Dathomirian Zabrak
Mistral
Avustralya gidilir aq sikerim örümceğini cartunu curtunu götüme örümcek bile girse yine türkiyeden 100 kat iyidir.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ben zaten horasandan gelmiş zazayımee kürdüm demek yerine iranlıyım de o zaman yaragımın kurma kolu.
Shut up! Rape her!DNR turkcels
where????Shut up! Rape her!
Avustralya gidilir aq sikerim örümceğini cartunu curtunu götüme örümcek bile girse yine türkiyeden 100 kat iyidir.
fenotip nası say ozellıklerınıBen zaten horasandan gelmiş zazayım
intihar et götün gozukuyo ifsalanacaksın evden cıkamyacaksın maymun kılıklı sempanze goril ve cakal sikismis bu dogmus amgView attachment 3808160
Böyle bir şeyim ya
haydaaintihar et götün gozukuyo ifsalanacaksın evden cıkamyacaksın maymun kılıklı sempanze goril ve cakal sikismis bu dogmus amg
Şaka yaptım bu benim kardeşimintihar et götün gozukuyo ifsalanacaksın evden cıkamyacaksın maymun kılıklı sempanze goril ve cakal sikismis bu dogmus amg
haydaaarrrhaydaa
kas harici copŞaka yaptım bu benim kardeşimView attachment 3808170
En mantıklısıuniye kasmayi dusunuyom
babanın götünü siksen zor gidersin biz kaç yıldır Avustralya ya gitmeye çalışıyoruz sponsor da var götümüzü sikti orospu evlatlarıBENDE YENİ ZELANDA DÜŞÜNÜYORUM AMA KİRALAR ÇOK PAHALI DİYORLAR SİNGAPUR VE AMERİKA HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUN
bunları evde tutuyorlar böcek falab yesin diye malak
hahah makarna beyinbunları evde tutuyorlar böcek falab yesin diye malak
zazanın fikri onemsizdir zazaları 1937 de iyi ziktikEn mantıklısı
Kendine slav türkü demenin bir sebebi varzazanın fikri onemsizdir zazaları 1937 de iyi ziktik
10-15kya kasarim gibiEn mantıklısı
Ülke mi soruyon ne konuda en iyi seçenek10-15kya kasarim gibi
sonrasinda en iyi secenek ne sence
en erken olacak sekilde yurtdisi icin
erasmus veya work and travel10-15kya kasarim gibi
refah seviyesi yuksek olan herhangi bir ulkeÜlke mi soruyon ne konuda en iyi seçenek
ERasmus veya work and travel dedik ya. En basit gidis yolu bunlarrefah seviyesi yuksek olan herhangi bir ulke
en iyi secenekten kastim gidip kalabilmek icin en iyi secenek
yıllık bütçen nerefah seviyesi yuksek olan herhangi bir ulke
Üni kas denklik bul oralardanen iyi secenekten kastim gidip kalabilmek icin en iyi secenek
ZAAAA ZAAAAyıllık bütçen ne
Polonya litvanya macaristan vb 4-4.5k euro
Üni kas denklik bul oralardan
DÜZGÜN KONUŞ OLUM BU KAFAYLA GİDEMEZSİN ZATEN LOW IQbabanın götünü siksen zor gidersin biz kaç yıldır Avustralya ya gitmeye çalışıyoruz sponsor da var götümüzü sikti orospu evlatları
Sen niye caplok acıyonDÜZG
DÜZGÜN KONUŞ OLUM BU KAFAYLA GİDEMEZSİN ZATEN LOW IQ
ÜNİVERSİTE BOŞ İŞ VAKİT KAYBI DAHA İYİ YOLLAR VAR10-15kya kasarim gibi
bağırma bana ananı daracık götünden sikerimDÜZGÜN KONUŞ OLUM BU KAFAYLA GİDEMEZSİN ZATEN LOW IQ
LOW IQbağırma bana ananı daracık götünden sikerim![]()
112LOW IQ
En düşük iq irani chad
ZAA ZAAEn düşük iq irani chad
Bu adam yüzünden türkiyenin ortalama iqsu direk 5 puan düşüyor amkZAA ZAA
benım 98Bu adam yüzünden türkiyenin ortalama iqsu direk 5 puan düşüyor amk
Belli amkbenım 98
niye en düşük ben oldum yaEn düşük iq irani chad
sg seni istemiyozSUC ORANININ DUSUK REFAH SEVIYESININ YUKSEK OLDUGU VE ANA DILIN INGILIZCE OLDUGU ULKELER NELERDIR
medler kurt degil bu anakronistik eyyubilerin de kurtculuk karakteristigi yoktuUlan orospunun evladı medler ve eyyübiler nesen de slav türküsün bu arada atalarının deliğini slavlar genişletmiş
iranli kimligi cografi ve iran ulkesindeki yasayanlari ifade eder yani iranli fars iranli azeri iranli kurt vbee kürdüm demek yerine iranlıyım de o zaman yaragımın kurma kolu.
istemiyoruz seni SG gelmeyin turkiyede kal10-15kya kasarim gibi
Buna cevabım aynı, zazalar vs. Batı irani kavim oldukları için ortak tarihmedler kurt degil bu anakronistik eyyubilerin de kurtculuk karakteristigi yoktu
"kurdistan" diye bir cografi bolge oldugu dogru olabilir (-istan eki hangi etnik gruplarin orda cogunluk olarak yasadigini ifade eder sadece) ama boyle bir millet-devlet asla yoktu ve turkiyenin bu topragi occupy ettigi kadar sacma birsey yok
Kendi dilinde eğitim alamamak, tarihini, kimliğini öğrenememek sence eksiklik değil mibugun kurtlerin eksik hakki yok
akraba sayilir evet ama kurtlerin sumer yada medes oldugu yanlisBuna cevabım aynı, zazalar vs. Batı irani kavim oldukları için ortak tarih
tc gecmisinizi dusunursek senin bu kaygina katiliyorum ama bugunlerde kisisel mekanlarda yapilabiliyor ornegin evde yada kursdaKendi dilinde eğitim alamamak, tarihini, kimliğini öğrenememek sence eksiklik değil mi
Amk beni şu adamla aynı düşünceye getirdin ya senin amk anca semih kılıç boyu sorsun deli oç yazılarını okurken iq düşüyor amkBu adam yüzünden türkiyenin ortalama iqsu direk 5 puan düşüyor amk
Bende bunu diyorum zatenkurtler yeni kimlige adanmis iranik kabilelerdi
kesinlikle yapılmıyor, batıda 2-3 nesil kalan çoğu kürdün annesi ve babası bilmiyor örneğin benim babaannem ve dedem babama öğretmemiş bu yüzden benim evde öğrenmem imkansız. Babama öğretselerdi bile babam büyük ihtimalle bana öğretmezdi zaten çoğu kişi öyle yapıyor ailecek ağrı’dan gelen çocuk kürtçe konuşamıyordu mesela. Ama gerçekten öğrenmek isteyen gidip öğrenebilir o doğruevde yada kursda
Geçtiğimiz yıllara kadarki son 20 senede doğru diyorsun azaldı ancak son senelerde yeni nesil türklerin kürtleri çok sevdiği söylenemez bu foruma bakarak bile anlayabilirsin. tabi gerçek hayatta bir şey diyemezler de içten içe düşündükleri ortadasosyal baski son 20 senedir gittikce azaliyor
Gerçekçi olarak yapılması bu zatensadece dusunuyorum ki turkiyedeki millet sistemi etnosentrik olmamali (turkiyedeki herkesin turk olmadigina gore ust kimligin turk olmasi yerine turkiyeli olmasi daha dogru olur, sonucta "tum vatandaslar turktur" kavaraminin civic milliyetcilikten ibaret oldugu dusunce bulent ecevit doneminde gelisti ve ataturkun bundan kastettigi bir egalitaryan milliyatcilik degil de azinliklarin varligini red etmesiydi) ve/veya azinliklarin hakki anayasasal olarak garanti edilmeli
o kadar
akraba sayilir evet ama kurtlerin sumer yada medes oldugu yanlis
kurtlerin kesin varligi millattan sonra 7. yuzyildaki tarih kitaplarinda belli oluyor ve muhtemelen kurtler yeni kimlige adanmis iranik kabilelerdi tabi bu 1000 sene geriye gidersek bunlarin atalarinda medes bulursun ama tam direkt bir ancestry yok
ayni sekilde turklerin kesin varligi millattan sonra 8. yuzyilda basliyor gokturklerle ve xiongnu imparatorlugunun proto-turk oldugu belli degil bunlar teori sayiliyor
tc gecmisinizi dusunursek senin bu kaygina katiliyorum ama bugunlerde kisisel mekanlarda yapilabiliyor ornegin evde yada kursda
eskiden asimile denetimleri vardi ve yabanci dil yasak vardi ve bu durumda kurtlerin ve diger azinliklarin buna karsi cikmasini dogal buluyorum
fakat boyle bir yasak artik ortada yok ve var olan sosyal baski son 20 senedir gittikce azaliyor
ayrica cogu kurtun bahsettigi tarih uydurma (ornegin akadlardan sumerlerden geldilerini soyluyorlar) ama bu tabiki sadece kurtlerde olan bir sorun degil turklerde de var (ornegin gunes dil teorisi yada xiongnu-hun connection)
sadece dusunuyorum ki turkiyedeki millet sistemi etnosentrik olmamali (turkiyedeki herkesin turk olmadigina gore ust kimligin turk olmasi yerine turkiyeli olmasi daha dogru olur, sonucta "tum vatandaslar turktur" kavaraminin civic milliyetcilikten ibaret oldugu dusunce bulent ecevit doneminde gelisti ve ataturkun bundan kastettigi bir egalitaryan milliyatcilik degil de azinliklarin varligini red etmesiydi) ve/veya azinliklarin hakki anayasasal olarak garanti edilmeli
o kadar
gelip her turlu rahatsizligi vericrm sanaistemiyoruz seni SG gelmeyin turkiyede kal
ne gibi kralÜNİVERSİTE BOŞ İŞ VAKİT KAYBI DAHA İYİ YOLLAR VAR
tmBende bunu diyorum zaten
eskiden o devlet tarafindan uygulanan baskilar yada inconvenience sonucundan olabilirdi ama bugun irade yuzundenkesinlikle yapılmıyor, batıda 2-3 nesil kalan çoğu kürdün annesi ve babası bilmiyor örneğin benim babaannem ve dedem babama öğretmemiş bu yüzden benim evde öğrenmem imkansız. Babama öğretselerdi bile babam büyük ihtimalle bana öğretmezdi zaten çoğu kişi öyle yapıyor ailecek ağrı’dan gelen çocuk kürtçe konuşamıyordu mesela. Ama gerçekten öğrenmek isteyen gidip öğrenebilir o doğru
yani evet birkac irkci sosyal medyada sesini cikariyor olabilir ama sosyal medya her halkin en kotusunuGeçtiğimiz yıllara kadarki son 20 senede doğru diyorsun azaldı ancak son senelerde yeni nesil türklerin kürtleri çok sevdiği söylenemez bu foruma bakarak bile anlayabilirsin. tabi gerçek hayatta bir şey diyemezler de içten içe düşündükleri ortada
evet ama boluculugun olmasi iyi fikir degil yani orta dogun ekstra ulkelere ihtiyaci yok ve orta dogudaki guc kutuplari 1000 yildir turk-iran-arap olduguna gore bunun herhangi bir anda degismesi imkansizGerçekçi olarak yapılması bu zaten
yok geni ile turk kimligi kanitlanamaz oyle cunku turk dilsel bir kimlik yani kendisi yada annesi babasi turkce konusan birisi kendisine turk diyorsa turkturHiçte teori falan değil xiongu daki elitlerin falan DNA örnekleri boy boy boş konuşmuşsun
sanki vizen kabul edilecek egitimsiz oegelip her turlu rahatsizligi vericrm sana
la siz fetocumusunuz aile olaraktm
eskiden o devlet tarafindan uygulanan baskilar yada inconvenience sonucundan olabilirdi ama bugun irade yuzunden
sonucta kurt oldugunu biliyorsun yani bunu senden gizleyen yok
yani evet birkac irkci sosyal medyada sesini cikariyor olabilir ama sosyal medya her halkin en kotusunueder (kelimenin turkcesini bilmiyorum)
sesli bir azinlik oluyorlar ama genellikle bu insanlar ergen oluyor fakat buyuduklerinde universitiye gittiklerinde meslek bulunca gercek dunyayi gormus oluyorlar ve bu inanclari birakmis oluyorlar
evet ama boluculugun olmasi iyi fikir degil yani orta dogun ekstra ulkelere ihtiyaci yok ve orta dogudaki guc kutuplari 1000 yildir turk-iran-arap olduguna gore bunun herhangi bir anda degismesi imkansiz
yani diyorum ki turkce konusan bir turkiye devleti kalacak o ulkedekiler de anadilleri yaninda lingua franca olarak turkce ogrenmeye mecbur kalacak (amerikadakilerin ingilizce ogrenmesi gibi) ama boluculuk ile irkciligin olmamasi lazim yani ikisi birbirinden besleniyor zaten, irkciligin olmasi boluculugun olmasina bir sebep veriyor
yok geni ile turk kimligi kanitlanamaz oyle cunku turk dilsel bir kimlik yani kendisi yada annesi babasi turkce konusan birisi kendisine turk diyorsa turktur
ve xiongnu aristokrasinin hangi dil konustuguna dair kesin kanit yok (ben proto-turki oldugunu dusunuyorum ama conclusive evidence yok)
kriterin kuzeydogu asya geni olmasi ise o zaman turkiyede turk yok sadece yakutistanda var
ayrica xiongnu aristocracy arasindaki genetik farklilik cok yogundu (bu beklenilir cunku gocebe bir konfederasyondu)
turkic insanlar ethnogenesis olarak xiongnudan en azindan kismet geldigi dogru ama xiongnuya hennuz turk diyemeyiz sadece olasilikli bir sey
turkish ethnogenesis'in turkiclerle karisik anadolu ve etrafindaki halklarin (gurcu cerkes iranli kafkasyali yunan vb) karisip turk dili/dini/kulturune asimile edilmesi gibi
bu tabiki antik anadolulularin yada gurculerin turk oldugu anlamina gelmiyor
azerilerin bugun turk olmasi da antik azerbaycanlilarin turk oludugu anlamina gelmiyor (antik azerice iranik bir dil hatta)
sanki vizen kabul edilecek egitimsiz oe