan bugun yunanlarda da helen mirası %15-20. türklerde ise ortaçağ türk oranı ortalamsı %35-45 arasında doğu asya ise %7-20 arasında

ona bakarsan bugun yunanlarda da helen mirası %15-20. türklerde ise ortaçağ türk oranı ortalamsı %35-45 arasında doğu asya ise %7-20 arasında
1749425402904
doğu asya oranı
1749425427778
ortaçağ türkic oranı

xiongnular türk değil diyenler ağlak yunan ve bölücü pkklı tipler
kesin turk olmadiklarini degil de turk olmalarinin kesin olmadigini soyluyorum
yoksa benim kisisel dusuncem onlarin proto-turk oldugu ama bu sonuca yonelik olan kanitlar bizim kesinlikle "xiongnunun hukumdarlariyla aristokratik sinifi proto-turki konusurdu" diyebilecegimiz kadar degil
galiba sorunum katildigim noktalardan bahsetmem ama katilmadigim noktalari yogunca anlatirim galiba ekstra muhalif oluyormusum gibi gorunteliniyor oyle (turkcem anlasilmiyorsa pardon)
ona bakarsan bugun yunanlarda da helen mirası %15-20.
yok artik
türklerde ise ortaçağ türk oranı ortalamsı %35-45 arasında doğu asya ise %7-20 arasında
ortacag turk dedigin zaten karakhanids seljuks falan oluyor onlarda baya karisikti ethnogenesisleri sogdianlar yeneiseians falandi
ama su acidan soyluyorum yani ornegin osmanlilar 1 devlet oncemiz ve ayni cografya iken gokturkler kac devlet oncesinden ve ne kadar uzakta
bilmiyorum baskasi farkli gorebilir ama ben uzak gecmis olarak goruyorum bir macarin da asya hunlarini uzak gecmis gormesi gibi (kotu ornek ama anlamissindir)
View attachment 3809868doğu asya oranı
View attachment 3809872ortaçağ türkic oranı
bildigim kadariyla batida turk genin yuksek olmasinin sebebi mogollar doguya girince cogu turk batiya gecti dimi
ama turk kimligin kan uzerine kurulu olmadigini dusunuyorum dil ve kultur uzerine kurulu
bayezit neolitik anadolu cifticisine benzerken timur mogola benziyordu fakat turkluk suphesi yoktu "sen turk degilsin knk turkluk yok sende" sohbeti yoktu suanki oldugu gibi

yok geni ile turk kimligi kanitlanamaz oyle cunku turk dilsel bir kimlik yani kendisi yada annesi babasi turkce konusan birisi kendisine turk diyorsa turktur
Holly cope