Tiktok primal beslenme saçmalığı

ldarmaxxerr

ldarmaxxerr

Bronze
Tiktok lm salgını nedeniyle en fazla 15-20 yıl var olan ilkel beslenmeyi lm ve ascendle bağdaştıran larper orospu evlatlarından biktigim için bu konuyu acıyorum

bu heriflerin en cok savundugu seylerden biri ortalamanın ustunde yasam omrunu iddia etmeleri amk halbuki primalcilerin babası olan
aajonus adlı herif 60lı yaslarında olen basarısız diyetisyenin teki amk ortalama erkek yaşamı omru bile 75 ve ustuyken uzun kaliteli yaşamı iddia eden primal beslenmeyi ilk one suren kisilerden olan bir adamın 60 yasında olmesi yariyor amk

o bide çiğ süt mevzusu var çiğ süt buzlarında gösteriler yaptıgını düşünüyorum keçi boyu cig sut ictigini gosterip kefir içiyor aslında çünkü kefirin besin değeri çiğ sütten daha yüksek

sonuc olarak umarım bu sikko akım sona erer daha fazla görmeye tahamulum yok eger aranızda primalci olam varsa bu konuyu tartısabilirim ama bilimsel herhangibir argüman sunacaklarını sanmıyorum

Attachments

• IMG_2388.jpeg
    IMG_2388.jpeg
    91.2 KB · Views: 0
  • +1
Reactions: Caerus, berkinefesvr, EK0 and 2 others
TÜRKÜZ BİZ O AKIM TUTMAZ BURADA

BAYRAMDAN BAYRAMA ET YİYOZ O DA KOMŞU VERİRSE O YÜZDEN BATILI DERTLERİ İTHAL ETMEYİN BE KARDEŞİM

• +1
  • JFL
Reactions: kumaddikt, Timuri, ıdkjusthere and 10 others

BAYRAMDAN BAYRAMA ET YİYOZ O DA KOMŞU VERİRSE O YÜZDEN BATILI DERTLERİ İTHAL ETMEYİN BE KARDEŞİM
ttde bi kac türk primalci turemis amk insallah burayada getirmezler gelmiş geçmiş en büyük cope

• +1
  • Hmm...
Reactions: Thrill, coax96, pashanimair and 1 other person
Tiktok lm salgını nedeniyle en fazla 15-20 yıl var olan ilkel beslenmeyi lm ve ascendle bağdaştıran larper orospu evlatlarından biktigim için bu konuyu acıyorum

bu heriflerin en cok savundugu seylerden biri ortalamanın ustunde yasam omrunu iddia etmeleri amk halbuki primalcilerin babası olan
aajonus adlı herif 60lı yaslarında olen basarısız diyetisyenin teki amk ortalama erkek yaşamı omru bile 75 ve ustuyken uzun kaliteli yaşamı iddia eden primal beslenmeyi ilk one suren kisilerden olan bir adamın 60 yasında olmesi yariyor amk

o bide çiğ süt mevzusu var çiğ süt buzlarında gösteriler yaptıgını düşünüyorum keçi boyu cig sut ictigini gosterip kefir içiyor aslında çünkü kefirin besin değeri çiğ sütten daha yüksek

sonuc olarak umarım bu sikko akım sona erer daha fazla görmeye tahamulum yok eger aranızda primalci olam varsa bu konuyu tartısabilirim ama bilimsel herhangibir argüman sunacaklarını sanmıyorum
olm insanlar ne güzel protein ve kaliteli carb oluyo çiğ ve pişmiş halleri var primalın ayrıca güvenilir kaynaktan alınan çiğ süt hasta etmiyo ilk içişte cırcır eder tek

• +1
Reactions: Thrill and pashanimair
olm insanlar ne güzel protein ve kaliteli carb oluyo çiğ ve pişmiş halleri var primalın ayrıca güvenilir kaynaktan alınan çiğ süt hasta etmiyo ilk içişte cırcır eder tek
zaten primalcilerin savunduğu besin pişirilirse içindeki değerleri kaybeder ve toksin yükler mantığı çiğ beslenmedende protein ve carb alımını sağlayabilirsin

• +1
Reactions: pashanimair
zaten primalcilerin savunduğu besin pişirilirse içindeki değerleri kaybeder ve toksin yükler mantığı çiğ beslenmedende protein ve carb alımını sağlayabilirsin
primal sebze ve işlenmiş gıda yemeden oluyo pirinç falands yiyebiliyon ben az pişiriyom kaynak güvenilirse çiğ yiyom geçen çip kalp yefim 2 gün başım ağrıdı:feelswhy:

• +1
primal sebze ve işlenmiş gıda yemeden oluyo pirinç falands yiyebiliyon ben az pişiriyom kaynak güvenilirse çiğ yiyom geçen çip kalp yefim 2 gün başım ağrıdı:feelswhy:
olum olursun amk yapma PWOZKWKXKWKXKWNCN

• +1
olum olursun amk yapma PWOZKWKXKWKXKWNCN
çiğ fare yiyip kızılaya çıkıp miletin yüsüne tüküre tüküre öksürcem insanlık yok olcak

• +1
Reactions: ldarmaxxerr and pashanimair
  • +1
  • So Sad
Reactions: erlang, Orcairis, ascndndfrgt and 3 others
umarim balkondan düşerek öldüğünu biliyorsundur amk
ne farkeder amk zaten hastalığı olduğunu okumuştum goatisle ikisinin yüzüne bakarsan kızarık ve kırısıklık oldugunu farkedersin vücutları bakteri deposu oldugundan aynı seyi kendi ustumdede gozlemledim ayrıca olum sebebi primal beslenmeyi dogru cıkarırmı? sanmıyorum

• Hmm...
Reactions: pashanimair and EK0

yav reis bu kadar haklı bi yorum yok et mi buluyozda çiğ yiyecem amk ayda yılda bir bi et geçiyor elimize peder onu çiğ yiyip ziyan ettiğimi görse döver beni

• +1
  • JFL
Reactions: dixetheel, pashanimair and Deleted member 210232
ne farkeder amk zaten hastalığı olduğunu okumuştum goatisle ikisinin yüzüne bakarsan kızarık ve kırısıklık oldugunu farkedersin vücutları bakteri deposu oldugundan aynı seyi kendi ustumdede gozlemledim ayrıca olum sebebi primal beslenmeyi dogru cıkarırmı? sanmıyorum
dost savunduğumdan değilde aajonus primal diyete başladığında kanserdi adam primal diyetten sonra kanseri yendi primal diyet yüzünden demiyorum ama hastalık falanda kaptığını düşünmüyorum

• +1
Reactions: Timuri, pashanimair and ascndndfrgt
yav reis bu kadar haklı bi yorum yok et mi buluyozda çiğ yiyecem amk ayda yılda bir bi et geçiyor elimize peder onu çiğ yiyip ziyan ettiğimi görse döver beni
bok kokuyo zaten aq

• +1
hassiktir la benm elmacık kemiğinin yanında kızarık kızarık akne var acaba primalliktenmi

• +1
  • +1
yumurta sarısı içiyom fazla kırmızı et yok tavuk göğsü yiyip muz yiyom
akne beslenmeden değildir o zaman kilo başına ihtiyacın olan suyun 3 katını al günlük geçer

• +1
akne beslenmeden değildir o zaman kilo başına ihtiyacın olan suyun 3 katını al günlük geçer
motoru bozmammı olm öyle 3litre zar zor içiyom böbreklerim istifa falan eder

• +1
  • +1
Reactions: pashanimair and ankaranin_adami
primal diet saçma değil
RAW primal diet saçma

• +1
Reactions: pashanimair and ascndndfrgt
çiğ kıymanın tadı çok iyi ama

• +1
Reactions: ENEFB and pashanimair
Ben konuya pek hakim değilim fakat bilimsel argümanlarını sunar mısın merak ettim neden primal saçma

• +1
saçma bişey yok primal diette. şovunu yapan ve yanlış yapanlarda sorun var

• +1
  • JFL
Reactions: pashanimair, Deleted member 210232 and ascndndfrgt
aralarındaki farkı açıklar mısın
Primal diet= hayvansal gıda ağırlıklı insan evrimi boyunca ağır basmış fizyolojimize ve biyolojimize en uygun diyet

Raw primal diet= Üsttekinin aynısı ancak çiğ pişirmeden tüketim

• +1
Reactions: pashanimair, mtn_dude_193 and ascndndfrgt
Ben konuya pek hakim değilim fakat bilimsel argümanlarını sunar mısın merak ettim neden primal saçma
çiğ beslenmeyi denedinmi kanka kendi uzerinde yada çiğ beslenmenin saglıklı olduguna dair bi kanıt sunarmısın çünkü kefir bile çiğ sütten daha zengin icerige sahip

• +1
  • Hmm...
Reactions: pashanimair and EK0
Primal diet= hayvansal gıda ağırlıklı insan evrimi boyunca ağır basmış fizyolojimize ve biyolojimize en uygun diyet

ya kısacası benim dedigim sey cig beslenme ve ttde primal direk cig beslenmeye deniyo

• +1

en iyisi az pişirmek

• +1
Reactions: ankaranin_adami and pashanimair
çiğ beslenmeyi denedinmi kanka kendi uzerinde yada çiğ beslenmenin saglıklı olduguna dair bi kanıt sunarmısın çünkü kefir bile çiğ sütten daha zengin icerige sahip
Hayır sunmam çünkü çiğ beslenmiyorum fakat senin buna karşı bilimsel argümanlarını merak etmiştim

• +1
ya kanka çiğ kefirde normal kefirden daha iyi besin değeri olarak sen ne anlatıyon

• +1
Reactions: Timuri and pashanimair
Hayır sunmam çünkü çiğ beslenmiyorum fakat senin buna karşı bilimsel argümanlarını merak etmiştim
kendin bakabilirsin genel olarak fermente edilmis sütle cig sütün yada etin arasında yok denilemeyecek kadar az fark bulunması

bu arada bakteriden bahsetmedim cig beslenenler butun bakterileri vücuda yarar olarak goruyo aq

• +1
Reactions: Timuri and pashanimair
hayır aq pisir ye direk
tadı kötü oluyo aq ilk tuz atıyom dışında 20 saniye her iki tarafı en son tereyağı atıyom çok iyi oluyo sadece çiğ kıymanın tadı güzel çiğ etin hiçbi tadı yok nedense

• +1
kendin bakabilirsin genel olarak fermente edilmis sütle cig sütün yada etin arasında yok denilemeyecek kadar az fark bulunması

bu arada bakteriden bahsetmedim cig beslenenler butun bakterileri vücuda yarar olarak goruyo aq
tüm bakterileri yarar olarak görmek değil, sağlığını optimize etmiş bi insan salmonelladan e.coliden bakteriden ölmez kanka problem olmayacağını düşünüyorlar

• +1
Reactions: piuafl and pashanimair
tüm bakterileri yarar olarak görmek değil, sağlığını optimize etmiş bi insan salmonelladan e.coliden bakteriden ölmez kanka problem olmayacağını düşünüyorlar
bakteri diye bişi yok aq kolpa hepsi

• +1
  • JFL
Reactions: pashanimair and Orcairis
aynı şekilde çiğ beslenip olucegini düsünenlerde iqlet bence benim anlatmaya calıstıgım bunun gorunus acısından yada besin degeri acısından hicbir fark olmaması

• +1
Jew slop ai a soru sorarak mı kanıtlamış oldun bunu

• +1
Reactions: piuafl, Timuri, pashanimair and 1 other person
adam araştırma kaynağı olarak google ai atıyor amk :lul:

• +1
Reactions: Timuri, pashanimair and ascndndfrgt
aynı şekilde çiğ beslenip olucegini düsünenlerde iqlet bence benim anlatmaya calıstıgım bunun gorunus acısından yada besin degeri acısından hicbir fark olmaması
ne yersen osun kankam herşey açısından değeri var beslenmenin

• +1
ne yersen osun kankam herşey açısından değeri var beslenmenin
dedigine katılıyorum ama primalcilerin gorunusu belli usttede yazdım bakarsan hepsinin yuzunde kırısıklık ve kızarıklık var ve bunun ten rengiyle hicbir ilgisi yok

• +1
tamam kardesim en ai karsıtı sensin hadi bekliyorum senin bilimsel argumanını
lütfen quit at yada bana bidaha bildirim gönderme uğraşmak istemiyorum seninle

• +1
tiktoktan izlediği şeye katılmıyor diye ai ile konuşup thread açıyor amk :lul::feelswhy:

• +1
  • JFL
Jew slop ai a soru sorarak mı kanıtlamış oldun bunu
sence ai tek basınamı cevap veriyor amk sizin bakıp cıktıgınız butun web tarayıcılarına bakıp cevap veriyo bos yapmayin

• +1