Spor hk.

bacaklar çok ince gözüküyo
160kg squat atıyorum ama benim boyumda birisinin bacakları zaten yağlı olmadığım sürece ince gözükür

• +1
Reactions: kurdistan, Auchelius and Serialsuicide
198 chadden tavsiye almam

• JFL
  • So Sad
Reactions: Deleted member 230330, kurdistan, why not me? and 2 others
198 chadden tavsiye almam
4749867 IMG 7924

• +1
Reactions: kurdistan
Spor mu ne spor’u senin atan soldier press falan mı atıyor zannediyordun 🤣 .

Hayır kardeşim çiğ süt, çiğ et ve avcılık yapacaksın.

Attachments

• 04757CED-08C8-4A0C-A113-5967967E3ED7.jpeg
    04757CED-08C8-4A0C-A113-5967967E3ED7.jpeg
    34.8 KB · Views: 0
  • JFL
  • Love it
Reactions: IlI, senualF, Serialsuicide and 5 others
frame nasıl bu kadar geniş? Tebrik ederim.
Spora başlamadan önce 51cm bidelt vardı zaten. Bayadır bidelt ölçmedim ama çevresini ölçtümde kanatları kasmadan 145cm civarıydı, belim de 82cm civarı. Lateral yaparken sadece dirseklerden kaldırmak çok önemli ayrıca özellikle enseye press olmak üzere omuz press veya incline barbell bench i düzenli yapmak gerek.

• +1
Reactions: Kayra139, Auchelius, kurdistan and 1 other person
.

Attachments

• RDT_20251030_1213591047810526189075297.jpg
    RDT_20251030_1213591047810526189075297.jpg
    77.5 KB · Views: 0
  • JFL
Reactions: why not me? and kurdistan
bunu anlayacak kadar kronik online değilim
başkasının fotosunu kullanıyon diyip dalga geçmiş kısaca fotodan bunu çıkardım @Yagiz8928 doğru mu ne alaka foto amk

• +1
Reactions: Yagiz8928 and Auchelius
bu foruma 1 gymcel yeter kardesim.

• +1
Reactions: xlegend
kanka foto açılmıyo buraya at

• +1
Reactions: Serialsuicide and why not me?
Spor mu ne spor’u senin atan soldier press falan mı atıyor zannediyordun 🤣 .

Hayır kardeşim çiğ süt, çiğ et ve avcılık yapacaksın.
Softmaxxing mogs roids

Attachments

• Screenshot_2025-11-01-22-52-58-186_com.zhiliaoapp.musically-edit.jpg
    Screenshot_2025-11-01-22-52-58-186_com.zhiliaoapp.musically-edit.jpg
    442.5 KB · Views: 0
  • Screenshot_2025-11-01-22-50-46-445_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2025-11-01-22-50-46-445_com.android.chrome-edit.jpg
    110.9 KB · Views: 0
  • JFL
Reactions: dogu
kalistenik hakkında ne düşünüyorsun aga + sence yalnızca vücut ağırlığı ile çalışmak fizikmax için yeterli mi

• +1
  • So Sad
  • JFL
Reactions: xlegend, szolliontaraelis and Atsizz
Spora başlamadan önce 51cm bidelt vardı zaten. Bayadır bidelt ölçmedim ama çevresini ölçtümde kanatları kasmadan 145cm civarıydı, belim de 82cm civarı. Lateral yaparken sadece dirseklerden kaldırmak çok önemli ayrıca özellikle enseye press olmak üzere omuz press veya incline barbell bench i düzenli yapmak gerek.
En büyük önemli nokta genetiğin iyi olmasi bende spora basladigimdan beri omuz gunlerinde genelde lateral atip cikarim arada db shoulder press ekliyorum arka omuz hiç çalısmama rağmen sadece rowlarla devasa oldu

• +1
Reactions: Auchelius and szolliontaraelis
kalistenik hakkında ne düşünüyorsun aga + sence yalnızca vücut ağırlığı ile çalışmak fizikmax için yeterli mi
Çok fazla barfiks/muscle-up ve dips yapman lazım, bir yerden sonra da ağırlıklı yaparsan daha hızlı gelişirsin. Benim kaç tane arkadaşım sırf ağırlıklı barfiks ya da dips yapmak için spor salonuna gidiyor.

• +1
Reactions: Kayra139 and Auchelius

Attachments

• Screenshot_20251102_092026_Chrome.jpg
    Screenshot_20251102_092026_Chrome.jpg
    41.6 KB · Views: 0
  • JFL
Reactions: flows5991
+
kas asimetrisi icin bircok farkli gorus var,

macfit ptleri solo free weight oneriyor,
roid head bruvlar only makine simetrik antreman oneriyor.
gucsuz olan yeri extra calismak mantikli gelmiyor,

freeweight aslinda mantikli olsada tehlikeli gibi idk.
nasil daha iyi kas simetrsi yakalayabilirim?
Sadece her kası atlamadan çalışabileceğin maksimum agirlikta tukenise git

suan proporsiyon scaliosis ve lardoz fixlemek icin onyl back + arm + glute calisiyorum sunu farkettim.
normalde e4d 6-8 tekrar 2-4 set 2-4 haraket yapiyordum, ard arda 3 gun gittim ve 3 gun hic agirliklarim dusmedi, sunu anladim cok yetersiz calisiyormusum + agir calistigimi zannediyordum, yani calisma yogunlugunu ve sertligini hala anlamadigimi ogrendim.

+ kollarim buyumuyor diye agliyordum, 3. gunun sonunda kollarim hala pumpli buyuk duruyordu, gercekten calismayi ogrenmek cok zor birsey hala ogrenmem gereken seyler var.
Çekiş hareketlerinde makinelerde tükenişe gitmek daha kolay genel olarak. Mesela barbell row yaparken ben her zaman backoff set yapıyorum. İtişlerde sallıyorum bench presste 80kg yla 6 tekrar atabiliyosun 0-1rir ile, 2 tane working setini attıktan sonra birini spota çağır 100kg tak bara ve 4-5 tekrar negatif çalış. 4 günde bir gidiyosan ve ağırlıklarında eksilme olmadıysa çalıştığın hacmi arttırabilirsin bence. Tükenişe tamamen gitmek istiyosan 1 tekrar daha çıkmadığında aynı set içinde statik olarak ağırlığı çekebilirsin/itebilirsin.
+

Kas simetrisi zamanla oturacak. Kaldırdığın ağırlıklar zaten çalıştığın bölgedeki en güçsüz adeleye göre belirlenir. Çok kafana takıyosan unilateral çalış. Sol tricepsin sağdakine göre küçükse önce sol tricepsle cable extension yap 8 tekrar çıktıysa soldakinde de aynı ağırlıkta 8 tekrar yap. Ama bana kalırsa bilateral her zaman daha eğlenceli.

• +1
Reactions: Auchelius
Doğal yolla iyi bir vücut kasmak 4-5 yıl mı sürüyor? Aylardir Boşa çalışıyorum gibi hissediyorum baya aq.

İlaçlar hakkında da bir sık bilmiyorum ve zararlı falan diye girmek istemiyorum.

Önerin nedir? Boy 185

• +1
Reactions: kurdistan and Auchelius
looksmax veya gymcellikte direk mental yapan tek bir durum var vucut asimetrisi, yani scaliosis belli olmuyor ama gogus kafesi ve orta vucut biraz asimetrik yani bir taraf daha yukarda normalde insanlarin %90 bodycilerin %50 filan boyle ama inanilmaz takiyorum yani kendimi kasmam gerekiyor duzeltmek icin filan kafayi yicem bunu duzeltemiyorum,
Benim de oyleydi düzeldi. Devam etmen lazım.
Doğal yolla iyi bir vücut kasmak 4-5 yıl mı sürüyor? Aylardir Boşa çalışıyorum gibi hissediyorum baya aq.

İlaçlar hakkında da bir sık bilmiyorum ve zararlı falan diye girmek istemiyorum.

Önerin nedir? Boy 185
Antreman>recovery>diyet. Eğer güzel idman atmazsan 10 yılda da bi boka benzemezsin. 4yıl 5yıl kişiden kişiye çok fazla değişiyo ama insanların bu lavuk spor yapıyo demesi için 2yıl düzenli gidip yapman lazım minimum. İlaca girmene gerek yok. Klasik zma, d vitamini al. Kilonun 6 katı kadar carb, 1-1.2 katı kadar yağ, 1.5-1.8 katı kadar protein tüket(protein bunların arasında en esnek olan makro çok kasmana gerek yok). İdmandan 1 saat öncesinden min 80-100g carb al ve 2lt su iç. Geriye zaten tükenişe gitmek ve kendi iyileşebileceğin hacim miktarını deneyerek bulman gerekiyor. Haftalık kas grubu başına 10 setle başla 2-3 ay devam et baktın bazı hareketlerde ağırlıklar artmıyor düşür, baktın bazılarında artıyor bi tık daha arttır.

• +1
Reactions: kurdistan, Tornoviaa, Serialsuicide and 1 other person
Protein tozu ve kreatin markası olarak ne onerirsin?
Ayrıca hızlı gelişim olmasa da naturaldan daha hızlı gelişmek ve sağlığını bozmadan bir yolu var mı?
İlaçların hepsi zararlı mı tarzında yani

• +1
Reactions: kurdistan
Ayrıca hızlı gelişim olmasa da naturaldan daha hızlı gelişmek ve sağlığını bozmadan bir yolu var mı?
peptide kullan sağlıgını sikmez

• +1
BigJoy
peptide kullan sağlıgını sikmez
Tr de peptit yok. Yüksek frekanslı çalışıp ağır gireceksin. Haftada 3 kere üst vücut çalışıyosan sallıyorum biceps için haftalık hacmin 12 ise her salona gittiğinde 4 set biceps yapacaksın. 48 saat sonrakas yıkımı çok minimal olsa da başlıyor maksimize edebileceğin her şeyi maksimize ederek en kısa sürede gelişebilirsin gerisi allahın takdiri.

• +1
  • Hmm...
Reactions: kurdistan, Tornoviaa, Auchelius and 1 other person
BigJoy

Tr de peptit yok. Yüksek frekanslı çalışıp ağır gireceksin. Haftada 3 kere üst vücut çalışıyosan sallıyorum biceps için haftalık hacmin 12 ise her salona gittiğinde 4 set biceps yapacaksın. 48 saat sonrakas yıkımı çok minimal olsa da başlıyor maksimize edebileceğin her şeyi maksimize ederek en kısa sürede gelişebilirsin gerisi allahın takdiri.
denediklerin sahte mi çıktı bulamadın mı yoksa

• +1
denediklerin sahte mi çıktı bulamadın mı yoksa
Kanka adamlar rad140 kapsüllerinin içine danabolu bıçağın sapıyla ezip tozunu koyuyo, dal daşak halde kazanda kanguru sidiğinden hallice testosteron yapıp millete satıyolar. Alıp neden deneyeyim aq? Peptit kullanacağına eczaneden growth al takıl.

• +1
Reactions: kurdistan, Auchelius, flows5991 and 1 other person
yeni başlayan birine ne önerirsin
3gün full body yapıyorum compound liftlerin hepsi var squat bench deadlift
önceden haftada 5 gidiyordum gelişim çok kötüydü agirliklar artmiyordu iyileşemiyorum ben fazla volume iyj gelmiyo sanirim
1 yıl kucukken gittigim dönem 60kg bench atiyodum 5 6 ay 60kg benchte takili kaldim hatta, şuan 2. haftadan 65e geçtim perşembe yine bench var
bugünde inc dumb pressde 25leri repledim
her hafta gücüm artıyo bu programi ne kadar decam edeyim

Benim de oyleydi düzeldi. Devam etmen lazım.

Antreman>recovery>diyet. Eğer güzel idman atmazsan 10 yılda da bi boka benzemezsin. 4yıl 5yıl kişiden kişiye çok fazla değişiyo ama insanların bu lavuk spor yapıyo demesi için 2yıl düzenli gidip yapman lazım minimum. İlaca girmene gerek yok. Klasik zma, d vitamini al. Kilonun 6 katı kadar carb, 1-1.2 katı kadar yağ, 1.5-1.8 katı kadar protein tüket(protein bunların arasında en esnek olan makro çok kasmana gerek yok). İdmandan 1 saat öncesinden min 80-100g carb al ve 2lt su iç. Geriye zaten tükenişe gitmek ve kendi iyileşebileceğin hacim miktarını deneyerek bulman gerekiyor. Haftalık kas grubu başına 10 setle başla 2-3 ay devam et baktın bazı hareketlerde ağırlıklar artmıyor düşür, baktın bazılarında artıyor bi tık daha arttır.
bu arada çok haklı yazı proteinin okadar önemli olmadigi hakkinda çoğu araştirma var şuan fazla protein fazla kas gelişimiyle orantılı değil hatta düşük kabul edilecek protein yiyenler bile safe zoneda
1 pound için 0.7 gram protein hiç kimsede sıkıntı çıkarmayacak yeterlilikte diyolardı
buda 160 pound biri icin 110 gram civarı yapar (160 pound =72 kilo)
yüksek proteinin en büyük artısı cut döneminde
Oda kaslarin kaybından ziyade proteinin high saturationından (yüksek doyuruculuk) daha geç acıkmayı sağlaması
1762276060567

Last edited:
yeni başlayan birine ne önerirsin
3gün full body yapıyorum compound liftlerin hepsi var squat bench deadlift
önceden haftada 5 gidiyordum gelişim çok kötüydü agirliklar artmiyordu iyileşemiyorum ben fazla volume iyj gelmiyo sanirim
1 yıl kucukken gittigim dönem 60kg bench atiyodum 5 6 ay 60kg benchte takili kaldim hatta, şuan 2. haftadan 65e geçtim perşembe yine bench var
bugünde inc dumb pressde 25leri repledim
her hafta gücüm artıyo bu programi ne kadar decam edeyim
Haftada 4 gün gidebiliyosan upper/lower a geç. u/l/rest/u/rest/l/rest şeklinde yapabilirsin. Frekansını 3 yapmak istiyosan u/l/rest/u/rest/l/u şeklinde yapabilirsin ya da push/pull/legs/rest/upper/rest/lower şeklinde de olur. Gücün artıyosa ve keyif alıyosan o programa devam etmelisin. Ben şahsen fbeod den hiç keyif almıyorum.

• +1
Reactions: Auchelius
Haftada 4 gün gidebiliyosan upper/lower a geç. u/l/rest/u/rest/l/rest şeklinde yapabilirsin. Frekansını 3 yapmak istiyosan u/l/rest/u/rest/l/u şeklinde yapabilirsin ya da push/pull/legs/rest/upper/rest/lower şeklinde de olur. Gücün artıyosa ve keyif alıyosan o programa devam etmelisin. Ben şahsen fbeod den hiç keyif almıyorum.
yani bende pek keyif almıyorum çok zor geliyor full body ama beginner territoryden çıkana kadar buna devam edicem gibi oda nerden baksan minimum 1-2 sene arası
(100 bench-140squat-180deadlift atana kadar)
bence bu rakamlara ulaşan birisi beginnerdan terfi almıştır artık sen ne düşünüyosun (herkes bu rakamlara ulaşamayabilir boy kilo önemli faktörler ama aşağı yukarı %80 erkekler buna ulaşabilir)

Anterior Posterior > ul fb

(100 bench-140squat-180deadlift atana kadar)
Antrenmanın optimalleştiğinde, ağırlıkların düzenli aralıklarla artmaya başladığında, uykunu ve diyetini recovery + kas gelişimine yoracak şekilde adapte ettiğinde ve bunları rutine oturttuğunda beginnerdan çıkmış oluyorsun. 100 Bench attıktan sonra pplden çıkıcam falan dersen daha çook işin var. Kendini sayılarla kısıtlama

• +1
Reactions: jauscope
Antrenmanın optimalleştiğinde, ağırlıkların düzenli aralıklarla artmaya başladığında, uykunu ve diyetini recovery + kas gelişimine yoracak şekilde adapte ettiğinde ve bunları rutine oturttuğunda beginnerdan çıkmış oluyorsun. 100 Bench attıktan sonra pplden çıkıcam falan dersen daha çook işin var. Kendini sayılarla kısıtlama
6 aydır ağırlık kaldırmıyorum yeniden başlayacağım :p

• +1
Reactions: psikozbagimlisi
cope
dediklerini yapmadan bu ağırlıklara ulaşamazsın zaten, insanın kendini yargılayıp kendi karar vermesindense belirli bi measurement koymak daha iyi

cope
dediklerini yapmadan bu ağırlıklara ulaşamazsın zaten, insanın kendini yargılayıp kendi karar vermesindense belirli bi measurement koymak daha iyi
hee cope sen 100 bench atana kadar ppl yap :lul::lul::lul::lul::lul::lul::lul::lul::lul::lul::lul::lul::lul::lul::lul::lul:

• JFL
Reactions: jauscope
YA BAYA UZUN BİŞE YAZDIYDIM ORG CRASHLEMİŞTİ KAYIT ALINMAMIŞ AMINI YURDUNU SİKİM YA

En büyük önemli nokta genetiğin iyi olmasi bende spora basladigimdan beri omuz gunlerinde genelde lateral atip cikarim arada db shoulder press ekliyorum arka omuz hiç çalısmama rağmen sadece rowlarla devasa oldu
izole arka omuz çalışan (haftada 2-3) ağır toptur yuvarlaktır kendine ve davranışlarına çeki düzen vermelidir sırtla beraber row ya da kelso sonrası 1 set failure rear delt fly yeterli haftada 1 gün ayrı fiberler çalışsın diye o da

suan proporsiyon scaliosis ve lardoz fixlemek icin onyl back + arm + glute calisiyorum sunu farkettim.
normalde e4d 6-8 tekrar 2-4 set 2-4 haraket yapiyordum, ard arda 3 gun gittim ve 3 gun hic agirliklarim dusmedi, sunu anladim cok yetersiz calisiyormusum + agir calistigimi zannediyordum, yani calisma yogunlugunu ve sertligini hala anlamadigimi ogrendim.

+ kollarim buyumuyor diye agliyordum, 3. gunun sonunda kollarim hala pumpli buyuk duruyordu, gercekten calismayi ogrenmek cok zor birsey hala ogrenmem gereken seyler var.
umarım o 3 gün art arda gitmenin sonucunda büyüyen kas görünümünün swellingden olduğunu biliuondur kanka ayrıca failure gittiğin sürece art arda üç değil iki gün bile gym gitmenin çok bi imkanı yok

• +1
Reactions: szolliontaraelis
+

free weighti ben de destekliyorum ilk ay herkes free weight yapmalı bence çünkü makineler eşit ittirildiği yani sağdan ittiğinde sol makine kolu da öne gittiği için sen ikisi de eşit sansan da doğal olarak güçlü olan kolun daha çok basıp daha çok mur olcak bunun en basit örneği leg extensionda sağ bacağın sola göre daha çok gelişmesidir ya da solaksan solun çok daha fazla gelişmesidir ilk ay free weight okeydir bence hatta belki ikinci ay da olabilir